SONNERASMUSSEN.DK

Personlig Coach

Personlig Coach som sparringspartner
Hvad en personlig og professionel coach kan tilbyde dig

Udnyt dine muligheder – udnyt dagligdagens situationer

At vælge en professionel coach.

En personlig Coach gør dig succesfulde i en omskiftelig verden.
Det er forfriskende og berigende at tale med et menneske, der med både engagement og neutralitet, redskaber og indsigt, kan støtte op om de aspekter, der er på spil i ens liv.
Går du rundt og tænker, at du indimellem godt kunne tænke dig at stoppe op for en kort bemærkning, og at bruge dette frikvarter til at få kastet nyt lys over de livsområder du befinder dig i, vil det at opsøge en professionel coach, være et excellent tiltag.
Hvor mange bruger deres partner og venner/veninder som sparringspartnere, kan det at have sin egen personlige coach, tilføre nye vinkler og konkretisere nogle af de initiativer, som du måske har gået og tænkt på i lang tid, at du egentligt ville, men ikke rigtigt kommer i gang med.

Hvad er det, en personlig og professionel coach kan tilbyde dig.

Undertegnede, som er certificeret som professionel coach hos Axept, og desuden har 20 års erfaring med terapeutiske konsultationer for individuelle, par, teams og ledere, kan tilbyde dig følgende:

Hos en coach får du afklaret, hvilke livsområder og hvilke aspekter i dit liv, det er nyttigt og givende at forholde sig mere aktivt til.

 • Hos en coach får du mulighed for at beskrive, hvad der evt. begrænser og hvad der baner vej for dig. Og det vil være en slags opdagelsesrejse, hvor du i et trygt og givende samtalemiljø kan sætte ord på dine drømme, dine mål, dine frustrationer og dine bekymringer.
 • Hos en coach kan du arbejde med alt det, du har på hjerte.
  Det kan være både karriere, relationer, livsstil, styrkelse af dit selv og din egen selvopfattelse, og hvad der ellers har værdi for dig.
 • Hos en coach kan du få drøftet livskriser og få guidning til, hvordan du atter, mere styrket og beriget, kommer videre, så en eventuel livskrise ses som et vendepunkt.
 • Hos en coach kan du arbejde med dybere personlige problematikker, uden at det bliver terapeutisk, men personligt udviklende og fremadrettet.
 • Hos en coach kan du arbejde med relationer i dit liv. Det være sig børn, partner, kollegaer, familiemedlemmer, venner, mv. og kan herigennem højne bl.a. evnen til at være mere nærværende og tydelig i dit udtryk.

Hos en stresscoach kan du arbejde med stresssignaler og få redskaber til at håndtere disse.
Ja, hos en coach kan du kort og godt få vinklet og tilført ressourcer, mentalt og konkret, til lige præcist det, der har allerstørst betydning for dig.

Du bestemmer.

Det er sådan, at der altid lægges en ramme i enhver coach session.
En ramme, der handler om, at den professionelle og personlige coach guider processen, og at du tager ejerskab og møder respekt for det, der er dine mål.

Det vil sige, at man laver en kontrakt, der kort sagt indeholder følgende punkter:

 • Hvad vil du have du ud af coachingen i dag?
 • Dialog om dette.
 • Hvor vigtigt er det for dig at nå dette mål?
  Konkretisering af hvad du har brug for, og hvad der skal til, for at målet også kan udføres i praksis. Af dig.
 • Afslutning med aftale om næste møde og en præcis opsummering af, hvad dit første og næste skridt er.

Som du kan se, er der i coachingen en fremadrettet og konkret linie. Dette skyldes, at den personlige og professionelle coach er klædt på til at guide og at kunne anvise vej, og samtidig at lade de indsigter, der evt. har været gemt i hverdagen, komme frem, så du har og får oplevelsen af at være i kontakt med alle de ressourcer og løsningsmuligheder, som du igennem tiden allerede har været i kontakt med.

Jeg er sikker på, at det at have en personlig coach – coaching bliver et valg, som mange vil tage i den kommende tid. Fordi det bliver mere og mere klart for de fleste, at det at skabe en indsigt og at kunne være proaktiv på de livsområder, hvor det giver mening, vil være en del af den moderne persons bevidsthed.

Og jeg tror netop, at valget i mange henseender vil falde på en coach frem for en psykolog, fordi mange af de punkter, der ligger os på sinde, måske ikke er dybt problematiske, men trænger til en forfrisket optik og en medspiller i form af en coach.

Konflikthåndtering. – Coaching og konflikthåndtering

Coaching til at forebygge og håndtere konflikter

“Byg” smil op og bevar samarbejdet og de gode ralationer.
Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
Chefer og centrale nøglepersoner skal evne at være gode problem- og konfliktløsere.
Det at kunne håndtere en konflikt, er et aspekt, som alle mennesker møder i deres liv, og som en af mine fokuspersoner grinende siger: “ja, så møder hun konflikter mere end én gang dagligt”.

At konflikter optræder hyppigt for mange mennesker, privat som arbejdsmæssigt, understreger vigtigheden af at være og føle sig klædt på til konfliktsituationer.

Det kan coaching hjælpe med.

 • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
 • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod formidlere og konfliktløsere på dels virksomheder, dels uddannelsesinstitutioner.

Coaching og konflikthåndtering for enkeltpersoner.
Konflikter kan optræde i mange forklædninger.
Dels som indre konflikter, Det vil sige konflikt i den indre tankeverden, personlige dilemmaer og fastlåste situationer, hæmmende følelser og mangel på viden og ressourcer til at kunne komme videre.

Om det er en konflikt med en partner, et barn, sig selv, en svigermor, en chef, en kollega, eller en faktor som manglende evne til at håndtere personlige problematikker, så vil coaching uanset konteksten kunne lære dig at håndtere disse konflikter.

Hvorfor coaching og ikke en anden form for hjælp?
Jeg tror, at vi i forskellige livsfaser har brug for forskellig hjælp. Nogle gange har vi brug for den dybdegående bearbejdning. Andre gange hvor vi er mere bevidste om vores mønstre, men mangler redskaber til at forholde os til dem og løse dem, ja så er coaching en oplagt mulighed.

Det, som et besøg hos mig vil betyde for dig, er:

 • Konflikten bliver afklaret og præciseret.
 • Dine ønskede mål bliver afklarede og præciserede.
 • Du inviteres til at se konflikten fra andre positioner end udelukkende fra dit eget synspunkt.
 • Du bliver bevidst om, hvilke ressourcer, der vil fremme, og hvilke, der vil hæmme din proces.
 • Du får tilført kommunikationsredskaber, hvis det er en relationel konflikt, du befinder dig i.
 • Du får tilført redskaber til at håndtere tanker og følelser, hvis det er en mere intern og følelsesmæssig konflikt, du befinder dig i.
 • Du bliver bevidst om den mængde energi, du bruger på at opretholde konflikten og får øje på nye måder at forholde dig til denne på.
  Blandt meget andet.

Det betyder, at du efter forløbet på minimum 3 gange vil være i stand til at håndtere konfliktsituationer, som du før har haft undgået eller håndteret på en for uhensigtsmæssig måde.

Udtalelser fra fokuspersoner, der har gennemgået forløb med udgangspunkt i konfliktsituationer.

Utroskab

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mand 38 år.

“Jeg fik øje på, at jeg selv om jeg følte stress og ubehag indeni, var træt af mit arbejde. Jeg ville dog ikke give slip på mit arbejde, for det føltes endnu mere uoverskueligt. Men jeg blev fuldkommen bevidst om, at det, der stressede mig og gjorde mig vildt sur og urimelig overfor medarbejdere var, at jeg følte, at jeg ingen indflydelse havde.
Da jeg efter coachingen gik til min chef og bad om et møde, viste det sig, at jeg havde misforstået situationen. Og jeg fandt ud af, at jeg havde meget mere at skulle have sagt, end jeg overhovedet troede selv.
Dette havde jeg aldrig kunnet se, hvis jeg ikke havde lært at se situationen udefra og lært at sige tingene på en måde, jeg kan stå inde for.
Min kone siger, at det også har hjulpet derhjemme”.

Mand 34 år.

“Vi havde store problemer i vores ægteskab. Vi var flyttet fra hinanden. Jeg blev så urimeligt hidsig og skældte min kæreste og hendes søn ud for det mindste. Jeg brød mig ikke om min egen attitude, når jeg var presset, og pludselig mistede jeg også min arbejdsglæde. Intet virkede overskueligt mere. Og jeg begyndte at tro, at jeg var depressiv.
Jeg valgte at tage til coaching, for jeg orkede ikke at snakke med en psykolog. Dette har jeg aldrig fortrudt. Christel er helt fantastisk. Jeg ved ikke helt hvordan, men allerede efter første gang, følte jeg, at alting var ved at falde på plads, og min energi og mit livsmod steg igen. Jeg havde ganske enkelt lært nogle enkle metoder, som jeg kunne anvende, når jeg blev stresset, enten fysisk eller i mine følelser. Det var så let, og jeg fatter ikke, at jeg har kunnet overse det”.

Kvinde 43 år.

“Jeg gik altid og troede, at jeg ikke var noget værd. Havde nærmest fået lavet sådan en selvudslettende måde at være på og var en stor undskyldning for mig selv. Bebrejdede mig selv, hvis andre mennesker så på mig på en bestemt måde. Derhjemme havde jeg det godt, men kunne ikke nyde det. Det var som om mine tanker hele tiden kørte i sort. Og jeg var meget nervøs på mit arbejde.
Da jeg valgte at komme til Christel, tænkte jeg ikke på ordet “konflikthåndtering”, men det var et ufatteligt godt tema at få sat på. I stedet for kun at arbejde med mit selvværd. For det var for tung en sten for mig. For jeg havde jo ikke noget af det.
Jeg er blevet meget bedre til at kommunikere med mig selv. Min mand synes, at jeg er blevet mere mild, og mine børn viser større tillid til mig end i gennem længere tid. Alle de situationer, jeg før frygtede og bekymrede mig vildt omkring, er nu meget mere på den måde, at det er hændelser i en dagligdag, men de tager ikke hverken pusten eller humøret fra mig. Det har været nogle enkle modeller, jeg har lært. Og de virker…. Skal arbejde videre, men er dæleme klædt godt på”.

Kriser og kommunikation

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Gid jeg havde gjort det for mange år siden.

Gennem mit voksne liv har jeg i perioder været tynget af melankoli samt frygten for at blive forladt. I de svære perioder har livet været et spørgsmål om overlevelse præget af en konstant indre uro med skamfulde følelser og mindreværd. Som 54 årig besluttede jeg at noget måtte gøres. Jeg havde kun hørt godt om… Læs hele historien “Gid jeg havde gjort det for mange år siden.”

Mand - 54 år

Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges

Hej Christel Jeg har tidligere fået samtaleterapi hos dig i perioden 2009-2011, hvilket jeg var rigtig glad for og du hjalp mig videre i livet efter et hårdt kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges. Efter jeg sidst kom hos dig er jeg blevet gift, fået en søn, fået nyt job og købt et… Læs hele historien “Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges”

kvinde, 28 år

At styrke troen på fremtiden

Der er sket noget siden samtalen hos dig i går. Jeg følte, at min krop havde dyrket meget sport, uden at jeg har gjort det.Var totalt øm og træt. Og vågnede med et helt andet sind og ingen frygt. Mand 40 år

Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse

Hej Christel. Jeg har lige læst din artikel om hvorfor kvinder mister gnisten, og må sige du har ramt mit forhold lige mellem øjnene. Det var en stor øjenåbner, også mht. mine forrige forhold. Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse (regner med du ikke er sart mht. autentiske ordvalg) dog ikke af min… Læs hele historien “Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse”

Kvinde, midt i 30erne.

Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt

Hej Christel. Tak for sidst. Det gjorde mig godt. Vigtigst tror jeg det var at få bekræftet at det er normalt at sorgen er som den er. Og rigtig godt med opmærksomhed på at jeg kan registrere ked af det hed og acceptere det men alligevel leve mit liv. Tak skal du have. ? knus… Læs hele historien “Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt”

Susan, 41 år

Indlæg om coaching

Stress, reduktion og håndtering

Stress kommer jo som bekendt af det engelske/amerikanske udtryk “to string/a string” og skal derfor ses som en sammensnøring eller rettere: at det, der normalt er i spil, er snøret sammen.

Personlige ressourcer

Mange af mine fokuspersoner mangler ressourcer ja grundlæggende vover jeg påstanden, at man vælger coaching, når der er nogle ressourcer der er svære at få kontakt med.

Offer – bøddel og redningsmand

Et offer ”kupper” dig, og du opdager det først langt senere, og pludselig er du blevet bøddel.
At gøre sig til offer er at have et mindreværd, der i en nær relation skaber afhængighed til partneren, og partneren bliver bøddel uden at ville være det, i hvert fald i yderste konsekvens. hvis en part i et forhold føler megen afmagt og utilstrækkelighed og kun er helt tryg og lykkelig sammen med partneren og ikke tager ansvar for egen afmagt, sættes et uhensigtsmæssigt reaktionsmønsmønster i gang. Den anden part gøres nemlig ufrivilligt til bøddel eller redningsmand..

Individuel coaching

Og spørgsmålet handler om ressourcer og lyder:
Hvilke ressourcer har du brug for at være i kontakt med for at nå dit mål/fremme processen henimod målet?
Naturligvis svares der meget forskelligt på dette spørgsmål, men jeg har bemærket, at der er to svar, der hyppigt går igen.

Mange giver nemlig udtryk for, at det er vigtigt at have både mod og vedholdenhed for at kunne nå sit mål.

Og det er for mig som coach meget spændende at høre mine respektive fokuspersoners bud og definitioner på, hvad hhv. mod og vedholdenhed er.

Jeg har mødt mange mennesker igennem mit liv: og især når talen falder på mod, kommer jeg til at tænke på en soldat, som jeg for mange år siden talte med. Han havde været udstationeret og havde haft en drøj tid, men var på godt og ondt blevet til en mand med stor livsindsigt.
Jeg glemmer aldrig, at han sagde:
“jeg har fundet ud af, at mod er at gøre tingene, selvom man er bange”.
Og netop i går, da jeg læste bogen “Flammen og citronen”, der omhandler nogle danske frihedskæmperes kamp under 2. verdenskrig, blev der også givet et fint billede af mod.
Der tales i bogen om, at mod er ikke blot at turde, – mod er også at overvinde sin angst, så man tør”.

Retfærdighed – Uretfærdighed

Om retfærdighed og uretfærdighed på arbejdspladsen.
Som mennesker vil vi gerne behandles med respekt. Vi har brug for det, fordi respektfuld kommunikation og handling både motiverer os, gør os glade og sikre, hvilket på en arbejdsplads betyder, at arbejdsglæden, overskuddet og effektiviteten vil være både tydelig og mærkbar. Det at blive uretfærdigt behandlet på en arbejdsplads forekommer hyppigt, også på de danske arbejdspladser. Der er igennem tiden opstået flere parametre, der er med til at synliggøre, hvorvidt retfærdigheden eller uretfærdigheden florerer.

Det er til at se det, selvom man ikke lige ved det?

“Udenpå kan ingen se det men det ligger indeni” synger Anna David i sin nye sang:
Den lille Pige.
Sangen har sit helt eget og private tema, men præcis denne linie i omkvædet fik mig til at spidse ører og reflektere over det faktum, at når vi af den ene eller den anden grund har det dårligt, så tror vi meget ofte, at det ikke kan ses eller registreres af andre. Vi kan føle os tanke- og følelsesmæssigt kaotiske indeni og vi anstrenger os til det yderste for at denne pinagtige tilstand ikke bliver opdaget af vores partner, arbejdsgiver, kolleger eller venner.

Nysgerrighed og anerkendelse

Stresscoaching handler om nysgerrighed og anerkendelse
“Jeg synes du er en meget lærd person, og beundre dit væsen og nysgerrighed over for livet set fra et menneskeligt perspektiv. Jeg har aldrig mødt en person som ved så meget om mennesker og som er så god til at videre give denne viden til det enkelte menneskes på sit eget niveau, så det enkelte menneske kan forstå budskabet.” (mand, 35 år, som har modtaget stresscoaching
Ovennævnte citat kan i et land som vores, hvor Janteloven stadig stikker sit kritiske og nedbrydende “fjæs” frem, ses som rent praleri.

Problemer med at sove.

Coaching og søvn.
Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.
Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.
Mange har svært ved at falde i søvn, andre sover let og vågner mange gange i løbet af en nat. Atter andre vågner meget tidligt og får ikke udbytte af de seneste nattetimer/første morgentimer.

Der er meget at gøre med hensyn til at genskabe en god og naturlig søvnrytme.
Og flere af Uni Coachings coaches har via kurser i avanceret stresscoaching tilegnet sig viden, så det at coache målrettet imod en mere stabil søvnrytme er et af redskaberne i “værktøjskassen”.

Dine pejlemærke og dit indre barometer

Hun havde en periode, hvor hun følte sig stresset. Hun kunne ikke samle sig, tankerne drejede sig om enten frem-eller fortid, hun var ikke tilstede, havde kort lunte eller græd for let, nåede ikke det hun satte sig for osv.
Hun opsøgte sin læge, og beskrev det, hun selv kaldte stresssymptomer. Lægen sagde: Sover du om natten, hvilket hun kunne bekræfte, for hun var uendeligt træt og sov tungt og sammenhængende hele natten.
Og så refererede hun for mig, at lægen havde sagt: Så er du ikke stresset. Men vil du have nogle cipralex (lykkepiller)?
Hun tog ikke imod pillerne og fik lært at stresshåndtere, og dette indlæg handler på ingen måde om lægen. For jeg er et menneske, der er mere end taknemmelig over, at der findes læger i dette land.

Stress, hvem har ansvaret for hvad?

Når en stresspolitik udformes, er det væsentligt at gøre sig klart, hvem der har ansvaret for hvad.

Konflikthåndtering for chefer – ledere og centrale nøglepersoner

Er du virksomhedschef, leder, mellemleder, tillidsrepræsentant eller lignende på din arbejdsplads, har du formentligt ind i mellem enten lagt øre til beskrivelser af konflikter eller overhørt beskrivelser af sådanne.
Der er meget at gøre, hvis man har eller tager et medansvar for at håndtere en konflikt.
Møder du på din arbejdsplads for mange situationer, hvor du mangler nogle værktøjer til at kunne gå ind og være en guidende konflikthåndteringsperson, er det en mulighed at vælge en coach.

Konflikthåndtering for chefer – lederer og andre nøglepersoner vil omhandle:

 • Enkle kommunikationsværktøjer.
 • Modeller til afklaring af parternes optikker.
 • Mediation – at finde enighed og fælles værdier.
 • Spørgeteknikker og ikke rådgivning.
  Det viser sig, at jo tidligere en konflikthåndtering kommer i gang, jo bedre.

Når en konflikt ligger for længe, spreder den sig tit, med negativ effekt som følge.

Derfor er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis netop din virksomhed/institution har brug for endnu flere værktøjer til konflikthåndtering, end I allerede er i besiddelse af.