SONNERASMUSSEN.DK

Personlig Coach

Personlig Coach som sparringspartner
Hvad en personlig og professionel coach kan tilbyde dig

Udnyt dine muligheder – udnyt dagligdagens situationer

At vælge en professionel coach.

En personlig Coach gør dig succesfulde i en omskiftelig verden.
Det er forfriskende og berigende at tale med et menneske, der med både engagement og neutralitet, redskaber og indsigt, kan støtte op om de aspekter, der er på spil i ens liv.
Går du rundt og tænker, at du indimellem godt kunne tænke dig at stoppe op for en kort bemærkning, og at bruge dette frikvarter til at få kastet nyt lys over de livsområder du befinder dig i, vil det at opsøge en professionel coach, være et excellent tiltag.
Hvor mange bruger deres partner og venner/veninder som sparringspartnere, kan det at have sin egen personlige coach, tilføre nye vinkler og konkretisere nogle af de initiativer, som du måske har gået og tænkt på i lang tid, at du egentligt ville, men ikke rigtigt kommer i gang med.

Hvad er det, en personlig og professionel coach kan tilbyde dig.

Undertegnede, som er certificeret som professionel coach hos Axept, og desuden har 20 års erfaring med terapeutiske konsultationer for individuelle, par, teams og ledere, kan tilbyde dig følgende:

Hos en coach får du afklaret, hvilke livsområder og hvilke aspekter i dit liv, det er nyttigt og givende at forholde sig mere aktivt til.

 • Hos en coach får du mulighed for at beskrive, hvad der evt. begrænser og hvad der baner vej for dig. Og det vil være en slags opdagelsesrejse, hvor du i et trygt og givende samtalemiljø kan sætte ord på dine drømme, dine mål, dine frustrationer og dine bekymringer.
 • Hos en coach kan du arbejde med alt det, du har på hjerte.
  Det kan være både karriere, relationer, livsstil, styrkelse af dit selv og din egen selvopfattelse, og hvad der ellers har værdi for dig.
 • Hos en coach kan du få drøftet livskriser og få guidning til, hvordan du atter, mere styrket og beriget, kommer videre, så en eventuel livskrise ses som et vendepunkt.
 • Hos en coach kan du arbejde med dybere personlige problematikker, uden at det bliver terapeutisk, men personligt udviklende og fremadrettet.
 • Hos en coach kan du arbejde med relationer i dit liv. Det være sig børn, partner, kollegaer, familiemedlemmer, venner, mv. og kan herigennem højne bl.a. evnen til at være mere nærværende og tydelig i dit udtryk.

Hos en stresscoach kan du arbejde med stresssignaler og få redskaber til at håndtere disse.
Ja, hos en coach kan du kort og godt få vinklet og tilført ressourcer, mentalt og konkret, til lige præcist det, der har allerstørst betydning for dig.

Du bestemmer.

Det er sådan, at der altid lægges en ramme i enhver coach session.
En ramme, der handler om, at den professionelle og personlige coach guider processen, og at du tager ejerskab og møder respekt for det, der er dine mål.

Det vil sige, at man laver en kontrakt, der kort sagt indeholder følgende punkter:

 • Hvad vil du have du ud af coachingen i dag?
 • Dialog om dette.
 • Hvor vigtigt er det for dig at nå dette mål?
  Konkretisering af hvad du har brug for, og hvad der skal til, for at målet også kan udføres i praksis. Af dig.
 • Afslutning med aftale om næste møde og en præcis opsummering af, hvad dit første og næste skridt er.

Som du kan se, er der i coachingen en fremadrettet og konkret linie. Dette skyldes, at den personlige og professionelle coach er klædt på til at guide og at kunne anvise vej, og samtidig at lade de indsigter, der evt. har været gemt i hverdagen, komme frem, så du har og får oplevelsen af at være i kontakt med alle de ressourcer og løsningsmuligheder, som du igennem tiden allerede har været i kontakt med.

Jeg er sikker på, at det at have en personlig coach – coaching bliver et valg, som mange vil tage i den kommende tid. Fordi det bliver mere og mere klart for de fleste, at det at skabe en indsigt og at kunne være proaktiv på de livsområder, hvor det giver mening, vil være en del af den moderne persons bevidsthed.

Og jeg tror netop, at valget i mange henseender vil falde på en coach frem for en psykolog, fordi mange af de punkter, der ligger os på sinde, måske ikke er dybt problematiske, men trænger til en forfrisket optik og en medspiller i form af en coach.

Konflikthåndtering. – Coaching og konflikthåndtering

Coaching til at forebygge og håndtere konflikter

“Byg” smil op og bevar samarbejdet og de gode ralationer.
Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
Chefer og centrale nøglepersoner skal evne at være gode problem- og konfliktløsere.
Det at kunne håndtere en konflikt, er et aspekt, som alle mennesker møder i deres liv, og som en af mine fokuspersoner grinende siger: “ja, så møder hun konflikter mere end én gang dagligt”.

At konflikter optræder hyppigt for mange mennesker, privat som arbejdsmæssigt, understreger vigtigheden af at være og føle sig klædt på til konfliktsituationer.

Det kan coaching hjælpe med.

 • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
 • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod formidlere og konfliktløsere på dels virksomheder, dels uddannelsesinstitutioner.

Coaching og konflikthåndtering for enkeltpersoner.
Konflikter kan optræde i mange forklædninger.
Dels som indre konflikter, Det vil sige konflikt i den indre tankeverden, personlige dilemmaer og fastlåste situationer, hæmmende følelser og mangel på viden og ressourcer til at kunne komme videre.

Om det er en konflikt med en partner, et barn, sig selv, en svigermor, en chef, en kollega, eller en faktor som manglende evne til at håndtere personlige problematikker, så vil coaching uanset konteksten kunne lære dig at håndtere disse konflikter.

Hvorfor coaching og ikke en anden form for hjælp?
Jeg tror, at vi i forskellige livsfaser har brug for forskellig hjælp. Nogle gange har vi brug for den dybdegående bearbejdning. Andre gange hvor vi er mere bevidste om vores mønstre, men mangler redskaber til at forholde os til dem og løse dem, ja så er coaching en oplagt mulighed.

Det, som et besøg hos mig vil betyde for dig, er:

 • Konflikten bliver afklaret og præciseret.
 • Dine ønskede mål bliver afklarede og præciserede.
 • Du inviteres til at se konflikten fra andre positioner end udelukkende fra dit eget synspunkt.
 • Du bliver bevidst om, hvilke ressourcer, der vil fremme, og hvilke, der vil hæmme din proces.
 • Du får tilført kommunikationsredskaber, hvis det er en relationel konflikt, du befinder dig i.
 • Du får tilført redskaber til at håndtere tanker og følelser, hvis det er en mere intern og følelsesmæssig konflikt, du befinder dig i.
 • Du bliver bevidst om den mængde energi, du bruger på at opretholde konflikten og får øje på nye måder at forholde dig til denne på.
  Blandt meget andet.

Det betyder, at du efter forløbet på minimum 3 gange vil være i stand til at håndtere konfliktsituationer, som du før har haft undgået eller håndteret på en for uhensigtsmæssig måde.

Udtalelser fra fokuspersoner, der har gennemgået forløb med udgangspunkt i konfliktsituationer.

Utroskab

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mand 38 år.

“Jeg fik øje på, at jeg selv om jeg følte stress og ubehag indeni, var træt af mit arbejde. Jeg ville dog ikke give slip på mit arbejde, for det føltes endnu mere uoverskueligt. Men jeg blev fuldkommen bevidst om, at det, der stressede mig og gjorde mig vildt sur og urimelig overfor medarbejdere var, at jeg følte, at jeg ingen indflydelse havde.
Da jeg efter coachingen gik til min chef og bad om et møde, viste det sig, at jeg havde misforstået situationen. Og jeg fandt ud af, at jeg havde meget mere at skulle have sagt, end jeg overhovedet troede selv.
Dette havde jeg aldrig kunnet se, hvis jeg ikke havde lært at se situationen udefra og lært at sige tingene på en måde, jeg kan stå inde for.
Min kone siger, at det også har hjulpet derhjemme”.

Mand 34 år.

“Vi havde store problemer i vores ægteskab. Vi var flyttet fra hinanden. Jeg blev så urimeligt hidsig og skældte min kæreste og hendes søn ud for det mindste. Jeg brød mig ikke om min egen attitude, når jeg var presset, og pludselig mistede jeg også min arbejdsglæde. Intet virkede overskueligt mere. Og jeg begyndte at tro, at jeg var depressiv.
Jeg valgte at tage til coaching, for jeg orkede ikke at snakke med en psykolog. Dette har jeg aldrig fortrudt. Christel er helt fantastisk. Jeg ved ikke helt hvordan, men allerede efter første gang, følte jeg, at alting var ved at falde på plads, og min energi og mit livsmod steg igen. Jeg havde ganske enkelt lært nogle enkle metoder, som jeg kunne anvende, når jeg blev stresset, enten fysisk eller i mine følelser. Det var så let, og jeg fatter ikke, at jeg har kunnet overse det”.

Kvinde 43 år.

“Jeg gik altid og troede, at jeg ikke var noget værd. Havde nærmest fået lavet sådan en selvudslettende måde at være på og var en stor undskyldning for mig selv. Bebrejdede mig selv, hvis andre mennesker så på mig på en bestemt måde. Derhjemme havde jeg det godt, men kunne ikke nyde det. Det var som om mine tanker hele tiden kørte i sort. Og jeg var meget nervøs på mit arbejde.
Da jeg valgte at komme til Christel, tænkte jeg ikke på ordet “konflikthåndtering”, men det var et ufatteligt godt tema at få sat på. I stedet for kun at arbejde med mit selvværd. For det var for tung en sten for mig. For jeg havde jo ikke noget af det.
Jeg er blevet meget bedre til at kommunikere med mig selv. Min mand synes, at jeg er blevet mere mild, og mine børn viser større tillid til mig end i gennem længere tid. Alle de situationer, jeg før frygtede og bekymrede mig vildt omkring, er nu meget mere på den måde, at det er hændelser i en dagligdag, men de tager ikke hverken pusten eller humøret fra mig. Det har været nogle enkle modeller, jeg har lært. Og de virker…. Skal arbejde videre, men er dæleme klædt godt på”.

Kriser og kommunikation

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges

Hej Christel Jeg har tidligere fået samtaleterapi hos dig i perioden 2009-2011, hvilket jeg var rigtig glad for og du hjalp mig videre i livet efter et hårdt kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges. Efter jeg sidst kom hos dig er jeg blevet gift, fået en søn, fået nyt job og købt et… Læs hele historien “Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges”

kvinde, 28 år

Gid jeg havde gjort det for mange år siden.

Gennem mit voksne liv har jeg i perioder været tynget af melankoli samt frygten for at blive forladt. I de svære perioder har livet været et spørgsmål om overlevelse præget af en konstant indre uro med skamfulde følelser og mindreværd. Som 54 årig besluttede jeg at noget måtte gøres. Jeg havde kun hørt godt om… Læs hele historien “Gid jeg havde gjort det for mange år siden.”

Mand - 54 år

At styrke troen på fremtiden

Der er sket noget siden samtalen hos dig i går. Jeg følte, at min krop havde dyrket meget sport, uden at jeg har gjort det.Var totalt øm og træt. Og vågnede med et helt andet sind og ingen frygt. Mand 40… Læs hele historien “At styrke troen på fremtiden”

Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse

Hej Christel. Jeg har lige læst din artikel om hvorfor kvinder mister gnisten, og må sige du har ramt mit forhold lige mellem øjnene. Det var en stor øjenåbner, også mht. mine forrige forhold. Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse (regner med du ikke er sart mht. autentiske ordvalg) dog ikke af min… Læs hele historien “Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse”

Kvinde, midt i 30erne.

Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt

Hej Christel. Tak for sidst. Det gjorde mig godt. Vigtigst tror jeg det var at få bekræftet at det er normalt at sorgen er som den er. Og rigtig godt med opmærksomhed på at jeg kan registrere ked af det hed og acceptere det men alligevel leve mit liv. Tak skal du have. ? knus… Læs hele historien “Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt”

Susan, 41 år

Indlæg om coaching

Coaching og attituder.

Der er to velkendte citater, af ukendt oprindelse, som jeg godt vil reflektere over.
“Det er ikke situationerne, der er svære. – Det er tankerne om situationerne”.
Og
“Det er ikke fordi, at situationer er svære, at vi ikke tør” –
“Det er fordi, at vi ikke tør, at situationer forekommer os svære”.

Stress og motivation til at gøre noget ved det.

Til et foredrag af Arne Nielsson, som jeg deltog i onsdag den 2. maj, blev det blandt meget andet fortalt, at fremtidsforskerne har vurderet, at de sygdomme, som vesteuropæerne dør af i 2020 er hjerte-kar sygdomme og stress. Til forskel fra den nuværende situation i 2007, hvor dødsårsagerne er hjerte-kar sygdomme og cancer.

Rigtig og forkert

Der er to begreber, som er værd at lave om, hvis man er fanget I dem.
Det er begreberne “rigtigt” og “forkert”.

Går man som menneske rundt og laver en indre afvejning af, om tingene er rigtige eller forkerte, mener jeg, at man låser sig selv og faktisk derigennem åbner for unødige spekulationer og grublerier med anspændte kropsfornemmelser og følelsesforviklinger som en følge.

Om at Forebygge sygefravær sygedage

Jeg talte med en kvinde på en arbejdsplads, hvor jeg lavede teambuilding. Vi talte om stress og stresshåndtering i en pause.
Hun fortalte mig, at hun mente, at hun var ret så stresset, og at hun blandt andet derfor havde været til foredrag med en læge. En læge, der havde været rigtigt god til at beskrive de symptomer og konsekvenser, som stress giver.
Kvinden beskrev, at hun var blevet meget opmærksom på det, hun registrerede.

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Krise udløst af for megen aktivitet på de sociale medier

Det går ikke stille af sig. hverken når der i parterapierne drøftes hvor lidt eller hvor meget, hvis overhovedet, der skal være aktivitet på de sociale medier. Og det går heller ikke stille af sig ude på nettet.

Min vurdering er klart, at anvendelse af Facebook, Skype, MSN, Twitter, Linked In og andre sociale fora både skaber kontakt mellem mennesker, men som i enhver anden relation kan et overforbrug føre til et misbrug. Det er stærke ord at bruge, og hvis du bare er en af dem, der opdaterer din FB i ny og næ og ikke har behov for dagligt at være en del af det skrivende netværk, kan du forlade dette indlæg nu. Men hvis du er en af dem, der selv er meget aktiv på de sociale medier, eller i dit parforhold/ægteskab har haft eller er i krise grundet aktivitet på de sociale medier, er der belæg for at læse videre.

At føle sig som offer

Mange mennesker taler med mig om, at de føler sig svigtede og føle sig som offer.

Det kan være en partner, en chef, et familiemedlem der har gjort eller ikke gjort noget, som vi oplever som et svigt.
Når et menneske føler sig svigtet, bliver det indimellem sådan, at de føler sig som offer for omstændighederne. Dette er et aspekt, der er værd at forholde sig til. For hvis man føler sig som offer, har man tit stor selvmedlidenhed og oplever, at man intet kan gøre for at ændre en situation. og man kan altid gøre noget, for at ændre sin situation.

Stresscoaching til teams samt individuelt.

Stresscoaching er vigtigt, for både en menneskelig sundhed og en virksomhed.
Inden for stresscoaching skelnes imellem begreberne “Arbejdsbetinget stress” og “Privatrelateret stress”.
Stresscoaching er kommet for at blive, for menneskene har jo så travlt med deres jobs, deres projekter og deres familie.
Stresscoaching er orienteret imod at give dig enkle værktøjer og rammer, så du undgår stress og opretholder et flow.
Stresscoaching er aktuelt, fordi vi som mennesker udfordres af stress og må vide, hvad vi selv kan gøre for ikke at blive en del af stress.
Stresscoaching tilbydes af Uni Coaching og udføres udelukkende af certificerede coaches og specialiserede certificerede stresscoaches.

Lifecoach – Lifecoaching

Lifecoaching drejer sig om at gøre sig til kaptajn på sit eget skib.
Der findes en skøn og efterhånden gammel bog, skrevet af amerikaneren Robert Fulghum. Den hedder “Jeg lærte det hele i børnehaven”.

Robert Fulghum har samlet mange tankevækkende og indsigtsfulde anekdoter i sin bog. Og lad mig citere en af dem.
Der var engang et træskib. Sidst i 1800tallet. På vej fra Europa mod USA: med en prægtig last af varer, der skulle sælges på den anden side af havet.
Udover almindelige handelsvarer var der bl.a. 2 kanoner i lastrummet, surret godt fast.

Sygefravær – sygefravær er et stort problem.

I Unicoaching følger jeg nøje med i pressen med hensyn til hvor der er tendenser til udvikling, – og i nedenstående tekst kunne man snarere sige, at det er indvikling eller afvikling, der peges på.

Mange overvejer grundene til sygemeldinger og sygefravær. For vi har på papiret aldrig haft så megen fritid, som vi har nu. Og jeg har mange bud på, hvad der indvirker på oplevelsen af sundhed. For mig at se er stress en faktor, der ikke kan eller bør overses, og mere end nogensinde før ligger det mig på hjerte at holde foredrag og oplæg om, hvordan vi håndterer det, vi møder.

Konflikthåndtering for chefer – ledere og centrale nøglepersoner

Er du virksomhedschef, leder, mellemleder, tillidsrepræsentant eller lignende på din arbejdsplads, har du formentligt ind i mellem enten lagt øre til beskrivelser af konflikter eller overhørt beskrivelser af sådanne.
Der er meget at gøre, hvis man har eller tager et medansvar for at håndtere en konflikt.
Møder du på din arbejdsplads for mange situationer, hvor du mangler nogle værktøjer til at kunne gå ind og være en guidende konflikthåndteringsperson, er det en mulighed at vælge en coach.

Konflikthåndtering for chefer – lederer og andre nøglepersoner vil omhandle:

 • Enkle kommunikationsværktøjer.
 • Modeller til afklaring af parternes optikker.
 • Mediation – at finde enighed og fælles værdier.
 • Spørgeteknikker og ikke rådgivning.
  Det viser sig, at jo tidligere en konflikthåndtering kommer i gang, jo bedre.

Når en konflikt ligger for længe, spreder den sig tit, med negativ effekt som følge.

Derfor er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis netop din virksomhed/institution har brug for endnu flere værktøjer til konflikthåndtering, end I allerede er i besiddelse af.