SONNERASMUSSEN.DK

Endelig en følelse af at være klar til at gå til eksamen.
Jeg er en pige på 30 år, som endelig er blevet kvit med min eksamensangst og det takket være Christel og hendes evne til at hjælpe mig.

Jeg er i gang med at tage en uddannelse som kørelærer og i den forbindelse, er der en del eksaminationer man skal igennem. Den første eksamen var i februar 2006. Tiden op til eksamen havde jeg det okay. Det skal nemlig lige siges at jeg tilbage i min tid på HF også led af eksamensangst og den gang fik jeg hjælp til det og jeg troede derfor ikke at det kunne være et problem mere – MEN DET VAR DET. Dagene op til min første eksamen havde jeg søvnproblemer, jeg vendte og drejede mig, mit hjerte hamrede derud af og jeg havde det dårligt. Dagen før eksamen ringede jeg til en veninde og var helt ude af den – det var først her jeg virkelig blev klar over at jeg stadig havde et problem. Jeg græd i flere timer og var helt ved siden af mig selv. En underlig oplevelse når man ellers kender min person, da jeg normalt virker stærk og sikker.

Min lærer var forundret over at jeg kunne dumpe – jeg kunne jo stoffet til hudløshed og han havde ingen som helst skrupler over at jeg skulle til eksamen – men det viser jo bare hvad angst kan gøre ved en.

Selve eksamenen gik dårligt. Jeg dumpede og det havde en konsekvens at jeg måtte vente et ½ år før jeg kunne komme op til den næste eksamen.

I slutningen af april måned mærkede jeg angsten bankede på igen – på trods af at den næste eksamen først var til august. Jeg blev enig med mig selv om at, nu måtte der gøres noget.

Jeg fandt Christels hjemmeside og var meget begejstret – det så professionelt ud og jeg tog kontakt til hende. Allerede ved første samtalt pr. telefon kunne jeg mærke at her ville jeg føle mig tryg og et møde blev sat i værk.

Jeg mødtes med Christel ca. 6 gange og det var guld værd. Vi talte sammen og jeg blev hypnotiseret. En meget speciel og interessant oplevelse. Man er 100 % til stede og alligevel er afslappet på en måde man aldrig har prøvet før.

Så blev det august og den første eksamen skulle overstås. Dagene op til eksamen kunne jeg mærke at jeg var rolig, men spændt. Men som Christel sagde til mig, så er det vigtigt at man bl.a. er spændt, det er det som er med til at gøre, at man yder sit allerbedste. Dagen før eksamen (hvor jeg sidst havde ringet til en veninde og været helt ude af den), der var jeg rolig og glad og her vidste jeg at det havde hjulpet mig for alvor. Dagen efter gik jeg op og bestod!

Så blev det tiden til den næste eksamen, som jeg også skulle bestå for at bestå hele eksamenen i en helhed. Samme følelser og endnu mere ro end nogensinde før. På selve dagen hvor jeg skulle op ringede min lærer for at tjekke til mig og det røg bare ud af munden på mig – “jeg er bare SÅ klar” og det var jeg. Da de til eksamen sagde at prøven gik i gang kunne jeg pludselig mærke at jeg begyndte at ryste, men jeg huskede på at jeg skulle trække vejret med dybe vejrtrækninger og i løbet af kort tid, så var jeg helt rolig og jeg bestod med 0 fejl ud af 7 mulige og det fordi jeg kunne bevare roen, have fokus og koncentrere mig.

Tusind tak til Christel for rigtig god hjælp, støtte og vejledning – jeg kan kun anbefale alle som har det mindste problem med eksamensangst at tage kontakt til Christel med det samme – hellere få gjort noget ved problemet her og nu og få eksamen til at blive en dag man ser frem til.