Foredrag
Foredrag
Jeg afholder mange foredrag og synes selv, at et godt foredrag er et frisk pust og et spændende indblik I et andet menneskes liv og opfattelser.
Mine foredrag indeholder mange narrative elementer.
Det er godt og berigende at sætte sig tilbage og under et foredrag lytte til en god fortæller og kunne reflektere over sit eget liv og egne mønstre.
Jeg giver altid en del af mig selv for at kunne inspirere og give mine tilhørere en oplevelse af, at det nytter at gøre en forskel.
Mine foredrag er af personlig og psykologisk karakter.
Da jeg har interesseret mig for selvet, udvikling, nytænkning, vækst og mestring i adskillige år. Og via min praksis og mit forfatterskab, kan jeg garantere, at et foredrag med mig er en buket knyttet af både holdninger og erfaringsbaseret viden.
Foredrag om Stress
Stress er ikke en sygdom, men den smitter hvis vi ikke gør noget ved den. I min række af foredrag om Stress, kan I høre mere om mit syn på stress, hvad der kan gøres ved den og hvordan vi kan hjælpe hinanden til at afhjælpe den.
Stress er ikke en sygdom
Stress er ikke en sygdom – alligevel smitter den. Foredrag om stress i privatlivet.
Stress smitter, og selv om en stress evt. er grundlagt i arbejdslivet, oplever mange, at der også opstår stress i privatlivet.
Foredrag om stress i privatlivet vil blandt andet omhandle følgende punkter:
- Stress, der påvirker parforholdet/ægteskabet.
- Stress, der påvirker vores samvær med og opdragelse af vores børn.
- De 5 største belastningsgrader i det private og personlige liv.
- Den ændrede kommunikation, når stress har indfundet sig.
‘Stress er fravær af nærvær. Hvor spores det? - Hvorfor er dit arbejde vigtigere end mig og børnene?
I foredraget kommer jeg også ind omkring prioritering:
- At holde frikvarter, hver for sig og sammen.
- At kunne nyde sine weekends og ferier.
- Tilbage på sporet, “Planning & Playing”.
Stress og stresshåndtering
Stress og stresshåndtering, på jobbet og i din dagligdag. Et fordragder vil give dig viden om stress.
Dette foredrag giver dig viden.
Viden om stress. Viden om hvad du kan gøre, når du eller en af dine nære eller kære er stress-ramt.
Du vil derfor efter foredraget være klædt på til at håndtere stress, både:
- Fysisk.
- Mentalt.
- Følelsesmæssigt.
- Og socialt.
Der vil være metoder, du kan bruge på dit job, så du skaber et bedre overblik og en bedre balance imellem forventninger og ressourcer.
Du vil være klædt på til at håndtere dagligdagens stress bedre, så du undgår at blive irritabel, passiv eller fraværende.
Man kan godt deltage i dette foredrag uden selv at være stressramt. Der er nemlig ideer og inspiration til pårørende eller andre, der er tæt på stressede person og som gerne vil vide, hvordan man bliver bedre til at hjælpe uden at overtage og sygeliggøre.
Få sjælen med og få glæden tilbage.
Få sjælen med og få glæden tilbage. Foredraget handler om og have den daglige glæde.
En af de allerstørste og sværeste udfordringer omkring stress og det at være stressramt, er at glæden daler og da stress jo ikke kun er et arbejdsrelateret fænomen, er det ikke kun arbejdsglæde eller mangel på samme, som dette foredrag drejer sig om.
Foredraget handler også om den daglige glæde, om forventningens glæde, om lyst og om spontanitet, iderigdom og det selv at have indflydelse på at gøre sig nærværende og sjælfuld.
De nævnte kvaliteter samt mod og håb er nemlig nogle af de smukke og givende termer, der især er en smertelig mangelvare, hvis man har været stressramt i kortere eller længere tid.
Men der er altid mindst en mulighed, man har overset. Derfor dette foredrag om at genskabe og generere glæde. Om hvordan du kan få smilet frem indefra, og i så tydelig en grad, at du også udstråler glæde og livsmod og igen kan få placeret dig der, hvor heldet kan finde dig.
Alt for mange oplever nemlig, at deres mismod og en snert af håbløshed, fortvivlelse og træthed følger med stress, og i dette foredrag få du inspiration og metoder til selv at højne og mærke glæden.
For når vi mærker glæden, har vi sjælen med.
Stress – den ubudne gæst.
Stress – den ubudne gæst. Et foredrag om måden at lukke den uindbudte gæst ud på.
De fleste af os kan godt lide at få gæster. Vi glæder os, forbereder og skaber en stemning.
Indbudte gæster kan dermed være en gave, der skaber et lyspunkt. Og fra tid til anden kan ubudne gæster i form af en ven, der kigger forbi til en kop kaffe eller familiemedlemmer, der lige kigger forbi, også skabe både glæde og liv.
Men…. Stress er ikke en indbudt gæst. Og stress er så absolut en af de ubudne gæster, der i første omgang hverken skaber glæde eller liv.
Dog kommer den på besøg hos mere end tredjedelen af danskerne, ifølge de seneste undersøgelser. Så der er ingen god grund til ikke at forberede sig og lære at møde den ubudne gæst uden at være plaget af besøget for tid og evighed.
I foredraget om stress – den ubudne gæst fortæller Christel, der er både NLP terapeut, parterapeut og stresscoach om:
- Hvad er stress – hvad er ikke stress?
- Hvordan rammes vi af stress?
- Hvad kan vi selv gøre for at minimere eller fjerne stress?
- Hvordan forebygger vi stress?
- Stress hos kvinder – stress hos mænd. Også her er der forskelle.
Et foredrag om fokus, nærvær, alvor, hverdag og oaser.
Et foredrag om et vilkår, der kan gøre os syge, hvis vi lader bagdøren stå åben og lader den ubudne gæst komme ind.
Et foredrag med mange konkrete værktøjer.
Foredrag om stress på arbejdspladsen.
Jeg kender det. Du kender det. Alle kender det.
Indimellem er der stress på arbejdspladsen.
Stress i privatlivet.
Stress smitter, og selv om en stress evt. er grundlagt i arbejdslivet, oplever mange, at der også opstår stress i privatlivet.
Foredrag om stress i privatlivet vil blandt andet omhandle følgende punkter
Positiv og negativ stress.
Du kender det, jeg kender det, de allerfleste kender det: følelsen af at være stresset.
Tegnene på stress er naturligvis individuelle, søvnforstyrrelser, mangel på overblik, glemsomhed, mangel på nærvær, øget irritabilitet og intolerance, fysisk og/eller psykisk, træthed, udmattelse, tristhed, smerter, ja listen er lang
Formulering af en stresspolitik på arbejdspladsen
Og rygepolitikker og alkoholpolitikker er som regel enkle at udforme, netop fordi der kan sættes et forbud, og at det meget klart kan afgrænses, i hvor stort et omfang, at røg og alkohol må være en del af et miljø på en arbejdsplads.
Anderledes forholder det sig dog med stress.
Kunne vi sætte et forbud og sige, at det er forbudt at være stresset, ville det være befriende, men sådan er virkeligheden ikke.
Coaching og konsulentydelser.
Har jeres virksomhed brug for at sætte en fælles retning og fælles målsætning, så er mine foredrag om dette med til at give jer et skub i den rigtige retning.
Om motivation, engagement, værdier og fælles målsætning.
Det er vigtigt at sætte sig mål. For det øger både energi, tilfredshed og virketrang at samle sine kræfter og orientere sig mod et mål, man selv har valgt.
Enpersonlig coach i en virksomhed
Foredrag om personlig tilknyttet coach på en virksomhed/arbejdsplads.
Hvis der på den virksomhed eller arbejdsplads, hvor du er ansat, er tanker om at tilknytte en personlig coach, vil det være et tiltag, som er forholdsvist nyt, stadig set med 2015- briller.
Foredrag om Udvikling
Lær hvordan I styrker jer selv og samler motivation til at når dagligdagens udfordringer. I min række af foredrag der handler om udvikling, får I inspiration til at nå mere med jeres liv.
Herre i eget hus.
Du får indsigt i at opbygge selvtillid, selvværd og selvrespekt og føres ind i mange genkendelige eksempler fra job og hverdag, hvor du udfordres til at agere sikkert og autentisk som herre – eller frue – i eget hus.
Sindets ubevidste kræfter.
Vores underbevidsthed hjælper os, bremser os og er en stor del af vores oplevelse af balance og stabilitet.
Mange har en diffus forståelse af, hvad underbevidstheden er for en størrelse, og også en diffus fornemmelse af, hvordan og om vi kan generere indsigt og kræfter via underbevidstheden.
I dette foredrag fortæller Christel indlevet om, hvordan vi kan skabe vores egne måder at få kontakt med underbevidsthedens svar og kræfter.
I foredraget fortælles om meditation, selvhypnose, evnen til at skabe mental klarhed samt det selv at have indflydelse på det, vi ubevidst opfanger via vores sanser.
Desuden vil der være et afsnit om drømmetydning, og hvordan vi kan bruge underbevidsthedens budskaber, i vores hverdag.
Motivation og målsætning.
NLP- moderne psykologi og udviklingsværktøj.
Jeg var så heldig at tage en 4 årig uddannelse inden for NLP hos Ole Vadum Dahl, der dengang ledede Dansk NLP Institut i Silkeborg og er forfatter til flere bøger. NLP er interessant, både som udviklingsværktøj, inden for personlig udvikling og i din kommunikation og kontakt med dine nære, dine kolleger mv.
NLP har helt specifikke værktøjer, der stadig forekommer nyskabende, om end de har nogle år på bagen. Hør på dette foredrag om at skabe kontakt, om sansernes betydning på opfattelse og kommunikation og om hvordan du finder kræfter i situationer, der normalt matter og frustrerer dig.
Foredrag om handicap
Som blind har jeg haft forskellige udfordringer i livet. Mine foredrag om handicap sætter fokus på dette og giver en masse af mig selv.
Lagkage uden lys - Et personligt foredrag med event.
Der er traditioner forbundet hermed, og i børnekulturen er det vel stadig sådan, at hvis man kan puste alle lyseene ud, må man ønske – og kan man ikke, er antallet af ikke udpustede lys et tegn på, hvor mange kærester , man har. Eller hvad ved jeg??
Humlebien kan flyve
Et foredrag om livsglæde og livskraft på trods af handicap og særlige vilkår.
Den er lidt sød, den tunge humlebi, der trods sine små vinger alligevel kan flyve. For nogle siger, at det egentligt ikke burde kunne lade sig gøre. Den ved det bare ikke, så den flyver alligevel, siger vi i folkemunde.
Billedet med humlebien er et godt eksempel på, at selvom det at leve med et handicap er et særligt vilkår, som der er masser af besvær ved, ja så er det ikke et udtryk for, at man også mister sin livsglæde og livskraft.
Nogle gange udvikles disse kvaliteter på trods, andre gange på grund af handicappet.
Vil du høre hvordan, fortæller Christel om det specielle område at kunne mestre det særlige som det er at leve og ikke bare overleve med et handicap.
Og garanteret med en glød, der smitter og en inspiration, der vækker håb.
Krise eller vendepunkt
Min målgruppe her er:
- Pædagogiske praktikere.
- Foreninger
- Familier, mennesker med handicap og andre med interesse og relation til emnet ”et liv med særlige vilkår”
Mine foredrag om dette emne kan være af både faglig og personlig karakter afhængigt af målgruppen.
Vurdering fra deltager d. 4. November 2016
At leve med RP v/ Psykoterapeut Christel Sonne Hvad fik du af dette foredrag? | |||||
Karakter | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Antal karakterer givet | 1 | 3 | 9 |
Kommentarer fra deltagerne.
- Meget fint foredrag!
- Man skal huske, at vi er allel forskellige.
- Rigtig godt. Skønt at høre en god fortælling af en livsglad blind.
- Helt fantastisk. Klart det bedste og mest inspirerende jeg har prøvet. Hun kunne ikke undværes – helt fantastisk.
- Vidste det meste i forvejen.
- Kanon foredrag
- Super kanon indlæg
- Som altid – inspirerende
- Rigtig godt og vedkommende – gode pointer
Eksamensangst
Mange unge bliver utrygge ved eksamenstid, mine foredrag hjælper alle der har problemer med eksamen og har brug for et skub i den rigtige retning.
Om eksamensangst og mental forberedelse til eksamen.
Uanset om man går i folkeskolen, på efterskole, gymnasiet, handelsskolen eller på endnu højere læreanstalter, er der hvert år mange studerende, der døjer med og lider under det, der i folkemunde kaldes eksamensangst.
Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt.
Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.
Opstarten er blød, med årsprøver og øvelser i at fremlægge, men alligevel er der i hver eneste klasse elever, der udvikler eksamensangst og føler stor nervøsitet med hensyn til at skulle pæstere eller præsentere.
Workshop i eksamensangst
Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.
En af dem sagde:
Jeg vidste da godt, at jeg skulle forberede mig ordentligt. Jeg vidste da godt, at jeg skal sørge for at have en dyb og regelmæssig vejrtrækning. Jeg vidste da godt, at det handler om at få sovet godt og være udhvilet, når jeg skal til eksamen, men her efter kurset føler jeg mig lige så hjælpeløs og usikker, som før kurset. Hvad skal jeg gøre?
Formidling og undervisning
Ønsker du at blive en bedre formidler eller underviser, eller mangler du gennemslagskraft og mod til undervisningen. Så er disse foredrag til dig der har brug for inspiration.
Gennemslagskraft og barrierer, et foredrag om følesig sikker på sig selv.
Du vil gerne ud over rampen. Men du er sikker, mangler selvtillid og kender for lidt til ´, hvilke signaler der skaber ”hul igennem” til tilhørerne.
Et foredrag om, hvordan du styrker gennemslagskraft og håndterer de mentale barrierer, du har før og under din formidling
Mod til at undervise
Mod til at undervise, et foredrag om ATTITUDE, AMBITIONER og FORVENTNINGER som formidler og underviser.
Dette foredrag handler om hvilke faser, man som ny formidler og underviser møder.
Du inspireres til at få kontakt med det mod og overblik, der gør undervisning og formidling til en meningsfyldt forandringsproces.
NLP – signaler og kommunikation.
Hvad er især nyttigt at vide som formidler & underviser?
Et foredrag om NLP og dens positive psykologi.
Der er især fokus på, hvordan du som underviser kan møde og motivere mennesker, hvor de er.
Du ved meget mere om sansetyper, formuleringer, taletempo og kontakt ved foredragets afslutning.