SONNERASMUSSEN.DK

Podcasts

Har du brug for inspiration, har jeg udarbejdet nogle forskellige podscasts. Dem kan du lytte til, som det passer dig. Har du yderligere spørgsmål til det jeg skriver, er du altid velkommen til at kontakte mig. 

Coaching

Følelsesmæssig stress

med Christel Sonne Rasmussen

Arbejdsrelateret stress

med Christel Sonne Rasmussen

Børn og social status

med Christel Sonne Rasmussen

Gøre drømme til virkelighed

med Christel Sonne Rasmussen

Kommunikation uden konflikter

med Christel Sonne Rasmussen

Motivation og målsætning

med Christel Sonne Rasmussen

Søvn og søvnproblemer

med Christel Sonne Rasmussen

Vi påvirkes af de sociale medier

med Christel Sonne Rasmussen

Parterapi

Individuel terapi

Hypnose

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Parterapi-emner

Ensomhed

Der er fortsat stor tilslutning til singlenetværk. Ikke så underligt, når skilsmisseprocenten stiger

Og der er i bølger også debat om ensomhed. Debat, hvor der nævnes, at ensomhed er en epidemi, og at der aldrig har været så mange ensomme mennesker som nu. Nogle gange skyldes debatten, at en person er fundet død i sin lejlighed og først fundet efter adskillige døgn, skønt vedkommende bor i en etageejendom. Andre gange fordi godhjertede og velmenende ledere af ældrecentre peger på, at flere og flere ældre aldrig får besøg af pårørende og sidder og venter på døden – uden tilknytning til nogle nære relationer. Andre gange igen fordi der er et fokus på, at antallet af hjemløse stiger.

Viser du din mand tillid?

eg kom i dag til at tænke på en gammel metafor, som John Gray har beskrevet i sin bog om, at Mænd er fra Mars og kvinder fra Venus.

Gray beskriver, at den vigtigste værdi, en kvinde kan vise en mand i et parforhold er tillid. Og for at kvinden kan vise manden, at hun billiger ham og stoler på, at han selv er i stand til at finde lø’sninger og vise handlekraft. Det betyder at kvinder må trække deres uopfordrede gode råd tilbage i mange sammenhænge, da disse for en mand mange gange betyder, at han føler, at hun er i gang med at forbedre ham og derfor ikke har tillid og accept til ham, som han er.

Krise og diskussioner pga. forskellige synspunkter om penge og økonomi

Jeg har talt med mange par, hvor kærligheden er forsvundet, og hvor parterne er blevet enige om eller har været nødt til at sige ”tak for kampen” og er gået ind i fasen separation.
Afhængigt af hvad den udløsende faktor for separationen er, varierer disse samtaler fra at være snakke, hvor der er en moden afklarethed og børn, økonomi og kommunikation kan drøftes, til bebrejdende og anklagende samtaler, hvor der ingen gensidig tolerance er, og hvor kamp, gråd og tænders gnidsel er dagsordenen.

Hvad er der i kuverten?

“Vi må bruge det, vi har i kuverten“.
Beskrevne citat er et gammelt pilot-udtryk, og jeg tænker tit på det, netop ved parterapeutiske forløb.

Afsløre utroskab

Og så fik jeg en mærkelig nysgerrighed eller trang, om du vil jeg gik i hans sms- beskeder og opdagede til min gru, at han lige siden vores forholds start har skrevet med to andre kvinder.

Krise ved det første barns fødsel i det første barns tid

Krise i det første barns tid og ankomst.

Vi venter os.
Vi er gravide.
Vi glæder os sådan til at berige familien med det barn, der bliver det første barnebarn.
Endelig lykkedes det. vi venter os, efter 4 år, hvor vi til sidst troede, at vi ikke kunne få børn, ad egen kraft.
Vi har været nødt til at få hjælp fra systemet, med den belastning, som hormonkure mv medfører. Men nu venter vi os endelig.
Min kæreste tabte barnet i fjerde måned under sidste graviditet. Men nu er hun 5 måneder henne, og vi venter os. Vi er bare så glade.

Skildpademand – Skildpaddemænd og selvsikre kvinder

Der er ikke mangel på metaforer, når talen falder på parforhold og relationer imellem mænd og kvinder. Flere har siddet og overvejet, hvordan bilen mon så ud og kørte, hvis de ”skulle se deres parforhold som en bil#”. Andre igen har overvejet, hvilken skude der sejlede og hvor tungt lastet den mon var og om der virkeligt var lig i lasten, hvis deres ”ægteskab var et skib”.

Utroskab og at bygge tilliden op igen

Jeg har igennem tiden talt med mange, hvor den ene part i et parforhold har været utro.
Og hvor utroskaben er blevet opdaget af den anden. Og hvor parret alligevel ønsker at blive sammen.

Prioritering af arbejdsliv kontra familieliv

Balancen – prioritering mellem arbejdsliv og familieliv.
Jeg vil gerne ridse to scenarier op, som jeg ugentligt møder i min praksis. De er lidt generelt skrevet, men samtidig dækkende over de aspekter, som belaster eller bryder ud i lys lue, når arbejdsliv / falilieliv er en faktor, der tager megen tid og mange kræfter.
Hun siger, jeg arbejder for meget og vi har for lidt familieliv.

At føle utryghed eller være usikker i parforholdet.

Min kæreste har været mig utro, det vil automatisk skabe utrykhed i parforholdet.
Han har ikke selv fortalt mig det, men jeg har set det på Facebook og snakket med nogle bekendte, der længe har haft en viden om det.
Tårerne løber ned af hendes kinder. Hun er en sanselig og intelligent kvinde midt i 20erne.