SONNERASMUSSEN.DK

Om Christel

Profil – Christel Sonne Rasmussen

Mit navn er Christel Sonne Rasmussen, jeg er årgang 1971, bor I Kolding, hvor jeg har egen praksis med specialområder som parterapi, hypnose samt individuel terapi

Jeg er mor til to, en søn årgang 1996 og en datter årgang 2000.

Jeg har fungeret som underviser, psykoterapeut og foredragsholder siden 1995.

Jeg startede mit eget firma i person- og personaleudvikling som til og starte med hed 23½ GRAD, og som efterføgende er gået over til og hedde sonneRASMUSSEN.dk, altså at jeg ønsker at afspejler mit efternavn og hvem min personlighed.

Min baggrund.

Min baggrund er udover en matematisk-musisk studentereksamen fra Vejen Gymnasium i 1990, at jeg har en 4-årig uddannelse fra Dansk NLP Institut i Silkeborg.

  • Jeg er NLP Practitioner.
  • Jeg er NLP Master Practitioner.
  • Jeg er NLP terapeut, NLP konsulent, NLP Sundhedsspecialist, og har taget ekstra moduler i opbygningen af selvværd, hypnose – trance og ubevidste ressourcer samt behandling af fobi – fobier.

Udover psykoterapeutisk praksis underviser jeg.

For tiden er jeg tilknyttet forskellige forløb hvor jeg varetager undervisning udi de personlige og kommunikative felter. Jeg har været vidt omkring undervisningsmæssigt, og underviser voksne i forskellige regier. Både på institutioner, PPR-afdelinger, skræddersyede kurser, workshops, konferencer og i kommunalt regi.

Jeg har arbejdet som terapeutisk ansvarlig på adskillige døgninstitutioner for stofmisbrugere, har afholdt foredrag og undervisning indenfor handicapområdet, har arbejdet med undervisning siden 1997 for AOF daghøjskoler og aftenskoler, har parallelt hermed haft terapeutisk praksis, hvor jeg har arbejdet med individuel terapi til børn og voksne samt par.

Jeg har I perioden september 2002- maj 2004 læst PD I psykologi på CVU Sønderjylland.

Pædagogisk Diplomuddannelse er en praksisbachelor på akademisk niveau, hvis sigte er at forene teori med erfaringer og viden fra praksis.

De moduler, jeg har gennemgået og bestået, er:

  • Videnskabsteori og pædagogik.
  • Neuropsykologi og kognition.
  • Pædagogisk psykologi.
  • Organisations- og gruppepsykologi.
  • Vejledning og kollegial supervision.

Og jeg har juni 2004 afsluttet mit afgangsprojekt. Eksamenskarakteren var 10, og specialet omhandler børns moraludvikling, med udgangspunkt i bl.a. Jean Piagets teorier kombineret med den kulturhistoriske skoles idegrundlag med Vygotsky som repræsentant samt den danske moralforsker Benny Karpatschoffs teorier.

Du kan læse mine opgaver her: Børn moral og moraludvikling.

 

Coaching.

I foråret 2006 startede jeg på en coach-uddannelse hos Axept.

En uddannelse, ledet af psykolog Birgitte Jepsen. Her forfinede jeg mine kompetencer indenfor coaching, supervision, kommunikation samt udvidede jeg mit kendskab til mekanismer i grupper og således åbnedes endnu flere døre til erhvervslivet og grupper og enkeltpersoner, der har brug for supervision og coaching. Dette kursus blev afsluttet og bestået med glans i december 2006. Derfor er der nu endnu et skud på stammen, som er at jeg har oprettet hjemmesiden www.unicoaching.dk.

Som altid er mit vandmærke at være informativ, og selvom nogle mener, at visse af mine sider er lidt teksttunge, er det en bevidst prioritering fra min side at give viden og ikke kun skrive, hvilke titler, jeg har.

Jeg blev positivt bidt af coachingen, og har derfor udvidet mit kendskab via Axepts kurser.

Således har jeg i årene 2007-2008 gennemført et omfattende kursus inden for stresscoaching. Ligesom jeg har gennemført et omfattende kursus inden for formidling, især med fokus på grupper og teams.

 

Hvad du kan forvente.

Jeg er en inspirerende og livgivende terapeut og underviser. Vækker til refleksion og handling, bl.a. på grund af min narrative stil. Kender mig selv, mine styrker og begrænsninger, bl.a. på grund af den omtalte kroniske øjensygdom, der har gjort mig blind indenfor de seneste år. Og er et menneske, der ved, at tillid, kontakt og oprigtighed åbner flere døre end så meget andet.

Mit højeste ønske, som jeg dagligt praktiserer, er at gøre en forskel, der gør en forskel, og at vise, at det nytter at tage fat i livet, såvel fagligt som personligt.

Min bog om motivation

I december 2009 udkom min første bog Motivation.
Historien bag bogen er interessant, for jeg blev kontaktet af Simon Staffeldt Skov, redaktør på Nyt juridisk Forlag, der spurgte, om jeg ville skrive en bog, omhandlende Motivation. Jeg var til møde med ham i København i maj 2009, og 1. september 2009 var bogen skrevet.

Simon fortalte, at de ønskede en bog om Motivation, der netop ikke var skrevet af en jægersoldat eller en elitesportsmand m/k, men af et ”almindeligt menneske”, der vidste noget om det at motivere sig selv og andre. Da jeg havde skrevet et prøvekapitel, og det var blevet godkendt, havde jeg derefter frie hænder.

Selv næsten fem år efter er jeg stadig tilfreds med bogen. Jeg har naturligvis læst den igennem flere gange selv og er endnu ikke stødt på afsnit, som jeg ærgrer mig over, ligesom jeg heller ikke går med en fortrydelse over, at der var noget, jeg ikke fik med.

Bogen Motivation kan læses af både unge og voksne.

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Nyt fra bloggen

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Kærestetid sammen med hinanden er vigtigt

Da jeg var barn i 70erne, gik man ikke op i at tale om kærestetid.
Der var helt andre traditioner for, at de voksne var de voksne, og at de, når TV avisen gik i gang ved 19.30- tiden bare havde voksentid, hvor vi børn så kunne være på vores værelser eller var lagt i seng, afhængigt af alder.

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Lagkage uden lys – Mørkere Cafe

Der er traditioner forbundet hermed, og i børnekulturen er det vel stadig sådan, at hvis man kan puste alle lyseene ud, må man ønske – og kan man ikke, er antallet af ikke udpustede lys et tegn på, hvor mange kærester , man har. Eller hvad ved jeg??.

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Præstationsangst

Præstationsangst er et fænomen, der kan dræne megen energi.
I arbejdet med coaching af ledere og medarbejdere falder talen på præstationsangst og usikkerhed ved at præstere, lige så hyppigt som talen falder på arbejdsglæde og motivation. Og ligeledes falder talen på præsentationsangst, som er usikkerhed i sammenhænge, hvor man vil skal præsentere noget nyt, også tit.