SONNERASMUSSEN.DK

NLP-terapi

NLP. kan bruges inden for mange terapi – områder

NLP – terapi

Behovet for terapi opstår I menneskers liv når der er en kompleks konfliktsituation, som vi ikke kan løse, med den tankegang og de ressourcer, vi har til rådighed, og her kan NLP – Terapi så komme ind.

Det at opsøge en terapeut er gavnende i forhold til afklaring, nye vinkler og at få gen- eller nyfundet ressourcer, vi ikke anede var til stede. Det er tit en personlig proces at gøre sig klar til at opsøge en terapeut; tit prøver vi selv at finde og skabe løsninger på problematikker, venner og bekendte involveres måske, men når de gamle mønstre smerteligt har gentaget sig over tid, vokser paratheden.

NLP Terapi kan bruges inden for områder som:

Individuel terapi, parterapi og gruppeterapi samt til at afhjælpe: forvirring frustration, magtesløshed, vrede, svigt, energitab modløshed, dårlig vane vaner, lavt selvværd, konfliktsky, søvnproblemer og flere nuancer af de forskellige livskriser og problemfelter, vi som mennesker kan vikles ind i. NLP terapi kan også bruges i forhold til allergi.

Det terapeutiske arbejde drejer sig om…

via samtale og øvelser at nuancere fokus og styrke de følelser og ressourcer, der skal til for at bevæge sig ind i et løsningsområde.

Et enkelt motto er, at det er sjovere at være udviklet end indviklet…

eller sagt på en anden måde: Det at afvikle en indviklet adfærd/tilstand skaber en udvikling. Og som en anerkendt psykoterapeut Richard Bandler sagde “mennesker ønsker kun 2 ting: gode følelser og løsninger på deres problemer”.

At det netop er NLP terapi, jeg siden 1994 har arbejdet med, skyldes,…

at adskillige af NLP – teknikkerne kombineret med menneskelig indsigt og forståelse, gør en forskel, der skaber en forskel. NLP terapi og teknikkerne bygger på, at alle mennesker har de ressourcer, de har brug for, og at terapeutens fornemste opgave er at danne bro mellem det bevidste og ubevidste sind, således at dit system samarbejder på at skabe og opretholde løsninger, der er rigtige for dig og dine omgivelser, og hermed er balancen genoprettet.

NLP terapi er effektivt forstået på den måde.

At man ikke behøver at gå i terapi i årevis, men med afgrænsede problematikker kan bearbejde et tema indenfor overskuelig fremtid.

Nok kan problematikkerne for den enkelte umiddelbart synes overskuelige, men når problemområdet og løsningsområdet først er afklaret, kan de blokeringer, der er opstået på grund af et manglende samarbejde mellem det bevidste og ubevidste plan, atter genoprettes.

Det er min oplevelse, at det ubevidste sind står på spring for at afhjælpe den tyngde eller det kaos, der er opstået, og NLP – redskabernes både nænsomme og effektive redskaber er skræddersyet til både i dybden og bredden at frigive kræfter og samtidig kunne åbne for nye tankegange.

De problematikker, jeg i terapi bl.a. arbejder med, kan ses nedenfor

Når jeg udøver terapiforløb.

Når jeg udøver NLP-terapi, som er en terapiform, der afdækker og bearbejder gamle mønstre samt styrker indsigt og ressourcer på en nænsom og effektiv måde, møder jeg hos mine klienter, en forståelse af, at “nu er det nødvendigt” at finde kræfterne til at gøre noget andet. Jeg ser derfor tit et terapeutisk forløb som en proces, hvor man “vender nøden” og gør en dyd af nødvendigheden. De problematikker, jeg bl.a. arbejder med, kan bearbejdes i en individuel terapi, en parterapi eller endog en gruppeterapi afhængigt af problemstillingen. Hyppigst er det dog individuel eller parterapi, jeg praktiserer.

Et af de typsik forekommende emener er forbi

Det kan være alt fra social fobi, angst for edderkopper, mus og hunde til angst for tandlæger, afvisninger, åbne pladser og eksamensangst. I NLP værktøjskassen er der endog meget kraftfulde redskaber, således at en fobi som regel enten fjernes helt eller minimeres drastisk på maximalt 3 behandlinger.

Ligeledes er behandling af traume vigtigt for mange. 

Det kan være traumer som ulykker, ubearbejdede situationer fra barndommen, choklignende situationer og andre former for katastrofer. Traumer skaber frygt og er tit en del af behandlingen i fobi – arbejdet. Det kan være sårbart i starten at bearbejde traumer, men igen skal siges, at det resultat, der fremkommer efter, at de “psykiske sår er helet” taler for sig selv.

Fobier og traumer skaber tit angst for os.

Og samtidig er behandlingen af angst også relateret til mennesker, der føler panikangst eller mere eksistentiel angst. Det er ubehageligt at gå og føle sig bange for noget diffust, hvorfor der arbejdes med tryghed, styrke og at opbygge en modstandsdygtighed i sig selv. Angst kan have mere eksistentiel karakter, og her må man forvente et forløb af længere varighed. Så enhver af de følelser og sindstilstande, der er svære at rumme og tackle for den enkelte, kan bearbejdes. Det, jeg altid orienterer mig imod, er, at man selv har lyst til at opdage sig selv, og at det ikke er ens mor/lærer/chef/ægtefælle eller andre, der synes, at man skal gå i terapi. Motivationen skal være de indefra.

Børn

Især børn, der har været igennem forældres skilsmisse, skoleskift, flytning, dødsfald, drilleri og lignende har haft stor glæde af terapien. Ved børn anvendes også tegneterapi, da det tit er en god måde at etablere kontakt på. Børnene skal helst være fyldt 7 år. I hvert fald er det nødvendigt, at de har et udviklet talesprog. Jeg vil vove den påstand, at et menneske, uanset om det ønsker at styrke sin selvtillid, er ved at gå til af magtesløshed eller på sit job føler et mindreværd over for chef eller kolleger, vil drage nytte af at gå i terapi. Og der plejer ikke at være i tvivl om, at vores nærmeste pårørende også vil blive glade for det.

Børn og social status

med Christel Sonne Rasmussen

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Indlæg om NLP

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Mit barn er vådligger han/hun tisser i sengen

Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Søvnproblemer – Problemer med at sove om natten

Det ikke at kunne sove kan skyldes stress, eksempelvis fordi man skal til eksamen, eller problemer på ens job – arbejde.
Søvnproblemer, jeg kan ikke sove om natten
I løbet af kort tid sender Kristeligt Dagblad en artikel, der vedrører søvnproblemer.

Overgreb

I de senere år er det tidligere meget tabubelagte fænomen overgreb kommet mere frem I lyset.

Der er hermed åbnet for, at det er muligt og nødvendigt at lindre de smerter og hele de psykiske sår, som et overgreb har fremkaldt.

Fysisk og psykisk overgreb.
Et overgreb kan være af seksuel karakter og dermed være et fysisk overgreb I udgangspunktet, men overgreb kan også være af psykisk karakter, således at et menneske, barn som voksen, har følt sine følelsesmæssige grænser overskredet I voldsom grad.

Selvhadet

Selvhad – et væld af gamle følelser.
AT HADE ER EN FØLELSE, SOM DELS ER BESKREVET I ET VÆLD AF GAMLE SKRIFTER.
TÆNK BLOT PÅ DE ISLANDSKE SAGAER OG DE GAMLE GRÆSKE OG ROMERSKE FORTÆLLINGER, HVOR HAD TIT LÅ TIL GRUND FOR MORD, DRAB OG ALSKENS FORMER FOR VOLD.

Anoreksi

Anoreksi/ nervøs spisevægring.
ANOREKSI DVS. NERVØS SPISEVÆGRINGER EN SYGDOM, DER PÅ ET PLAN HANDLER OM MAD OG KROPSKONTROL.
PÅ ET ANDET PLAN HANDLER ANOREKSI – NERVØS SPISEVÆGRING OM MEGET ANDET OG MERE.

Spiseforstyrrelser

Flere og flere unge piger har I løbet af deres opvækst spiseforstyrrelser imidlertid er spisevægring – spiseforstyrrelse…
dog ikke kun bestemt for piger alene, også flere drenge og unge mænd har forstyrrelser i deres spisemønster.

Vrede er en tilstand, vi alle kender til.

Vi føler vrede, når vi mere eller mindre bogstaveligt bliver trådt over tæerne, vi kender vreden fra situationer, hvor vi behandles uretfærdigt, fra situationer, hvor vi ikke respekteres, kort sagt kan man sige, at vrede er en følelse, der tit er i spil, men som alligevel på trods af sin hyppighed kan være svær at udtrykke.