SONNERASMUSSEN.DK

Personlig ledelse

Når det kommer til personlig ledelse, er der en pointe, som ingen kommer udenom: Al god personlig ledelse kommer af god selvledelse

Hvis er ansvaret…

Er du leder, er jeg sikker på, at du kan nikke genkendende til, at det at være opmærksom på egne strategier for personlig ledelse, er et emne, der optager dig – hvis ikke dagligt – så mange gange ugentligt. Dette fordi du som leder:

  • forholder dig til, hvordan det, du kommunikerer, bliver modtaget.
  • forholder dig til, hvorvidt du er i stand til at motivere og skabe et motiverende miljø for dine ansatte.
  • ved, at det at være i flow og det at gøre sig nærværende – i både relationerne og i forhold til opgaverne på arbejdspladsen – er en naturlov for såvel trivsel som effektivitet.

Så du sikrer, at du hele tiden forbedrer dig, må du kende til de strategier, der bedst og mest passende for dig selv. Selvom du ikke er leder, er det at vende blikket indad samt det at lave et supersyn (supervision) vigtigt. Hvorfor? Fordi vi alle har blinde vinkler, og fordi det ikke er nok kun at lave en plan og så følge den fra a til b. I personlig ledelse er det både nødvendigt og fremmende at forstå, hvad det, vi gør, har af effekt. Selvom det kan lyde langhåret, er det også af betydning at vide, om der er noget, som vi glemmer at gøre, der kunne sættes i gang for at skabe en endnu bedre effekt. Det starter, og det slutter med dig, og personlig ledelse slutter aldrig.

Om du søger et terapeutisk forløb eller et coachingforløb, er personlig ledelse altid på listen. Lad mig nedenfor nævne nogle af de hyppigste temaer, som folk arbejder med, og som folk fra tid til anden har brug for at få genopfrisket og fornyet.

Personlig ledelse – anerkendelse

herunder det at lære at anerkende sig selv. Vi er ovre den tid, hvor det er nok at stå foran spejlet og minde sig selv om, at man er god nok.
herunder det at kunne evaluere sig selv, sin indstilling og sin indsats samt det at kunne erkende eventuelle fejltrin.
herunder det at kunne generere en støttende og opmuntrende indre dialog.
herunder det at kende til systematisk anerkendelse, så du opelsker dit venskab med dig selv uden at blive hverken selvfed eller selvtilstrækkelig.

Personlig og klar kommunikation

herunder det at sige til og fra.
herunder det at kunne give respons, hvis man føler sig angrebet eller misforstået.
herunder det at kunne benytte metaforer samt det at kunne møde den anden eller de andre i kommunikativ øjenhøjde.

Kommunikation uden konflikter

med Christel Sonne Rasmussen

Personligt flow

I al personlig ledelse er begrebet, flow, afgørende. For at du kan mærke dit flow, og for at du kan genskabe et flow, hvis noget eller nogen puffer dig ud af din ligevægt, er det væsentligt, at du:

renser dit sind.
gør dig nærværende.
får afviklet hængepartier.
skaber holdepunkter og lyspunkter.
ved, hvad du bevæger dig væk fra og henimod.
ser, hvor du vil ende i de processer, du har i gang i.
lærer at tvivle på din tvivl i stedet for at tro på den.
Om du, som enkeltindivid, ønsker hjælp til nogle eller alle af ovenstående punkter, eller om I er en gruppe, der er enige om, at det er slut med at skyde skylden på andre for manglende livskvalitet, og I således hellere vil tage skeerne i egen hånd, vil jeg se frem til at motivere og inspirere, guide og støtte dig/jer. Hvis du vil have et nøjere kendskab til nogle af de teorier og vinkler, jeg baserer mit arbejde på, kan du dels læse flere af teksterne på mit website eller i min bog Motivation.

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”