SONNERASMUSSEN.DK

Personlig gennemslagskraft

Skab en platform for at arbejde med
dit engagement og dit velvære på jobbet

Så hvad er det for noget med denne gennemslagskraft?

For vi kan se og mærke den, når den er der – og ligeledes kan vi se og mærke den, når den ikke er der. Vi kender jo alle til stand-up-komikeren, der ikke kommer ud over scenekanten. Vi kender til Tv-speakeren, som vi zapper væk fra, fordi vedkommende ikke kommer “igennem”, og vi kender læreren, der nok kan være klædt fagligt på, men ikke formår at møde og nå eleverne. Og ikke mindst kender vi til sælgeren, der med sit Colgate-smil og vidtløftige beskrivelser kun lader ligegyldighed og afvisning tilbage som det blivende indtryk. For eksemplerne er utallige på det modsatte.

Vi kan se og mærke den, når den er der – og ligeledes kan vi se og mærke den, når den ikke er der.

Når vi møder et menneske, der har gennemslagskraft I tale og udstråling, er vi ikke I tvivl om, hvad gennemslagskraft er.

Hvis du lige nu tænker tilbage, har du formentligt flere eksempler, fra din dagligdag eller fra medierne på mennesker, der har gennemslagskraft. Fra de eksempler, vi har mødt gennem vores liv, ved vi også, at gennemslagskraft repræsenterer sig forskelligt og derfor ikke bare sådan lader sig definere.

Nogle mennesker har en mild autoritet, andre har et vedholdende logisk ræsonnement, atter andre indgyder respekt ved deres blotte tilstedeværelse, og atter andre igen kan med et blik kombineret med en frejdighed tiltrække sig opmærksomhed og lydhørhed. Nogle har især gennemslagskraft i forhold til børn, og andre tryllebinder voksne forsamlinger og får deres budskaber i gennem, let og ubesværet.

Spørgsmålet melder sig automatisk:

Taler vi om personlighed og hermed om et medfødt potentiale, der naturligt udfolder sig?

Eller taler vi om mennesker, der mestrer bevidst som ubevidst kommunikation og intuitivt ved, hvordan de skal gebærde sig i forskellige fora for at opnå lydhørhed og interesse?

Taler vi om mennesker, der via deres opvækst har så god en selvtillid og så godt et selvværd, at de aldrig kunne drømme om at sætte deres lys under en skæppe, men i stedet i daglige situationer “tænder bål på bjergene”?

Eller taler vi om mennesker, der er tæt på gode forbilleder og “kopierer” de mestringsstrategier, som disse står for?
Eller taler vi om mennesker, der er tæt på gode forbilleder og “kopierer” de mestringsstrategier, som disse står for?
Eller handler det om mennesker, der har så højt et intellekt, mange års studier og praksiserfaring bag sig, at de automatisk har gennemslagskraft, når de ønsker at formidle deres budskaber?

Som jeg nævner andetsteds på siden, kræver gode spørgsmål gode svar.
Så lad mig komme med mit bud på, hvad gennemslagskraft er, og lad mig ikke mindst komme med mit bud på, hvad der bl.a. skal til for at styrke en gennemslagskraft, på jobbet som privat.

Jeg arbejder selv med mennesker i min praksis, der mangler gennemslagskraft. Mangler den dynamik og det mod, den selvfølgelige naturlighed og den frejdighed samt de kommunikative virkemidler, der gør, at andre lytter og reagerer positivt.

Min påstand er, at gennemslagskraft er en kombination af flere faktorer. Og min påstand er, at det også er muligt at opnå og skabe større og større gennemslagskraft, selv for dem, der ikke bare har haft en respektfuld lydhørhed som støttende baggrundskulisse i deres opvækst.

Jeg tænker, at gennemslagskraft og personlig styrke handler om at være autentisk.

For mig at se, vil en balance imellem det, man mener og det man siger og gør, altid betyde, en vis grad af gennemslagskraft.

I det øjeblik og i de situationer, hvor vi selv er i overensstemmelse mellem vores meninger, ord og handlinger, i vores sprog og i vores kropssprog, ja så lytter andre mennesker efter, og så gør vi indtryk. Og det betyder, at vi har gennemslagskraft.

Der er nogle værdier, der er gennemgående, uanset i hvilke situationer, de end udspiller sig. Værdier, som samle giver en gennemslagskraft.

De værdier/kvaliteter, jeg tænker på, er:

Troværdighed: En indre fornemmelse af, at det, man selv mener, siger og gør, er rigtigt.

Oprigtighed: Positiv forventning til, at ens eget budskab er vigtigt og at andre vil lytte/forstå dette.

Kort sagt; det handler om at være autentisk.

At være tro mod sig og sit, og samtidig at have en åbenhed for at spotte og pejle, hvad der sker i modtageren/modtagerne, når et budskab afleveres.

Jeg har utallige gange styrket gennemslagskraft.

Via samtale, via redskaber til eksternt at aflæse andre – uanset om det er ens partner, ens barn, ens kollega/chef eller en tilhørerskare. Jeg har via hypnose styrket den personlige forventning til, at andre godt vil lytte og forstå, og det giver bonus.

Så, jeg tror, at gennemslagskraft kan styrkes og vækkes i hvert eneste menneske.

Jeg tror og ved, at afklaring med hensyn til egne meninger og følelser gør en forskel, der gør en forskel. Jeg tror, at vi som mennesker er giver al den gennemslagskraft, vi vil have, hvis vi er tro imod os selv og vores moral og vores meninger, og jeg tror, at det at bearbejde en generthed eller en præstationsangst eller en forvirring, kan betyde, at vi atter kan ranke ryggen og sige det, som vi mener og få den respekt, anerkendelse og interesse, som vi alle ønsker. Når alt kommer til alt.

Derfor:

Har du brug for en større gennemslagskraft, privat og/eller jobmæssigt, så lad os løse problemet, så du om ½ år kan kigge tilbage og grine lidt af, at det på et tidspunkt var så svært at have gennemslagskraft. For det er med gennemslagskraft som med målsætning. Det drejer sig om at være SMART, og hvad jeg mener, forstår du øjeblikkeligt med følgende lille “reminder”.

Vær S M A R T
Specefik – Målbar – Ansvarlig – Realistisk – Tidsbestemt

Specifik:
At vide hvor og med hvem du ønsker at have gennemslagskraft.

Målbar:
At kende til interne som eksterne signaler for, hvornår du har gennemslagskraft

Ansvarlig:
At tage ansvar for egen fremtrædern og kommunikation og oprigtighed

Realistisk:
At være realistisk med hensyn til, hvor stor gennemslagskrafen er nu, og hvad det næste skridt er.

Tidsbestemt:
At sætte en tidsramme omkring, hvornår og hvor en vis portion gennemslagskraft skal være synlig i tanke, ord og handling.

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Emner om personlig gennemslagskraft

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Præstationsangst

Præstationsangst er et fænomen, der kan dræne megen energi.
I arbejdet med coaching af ledere og medarbejdere falder talen på præstationsangst og usikkerhed ved at præstere, lige så hyppigt som talen falder på arbejdsglæde og motivation. Og ligeledes falder talen på præsentationsangst, som er usikkerhed i sammenhænge, hvor man vil skal præsentere noget nyt, også tit.

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Styrk dit selvværd

Styrk dit selvværd og opnå et sundere forhold til dig selv! Et dårligt selvværd eller mangel på selvtillid er et problem, der desværre bliver mere og mere almindeligt både mellem børn, unge og voksne. Det kan være svært at tro på sig selv med de mange krav, der bliver stillet til en med hensyn til arbejde, uddannelse, venner, familie, træning og meget andet. Men det betyder ikke, at du skal leve med et dårligt selvværd. Dårligt selvværd kan nemlig gå meget ud over din hverdag, dit forhold til andre mennesker og din overordnede livskvalitet. Lider du af dårligt selvværd og kan du ikke finde styrken til at tro på dig selv, er det derfor på tide at gøre noget ved det.

Et dårligt selvværd eller mangel på selvtillid er et problem, der desværre bliver mere og mere almindeligt både mellem børn, unge og voksne. Det kan være svært at tro på sig selv med de mange krav, der bliver stillet til en med hensyn til arbejde, uddannelse, venner, familie, træning og meget andet. Men det betyder ikke, at du skal leve med et dårligt selvværd. Dårligt selvværd kan nemlig gå meget ud over din hverdag, dit forhold til andre mennesker og din overordnede livskvalitet. Lider du af dårligt selvværd og kan du ikke finde styrken til at tro på dig selv, er det derfor på tide at gøre noget ved det.

Find dit selvværd

Det er på tide, at du finder din indre styrke og troen på dig selv, så du kan opnå det, du vil i livet. Og det er absolut muligt at styrke selvværdet og opbygge mere selvtillid. I arbejdet med at opbygge selvværd handler det om at behandle sig selv som en god ven: det vil sige, at man tænker positivt og motiverende, taler respektfuldt og støttende til sig selv og forsøger at opmuntre sig selv til at gøre de ting, man er god til og blive bedre til de indsatsområder, man indtil nu har skudt væk, fordi man har frygtet, at også disse bare ville blive en fiasko

Selvværdet som sindstilstand er primært styret af det mentale plan. Derfor er det også der, arbejdet med at styrke selvværdet og opnå mere selvtillid ligger.

Christel er ekspert i at møde dig, hvor du er, – at afklare de bagvedliggende tankemønstre og sammen med dig punktere trælse tanke “mønstre” – og erstatte med konstruktive og livgivende tanke ”mønstre”. Det er lettere, end du tror. Du skal bare inspireres, hvilket jeg gerne vil hjælpe dig med!

Et nyt liv med styrket selvværd

Du vil hurtigt opleve, at du med styrket selvværd vil være i stand til at gøre ting, du aldrig havde troet muligt! Når du tænker positivt, vil du hurtigt se, at du bliver mentalt stærk og i stand til at følge dine drømme og nå dine mål. Har du problemer med selvværdet, er det derfor på høje tid at gøre noget ved det!

Motivation og målsætning

med Christel Sonne Rasmussen

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Målsætning – det at nå dine mål i livet kan også omskrives til – “Succes er et aktivt tilvalg”.
Målsætning på et personligt samt fagligt og socialt plan.
Målsætning er et arbejdsredskab, når man forholder sig seriøst til sit private og faglige liv.
Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Men nogle gange bliver det at sætte sig mål for besværligt og for desillusionerende.

Den succes, man ønsker eller efterstræber, bliver indimellem til fiasko og følelse af nederlag.
Og det kan for mange være kilden til stor frustration, at de eventuelt er gode til målsætning på deres job, men ikke formår at kunne overføre denne evne til målsætning til deres parforhold, fritidsliv og/eller helt andre livsområder.

Hvis du ønsker en højnet optik på, hvad der vil være fremmende og hvad der vil kunne bane vej for dig med hensyn til målsætning, er Uni Coaching et særdeles godt bud.

Coaching udmærker sig ved at arbejde subtilt med motivation og målsætning

Og coaching med fokus på målsætning foregår i et støttende miljø, hvor du naturligvis har ejerskab for din egen målsætning, for målet er dit, og hvor du guides til at få kontakt med de ressourcer og den trin – for – trin plan, som netop du har brug for.
I et støttende og dynamisk miljø.

Gøre drømme til virkelighed

med Christel Sonne Rasmussen

Hvordan kan coaching bruges inden for målsætning?
Hvad kan coaching, som man ikke selv kan finde ud af og som man heller ikke selv kan læse sig til?
I et forløb hvor coaching er i fokus, og hvor temaet er målsætning, kan coaching bl.a. gøre følgende klart.

 • Præcist hvad er det, du vil, og præcist hvad er det, du ikke vil?
 • Hvad er grundene til overhovedet at have disse mål?
 • Hvad er det overordnede mål, og hvor mange delmål, skal der til, for at gøre vejen overskuelig og overkommelig for dig?
 • Hvornår vil du senest have nået dit mål?
 • Hvordan vil du på vej mod målet undervejs vide, at du er på den rette vej?
 • I hvor høj grad er du i besiddelse af evnen til at evaluere og finjustere undervejs?
 • Hvor vigtigt er dette mål?
 • Hvad er det, der gør, at du ikke allerede har opnået dit mål?
 • Og hvem vil det påvirke, at du når dette mål?

Ovenstående spørgsmål er grundkernen i alle processer, der omhandler målsætning.
Alle detaljer skal være på plads, for at helheden træder tydeligt frem, og for at motivation og målsætning går hånd i hånd. For disse fænomener bør ikke udelukke hinanden, men tværtimod følges ad.

For mig er intet mål for småt og intet mål for stort.

Der er plads til netop dit mål, lydhørhed overfor dine drømme og længsler, ekspertise til at afklare de grundlæggende værdier og overbevisninger, der vil være støttende for at nå målet, skridt for skridt.

Jeg arbejder med en målsætningramme der hedder:
At vejen er målet – Og, målet er målet.
Fordi det både er proces- og resultatorienteret arbejde at finpudse netop din evne til målsætning og handlingsorienteret adfærd.

Der er utallige temaer når fokus er på målsætning.
Her er en liste til inspiration:

 • Målsætning indenfor parforhold (parcoaching).
 • Målsætning med fokus på personlig vækst.
 • Målsætning med fokus på kommunikation.
 • Målsætning med fokus på karriere.
 • Målsætning med fokus på energi og overskud.
 • Målsætning med fokus på fritid og ferie.
 • Målsætning med fokus på økonomi.
 • Målsætning med fokus på at afvikle gamle og nu uhensigtsmæssige mønstre og igangsætte nye og mere livsfremmende af slagsen.
 • Målsætning med fokus på tilfredshed.
 • osv.

Jeg glæder mig til at høre om, hvad netop du ønsker at fokusere på med hensyn til målsætning.