SONNERASMUSSEN.DK

Personlig Coach

Personlig Coach som sparringspartner
Hvad en personlig og professionel coach kan tilbyde dig

Udnyt dine muligheder – udnyt dagligdagens situationer

At vælge en professionel coach.

En personlig Coach gør dig succesfulde i en omskiftelig verden.
Det er forfriskende og berigende at tale med et menneske, der med både engagement og neutralitet, redskaber og indsigt, kan støtte op om de aspekter, der er på spil i ens liv.
Går du rundt og tænker, at du indimellem godt kunne tænke dig at stoppe op for en kort bemærkning, og at bruge dette frikvarter til at få kastet nyt lys over de livsområder du befinder dig i, vil det at opsøge en professionel coach, være et excellent tiltag.
Hvor mange bruger deres partner og venner/veninder som sparringspartnere, kan det at have sin egen personlige coach, tilføre nye vinkler og konkretisere nogle af de initiativer, som du måske har gået og tænkt på i lang tid, at du egentligt ville, men ikke rigtigt kommer i gang med.

Hvad er det, en personlig og professionel coach kan tilbyde dig.

Undertegnede, som er certificeret som professionel coach hos Axept, og desuden har 20 års erfaring med terapeutiske konsultationer for individuelle, par, teams og ledere, kan tilbyde dig følgende:

Hos en coach får du afklaret, hvilke livsområder og hvilke aspekter i dit liv, det er nyttigt og givende at forholde sig mere aktivt til.

  • Hos en coach får du mulighed for at beskrive, hvad der evt. begrænser og hvad der baner vej for dig. Og det vil være en slags opdagelsesrejse, hvor du i et trygt og givende samtalemiljø kan sætte ord på dine drømme, dine mål, dine frustrationer og dine bekymringer.
  • Hos en coach kan du arbejde med alt det, du har på hjerte.
    Det kan være både karriere, relationer, livsstil, styrkelse af dit selv og din egen selvopfattelse, og hvad der ellers har værdi for dig.
  • Hos en coach kan du få drøftet livskriser og få guidning til, hvordan du atter, mere styrket og beriget, kommer videre, så en eventuel livskrise ses som et vendepunkt.
  • Hos en coach kan du arbejde med dybere personlige problematikker, uden at det bliver terapeutisk, men personligt udviklende og fremadrettet.
  • Hos en coach kan du arbejde med relationer i dit liv. Det være sig børn, partner, kollegaer, familiemedlemmer, venner, mv. og kan herigennem højne bl.a. evnen til at være mere nærværende og tydelig i dit udtryk.

Hos en stresscoach kan du arbejde med stresssignaler og få redskaber til at håndtere disse.
Ja, hos en coach kan du kort og godt få vinklet og tilført ressourcer, mentalt og konkret, til lige præcist det, der har allerstørst betydning for dig.

Du bestemmer.

Det er sådan, at der altid lægges en ramme i enhver coach session.
En ramme, der handler om, at den professionelle og personlige coach guider processen, og at du tager ejerskab og møder respekt for det, der er dine mål.

Det vil sige, at man laver en kontrakt, der kort sagt indeholder følgende punkter:

  • Hvad vil du have du ud af coachingen i dag?
  • Dialog om dette.
  • Hvor vigtigt er det for dig at nå dette mål?
    Konkretisering af hvad du har brug for, og hvad der skal til, for at målet også kan udføres i praksis. Af dig.
  • Afslutning med aftale om næste møde og en præcis opsummering af, hvad dit første og næste skridt er.

Som du kan se, er der i coachingen en fremadrettet og konkret linie. Dette skyldes, at den personlige og professionelle coach er klædt på til at guide og at kunne anvise vej, og samtidig at lade de indsigter, der evt. har været gemt i hverdagen, komme frem, så du har og får oplevelsen af at være i kontakt med alle de ressourcer og løsningsmuligheder, som du igennem tiden allerede har været i kontakt med.

Jeg er sikker på, at det at have en personlig coach – coaching bliver et valg, som mange vil tage i den kommende tid. Fordi det bliver mere og mere klart for de fleste, at det at skabe en indsigt og at kunne være proaktiv på de livsområder, hvor det giver mening, vil være en del af den moderne persons bevidsthed.

Og jeg tror netop, at valget i mange henseender vil falde på en coach frem for en psykolog, fordi mange af de punkter, der ligger os på sinde, måske ikke er dybt problematiske, men trænger til en forfrisket optik og en medspiller i form af en coach.

Konflikthåndtering. – Coaching og konflikthåndtering

Coaching til at forebygge og håndtere konflikter

“Byg” smil op og bevar samarbejdet og de gode ralationer.
Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
Chefer og centrale nøglepersoner skal evne at være gode problem- og konfliktløsere.
Det at kunne håndtere en konflikt, er et aspekt, som alle mennesker møder i deres liv, og som en af mine fokuspersoner grinende siger: “ja, så møder hun konflikter mere end én gang dagligt”.

At konflikter optræder hyppigt for mange mennesker, privat som arbejdsmæssigt, understreger vigtigheden af at være og føle sig klædt på til konfliktsituationer.

Det kan coaching hjælpe med.

  • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod enkeltpersoner.
  • Coaching og konflikthåndtering, rettet mod formidlere og konfliktløsere på dels virksomheder, dels uddannelsesinstitutioner.

Coaching og konflikthåndtering for enkeltpersoner.
Konflikter kan optræde i mange forklædninger.
Dels som indre konflikter, Det vil sige konflikt i den indre tankeverden, personlige dilemmaer og fastlåste situationer, hæmmende følelser og mangel på viden og ressourcer til at kunne komme videre.

Om det er en konflikt med en partner, et barn, sig selv, en svigermor, en chef, en kollega, eller en faktor som manglende evne til at håndtere personlige problematikker, så vil coaching uanset konteksten kunne lære dig at håndtere disse konflikter.

Hvorfor coaching og ikke en anden form for hjælp?
Jeg tror, at vi i forskellige livsfaser har brug for forskellig hjælp. Nogle gange har vi brug for den dybdegående bearbejdning. Andre gange hvor vi er mere bevidste om vores mønstre, men mangler redskaber til at forholde os til dem og løse dem, ja så er coaching en oplagt mulighed.

Det, som et besøg hos mig vil betyde for dig, er:

  • Konflikten bliver afklaret og præciseret.
  • Dine ønskede mål bliver afklarede og præciserede.
  • Du inviteres til at se konflikten fra andre positioner end udelukkende fra dit eget synspunkt.
  • Du bliver bevidst om, hvilke ressourcer, der vil fremme, og hvilke, der vil hæmme din proces.
  • Du får tilført kommunikationsredskaber, hvis det er en relationel konflikt, du befinder dig i.
  • Du får tilført redskaber til at håndtere tanker og følelser, hvis det er en mere intern og følelsesmæssig konflikt, du befinder dig i.
  • Du bliver bevidst om den mængde energi, du bruger på at opretholde konflikten og får øje på nye måder at forholde dig til denne på.
    Blandt meget andet.

Det betyder, at du efter forløbet på minimum 3 gange vil være i stand til at håndtere konfliktsituationer, som du før har haft undgået eller håndteret på en for uhensigtsmæssig måde.

Udtalelser fra fokuspersoner, der har gennemgået forløb med udgangspunkt i konfliktsituationer.

Utroskab

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mand 38 år.

“Jeg fik øje på, at jeg selv om jeg følte stress og ubehag indeni, var træt af mit arbejde. Jeg ville dog ikke give slip på mit arbejde, for det føltes endnu mere uoverskueligt. Men jeg blev fuldkommen bevidst om, at det, der stressede mig og gjorde mig vildt sur og urimelig overfor medarbejdere var, at jeg følte, at jeg ingen indflydelse havde.
Da jeg efter coachingen gik til min chef og bad om et møde, viste det sig, at jeg havde misforstået situationen. Og jeg fandt ud af, at jeg havde meget mere at skulle have sagt, end jeg overhovedet troede selv.
Dette havde jeg aldrig kunnet se, hvis jeg ikke havde lært at se situationen udefra og lært at sige tingene på en måde, jeg kan stå inde for.
Min kone siger, at det også har hjulpet derhjemme”.

Mand 34 år.

“Vi havde store problemer i vores ægteskab. Vi var flyttet fra hinanden. Jeg blev så urimeligt hidsig og skældte min kæreste og hendes søn ud for det mindste. Jeg brød mig ikke om min egen attitude, når jeg var presset, og pludselig mistede jeg også min arbejdsglæde. Intet virkede overskueligt mere. Og jeg begyndte at tro, at jeg var depressiv.
Jeg valgte at tage til coaching, for jeg orkede ikke at snakke med en psykolog. Dette har jeg aldrig fortrudt. Christel er helt fantastisk. Jeg ved ikke helt hvordan, men allerede efter første gang, følte jeg, at alting var ved at falde på plads, og min energi og mit livsmod steg igen. Jeg havde ganske enkelt lært nogle enkle metoder, som jeg kunne anvende, når jeg blev stresset, enten fysisk eller i mine følelser. Det var så let, og jeg fatter ikke, at jeg har kunnet overse det”.

Kvinde 43 år.

“Jeg gik altid og troede, at jeg ikke var noget værd. Havde nærmest fået lavet sådan en selvudslettende måde at være på og var en stor undskyldning for mig selv. Bebrejdede mig selv, hvis andre mennesker så på mig på en bestemt måde. Derhjemme havde jeg det godt, men kunne ikke nyde det. Det var som om mine tanker hele tiden kørte i sort. Og jeg var meget nervøs på mit arbejde.
Da jeg valgte at komme til Christel, tænkte jeg ikke på ordet “konflikthåndtering”, men det var et ufatteligt godt tema at få sat på. I stedet for kun at arbejde med mit selvværd. For det var for tung en sten for mig. For jeg havde jo ikke noget af det.
Jeg er blevet meget bedre til at kommunikere med mig selv. Min mand synes, at jeg er blevet mere mild, og mine børn viser større tillid til mig end i gennem længere tid. Alle de situationer, jeg før frygtede og bekymrede mig vildt omkring, er nu meget mere på den måde, at det er hændelser i en dagligdag, men de tager ikke hverken pusten eller humøret fra mig. Det har været nogle enkle modeller, jeg har lært. Og de virker…. Skal arbejde videre, men er dæleme klædt godt på”.

Kriser og kommunikation

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges

Hej Christel Jeg har tidligere fået samtaleterapi hos dig i perioden 2009-2011, hvilket jeg var rigtig glad for og du hjalp mig videre i livet efter et hårdt kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges. Efter jeg sidst kom hos dig er jeg blevet gift, fået en søn, fået nyt job og købt et… Læs hele historien “Kærestebrud og et hus der ikke kunne sælges”

kvinde, 28 år

Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse

Hej Christel. Jeg har lige læst din artikel om hvorfor kvinder mister gnisten, og må sige du har ramt mit forhold lige mellem øjnene. Det var en stor øjenåbner, også mht. mine forrige forhold. Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse (regner med du ikke er sart mht. autentiske ordvalg) dog ikke af min… Læs hele historien “Er til tider blevet kaldt isdronning, rigid, narrefisse”

Kvinde, midt i 30erne.

Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt

Hej Christel. Tak for sidst. Det gjorde mig godt. Vigtigst tror jeg det var at få bekræftet at det er normalt at sorgen er som den er. Og rigtig godt med opmærksomhed på at jeg kan registrere ked af det hed og acceptere det men alligevel leve mit liv. Tak skal du have. ? knus… Læs hele historien “Kvinde 41 år, manglede redskaber til at håndtere sorg og afmagt”

Susan, 41 år

At styrke troen på fremtiden

Der er sket noget siden samtalen hos dig i går. Jeg følte, at min krop havde dyrket meget sport, uden at jeg har gjort det.Var totalt øm og træt. Og vågnede med et helt andet sind og ingen frygt. Mand 40 år

Gid jeg havde gjort det for mange år siden.

Gennem mit voksne liv har jeg i perioder været tynget af melankoli samt frygten for at blive forladt. I de svære perioder har livet været et spørgsmål om overlevelse præget af en konstant indre uro med skamfulde følelser og mindreværd. Som 54 årig besluttede jeg at noget måtte gøres. Jeg havde kun hørt godt om… Læs hele historien “Gid jeg havde gjort det for mange år siden.”

Mand - 54 år

Indlæg om coaching

Problemer med at sove.

Coaching og søvn.
Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.
Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.
Mange har svært ved at falde i søvn, andre sover let og vågner mange gange i løbet af en nat. Atter andre vågner meget tidligt og får ikke udbytte af de seneste nattetimer/første morgentimer.

Der er meget at gøre med hensyn til at genskabe en god og naturlig søvnrytme.
Og flere af Uni Coachings coaches har via kurser i avanceret stresscoaching tilegnet sig viden, så det at coache målrettet imod en mere stabil søvnrytme er et af redskaberne i “værktøjskassen”.

Stress er fravær af nærvær, også i dit parforhold

Hvordan bruger du stresscoaching i dit parforhold.
Jeg tænker tit på, at vi lever i en tid, hvor alle store indsigter og erkendelser er gjort, og hvor det bl.a. via internettet er supernemt at finde disse. Som jeg i dag talte med et par om, ja så er det jo egentligt ganske indlysende, hvordan man får sit parforhold op at køre – også efter en krise.

Hvis hver part gør, hvad de kan for at vise respekt, i tale og handling.
Hvis hver part viser den anden interesse og er anerkendende i tale og handling.
Hvis hver part tager ansvar for at skabe holdepunkter og lyspunkter, i hverdagene
Hvis man samarbejder omkring det praktiske og det sociale
Hvis man har en “helle”, hvor man hver dag får sagt farvel, hej igen og godnat på en rar og tryghedsskabende måde.
Og hvis man konstruktivt taler og løser tingene i den rækkefølge, de kommer,
Ja så kører parforholdet igen.
Både banalt og basalt.
MEN hvad er det så, der er menneskenes barriere?

Coaching som konflikthåndteringsværktøj

For ikke længe siden blev jeg tilkaldt til en virksomhed, hvor der var en konflikt mellem tre kvindelige medarbejdere.
Virksomheden havde prøvet mediation og et par andre konsulenter, men konflikten mellem de tre medarbejdere var stadig stigmatiseret og den ene havde nu langtidssygemeldt sig.

En ny leder var tiltrådt for gruppen og undrede sig over, at hun overtog et team med kun to medarbejdere. Hvor var den tredje? Hun satte sig ind i historikken og overtalte de tre medarbejdere til at mødes med en coach i en gruppesession.

Lederen kontaktede mig og spurgte om jeg ikke nok ville gøre forsøget, for nu “havde de prøvet alt andet”. Næste skridt ville være omplaceringer, fyring eller andre drastiske løsninger. Men, da teamet tidligere havde fungeret virkeligt godt, så mente hun, at der måtte være noget “god energi” gemt et sted.

Da coaching i mit hoved langtfra er et klassisk konflikthåndteringsværktøj udtrykte jeg mine forbehold, men hvorfor ikke tage udfordringen op.

Coaching – Hvad er coaching?

Lad mig fortælle en smule om coaching, og hvad det er, der kendetegner coaching til forskel fra andre samtaleformer.
Forleden fik jeg spørgsmålet:
Hvad er forskellen på en coach-samtale (coaching) og en almindelig samtale?
Det er et godt spørgsmål. Der er mange svar, og et af dem kommer her.

Positive tanker

Jeg er en af dem, der glad og gerne holder foredrag om hvad positiv tankegang kan gøre for dig – om hvordan det hjælper dig at have et positivt fokus og hvordan du dagligt kan øve dig i at ændre dit tankemønster fra negativt til mere positivt.
I mit foredrag “Vælg din holdning – hver dag” – har jeg altid en øvelse lagt ind som sætter meget af teorien i perspektiv:

Du stiller dig på gulvet – ca. 30 cm fra en dør eller væg – du lukker øjnene – og den eneste sætning du siger til dig selv (bare inde i dig selv) er:
Jeg falder bagover – jeg falder bagover – jeg falder bagover……………
Alle oplever at der sker noget – måske ikke at de direkte falder, men mange må stritte lidt imod – altså det vi siger til os selv påvirker, for vi ved jo godt at vi ikke falder bagover, men tankens kraft er så stærk at hjernen tror på det.

Dine pejlemærke og dit indre barometer

Hun havde en periode, hvor hun følte sig stresset. Hun kunne ikke samle sig, tankerne drejede sig om enten frem-eller fortid, hun var ikke tilstede, havde kort lunte eller græd for let, nåede ikke det hun satte sig for osv.
Hun opsøgte sin læge, og beskrev det, hun selv kaldte stresssymptomer. Lægen sagde: Sover du om natten, hvilket hun kunne bekræfte, for hun var uendeligt træt og sov tungt og sammenhængende hele natten.
Og så refererede hun for mig, at lægen havde sagt: Så er du ikke stresset. Men vil du have nogle cipralex (lykkepiller)?
Hun tog ikke imod pillerne og fik lært at stresshåndtere, og dette indlæg handler på ingen måde om lægen. For jeg er et menneske, der er mere end taknemmelig over, at der findes læger i dette land.

Konflikt

Konflikten har langsomt udviklet sig og har nået et stadie, hvor ingen rigtig længere ved, hvordan, hvorfor og hvornår præcist uoverensstemmelserne begyndte. Al almindelig samtale er opgivet. Man ønsker reelt ikke længere at komme til at forstå hinanden, men er optaget af, hvordan man kan finde svagheder i modpartens argumentation, for derefter selv at sætte ind med argumenter der spiller modparten ud.
Konflikten er åbenlys. Outputmål, værdier og samarbejde har fortabt sig i konfliktmudder. Bolden er sendt til hjørnespark og man går efter manden. Man kommunikerer nu udelukkende via sine forbundsfæller og undgår “de andre”, som man møder med himmelvendte øjne og nedladende bemærkninger.

Vorherre, landmanden og kornet

Udfra min pointe om, at modstand er en del af enhver proces, uanset om den er af personlig karakter eller arbejdsmæssig karakter, vil jeg invitere dig, der læser dette dokument, til at høre en gammel historie.

Forhindringer i livet er udfordringer man lærer af!

Coaching er i mange tilfælde afgørende for at kunne anskue situationen fra en ny vinkel
Som coach og i enhver coachingsammenhæng er mødet med forhindringer uundgåeligt.
Mange vælger netop at opsøge en coach for at kunne håndtere forhindringer, der enten akut eller igennem længere tid har bremset en proces.
I coaching vendes begrebet “forhindringer” hyppigt til at ses som “udfordringer” eller “endnu ikke sete muligheder”.

Arbejdet med forhindringer vil i coaching være fremadrettet, så coachingen orienterer sig imod at guide fokuspersonen til selv at se og tage ansvar for at møde og gøre brug af den indsigt, som forhindringerne på vej imod målet inviterer til.
Nogle coaches mener, at coaching primært bør orientere sig imod løsninger.
Andre mener, at coaching er at anerkende og håndtere de forhindringer, der er på vej imod et mål.

Om at give og modtage feedback.

1. Generelt om feedback
Feedback betyder tilbagemelding, at melde tilbage, hvad man har observeret.
Et væsentligt led i kommunikationsprocessen er feedback. Desværre er det ikke altid så enkelt at håndtere dette begreb. I det følgende gives en skematisk oversigt over de forskellige former.

Konflikthåndtering for chefer – ledere og centrale nøglepersoner

Er du virksomhedschef, leder, mellemleder, tillidsrepræsentant eller lignende på din arbejdsplads, har du formentligt ind i mellem enten lagt øre til beskrivelser af konflikter eller overhørt beskrivelser af sådanne.
Der er meget at gøre, hvis man har eller tager et medansvar for at håndtere en konflikt.
Møder du på din arbejdsplads for mange situationer, hvor du mangler nogle værktøjer til at kunne gå ind og være en guidende konflikthåndteringsperson, er det en mulighed at vælge en coach.

Konflikthåndtering for chefer – lederer og andre nøglepersoner vil omhandle:

  • Enkle kommunikationsværktøjer.
  • Modeller til afklaring af parternes optikker.
  • Mediation – at finde enighed og fælles værdier.
  • Spørgeteknikker og ikke rådgivning.
    Det viser sig, at jo tidligere en konflikthåndtering kommer i gang, jo bedre.

Når en konflikt ligger for længe, spreder den sig tit, med negativ effekt som følge.

Derfor er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis netop din virksomhed/institution har brug for endnu flere værktøjer til konflikthåndtering, end I allerede er i besiddelse af.