SONNERASMUSSEN.DK

Traume

I løbet af vores opvækst, oplever alle mennesker større eller mindre traume oplevelser, og som de har med sig igennem livet

I løbet af vores opvækst, oplever alle mennesker noget som de på det given tidspunkt ikke har ressourcer til at bearbejde

Disse oplevelser kaldes traume eller traumer. Derfor fortrænger vi ofte disse situationer.

Erindringer fra traumer opstår fordi.
Traumer – traumatiske erindringer opstået som følge af ulykker, dødsfald, sygdom, overgreb, vold og anden form for disrespekt, lagres i bevidstheden og tit også som spændinger i kroppen. Traumer kan tilligemed danne grundlag for, at vi udvikler forskellige adfærdsmønstre. Eksempelvis kan ubearbejdet traumer udvikle en overdrevent høflig og venlig adfærd for at vi senere hen i vores liv kan undgå vold eller anden magtanvendelse.

Mønstre i traumatiske erindringer

Vi oplever måske,
at vores mønstre er uhensigtsmæssige for os.

Vi er måske for venlige,
for vrede, for bange, for generte, for jaloux, for selvudslettende mv., kan det være gavnenede at gå i behandling for at få bevidstgjort og bearbejdet de traumatiske oplevelser, der ligger til grund for dette mønster. For at vi som mennesker sættes fri til at udfolde de kræfter og ideer, vi har.

NLP – terapi har mange virkningsfulde teknikker med hensyn til bearbejdning af traumer.

Nogle af teknikkerne til bearbejdning af traumer er tidslinie-terapi, hypnose – trance-rejser, forening af indre dele der ikke har arbejdet sammen, samt re-framing, hvilket vil sige, at der terapeutisk arbejdes med at trække den læring og erfaring ud, som vi på trods af traumet har lært.

Når magtesløshed spiller ind

Når talen falder på magtesløshed og når vi som mennesker føler magtesløshed,er det en følelses- og tankemæssig tilstand, som relaterer sig til andre.

Vi føler os magtesløse i forhold til en anden person eller nogle andre personer, og kan naturligvis også føle os magtesløse i forhold til en situation på eksempelvis en arbejdsplads.

Når magtesløshed spiller ind er dens modpol lige i nærheden
Det vil sige, at vi i en afmagtssituation ikke er langt fra en magtsituation. Dermed mener jeg, at det besværlige ved magtesløshed er de mange situationer, hvor magt og afmagt skiftes til at dominere, og alt i alt giver det os følelsen af ikke at være i balance med os selv eller med andre.

.

Bryde formen og strukturen

For at kunne bryde en magtesløshed,
tænker jeg som NLP – terapeut, at det er vigtigt at flytte sig ud af magtcirklen og til et helt andet perspektiv.

Det, jeg i min behandling af magtesløshed, afmagt og magt arbejder med klienten omkring,
er at arbejde med personlig styrke, at arbejde med autentisk kommunikation, at stå ved såvel behov, følelser og sund fornuft.

Det at tage ansvar
for egne følelser, tanker og handlinger er derfor altid væsentligt i en NLP – terapi / behandling, hvor et af temaerne er magtesløshed. Vi føler os endvidere kun magtesløse, fordi vi på et eller flere tidspunkter har afgivet vores magt til nogen eller noget, og det er altså en personlig proces at transformere magtesløsheden til personlig styrke, så det om morgenen igen er muligt at se sig i spejlet og vide, at jeg vil, jeg kan, jeg tør og jeg gør”.

Bryde magtcirklen

Ideen med at bryde magtcirklen er endelig, at vi som fanger i magtesløshedens net, spiller et game, der handler om at vinde eller tabe. Det bliver tit en egoistisk og indædt kamp, hvor det fyger med projektioner og risiko for nederlag.

Det er derfor essentielt og eksistentielt at tage den optik på, der handler om at indstille sig på en proces og som en vandringsmand at udforske de sider af tilværelsen, internt som eksternt, der trænger til fornyelse og styrke.

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”