SONNERASMUSSEN.DK

Podcasts

Har du brug for inspiration, har jeg udarbejdet nogle forskellige podscasts. Dem kan du lytte til, som det passer dig. Har du yderligere spørgsmål til det jeg skriver, er du altid velkommen til at kontakte mig. 

Coaching

Følelsesmæssig stress

med Christel Sonne Rasmussen

Arbejdsrelateret stress

med Christel Sonne Rasmussen

Børn og social status

med Christel Sonne Rasmussen

Gøre drømme til virkelighed

med Christel Sonne Rasmussen

Kommunikation uden konflikter

med Christel Sonne Rasmussen

Motivation og målsætning

med Christel Sonne Rasmussen

Søvn og søvnproblemer

med Christel Sonne Rasmussen

Vi påvirkes af de sociale medier

med Christel Sonne Rasmussen

Parterapi

Individuel terapi

Hypnose

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Parterapi-emner

Sølvbryllupskrisen – krise efter mange års samliv – er vi mon vokset fra hinanden?

Det, der udløser mange henvendelser til mig, er når den ene part i et ægteskab eller parforhold, erkender at følelserne for partneren er væk, og at tiden nu er inde til at melde det ud.

Kvinder er lige så promiskuøse og utro som mænd.

En artikel om et skred i moralen hos mange magtfulde kvinder som gør de er lige så promiskuøse og utro som mænd.
For nyligt blev jeg interviewet til artikelserien ”Manden på Spanden”…. Journalisten Michala, der interviewede mig, fortalte om, at der var indsamlet mange oplysninger om, hvordan kvinderne stormer frem, rent karrieremæssigt, og at mænds rolle bl.a. derfor er ændret – og hvilken indvirkning dette har, og om kvinder

Utroskab og lysten til hævn.

Skal man straffe sin partner, når han eller hun har været utro?
Og hvis man er for modent et menneske til det, hvad gør man så ved behovet for at få partneren ned med nakken….. hvis man da sidder alene?

At sætte grænser – Hvor går grænsen?

t sætte grænser – Hvor går grænsen, om og kunne sige til og fra.

Siden jeg startede i 1990erne, har temaet ”at sætte grænser” altid været aktuelt.

Jeg møder flest kvinder, der har det at sætte grænser som et primært tema, men også mange mænd og i de senere år har mange unge mennesker, behov for hjælp til at kunne sætte grænser, turde sætte grænser og finde egne og virkningsfulde måder at sætte grænser på. For vi kommer ikke udenom, at vi i sociale relationer udfordres på vores grænser.

Ubetinget kærlighed

Jeg sender søde sms beskeder, De er fyldt med kærlighedserklæringer.
Jeg er heldig, hvis hun sender mig en smiley retur.

Min kæreste, partner, mand, kone, forstår mig ikke

Det at føle sig forstået kan variere og udløses af alt fra hverdagssituationer, til forskellige kulturer i familier, personlige værdier og overbevisninger samt fejlslagen kommunikation. Og skønt vi jo som mennesker er temmelig ens med hensyn til at bære på de samme grundfølelser som vrede, glæde, angst, tristhed og overraskelse, er der i hvert enkelt forhold aspekter, der gør at det at føle sig tryg og forstået bliver en kendsgerning. Det er ikke så meget det, at vi ikke føler os forstået, der i starten er det største problem.

Når din partner virker følelseskold

Har du hørt nogle af disse udsagn? – eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales:

Tror du, at du kan analysere og tænke dig til alting?

Jeg kan slet ikke mærke dig, – du virker som en mekanisk og distræt type.

Du skal ikke køre dit analysetrip af på mig – jeg magter ikke at høre dine lange begrundelser og forklaringer

Tilværelsen er ikke et Excel ark.

Du er fuldstændigt følelseskold. Jeg bliver bange for, at du slet ikke har evnen til empati.

Kærligheden og individualiteten skal plejes i parforholdet.

Jeg havde for nogle år siden et par I terapi. Afvigende fra mange andre par, havde dette par stor tillid til hinanden.

De kunne snakke om alt, og der havde ikke været utroskab, arbejdsløshed, tab i nær familie, flytning eller andet, der umiddelbart kunne vippe deres balance. Parret havde 3 børn, der alle trivedes i skole og børnehave, så som de selv sagde der var umiddelbart ikke noget, som var grunden til, at de havde det dårligt med hinanden i længe perioder ad gangen.

Læg kortene på bordet

Læg kortne på borden og vær ærlig, – hvor svært kan det være?

Som parterapeut er jeg anerkendende, forstående og guidende i en parterapi.

Men som menneske tænker jeg af og til mit. Ikke ud fra det, jeg hører i min praksis, men det jeg bemærker, generelt betragtet.

For hvad er det for noget?

Hvad er det for noget, når et menneske,

I krise efter forelskelsen.

Det er så dejligt at være forelsket.
For den romantiske kærlighed, der blusser op, giver både energi, tro på livet og kærligheden og gør, at mange ting, der før var store, bliver små.
Vi kan lide vores partner og os selv i langt højere grad i forelskelsesfasen, fordi vi evner at være tolerante, rummelige, givende, kærlige og er i kontakt med det, jeg kalder ”evnen til at give ubetinget kærlighed”.