SONNERASMUSSEN.DK

Kommunikation i forholdet

Styrk parforholdets kommunikation

Et vellykket parforhold og kommunikation går hånd i hånd. Problemer i et parforhold kan skyldes mangt og meget, men som oftest har problemerne rod i dårlig kommunikation. Hvis I ikke er på bølgelængde og har svært ved at finde tonen, kan I desværre nemt komme til at misforstå hinanden og ikke nok med det: Kommunikationen kan låse, skabe dårlig tavshed, afstand, modløshed og håbløshed og det, som de fleste frygter, at du føler dig ensom i din tosomhed.

Hvis I ønsker at komme over problemerne i forholdet, kan I derfor komme et godt stykke af vejen ved at fokusere på den rette kommunikation. Ved at styrke kommunikationen i parforholdet og fokusere på at udtrykke jer ”rigtigt”, dvs. med mere interesse, respekt og anerkendelse som blot nogle af pejlemærkerne, kan I nemlig komme ud af langt de fleste nedture og endda komme styrkede igennem kritiske tider i parforholdet.

Kommunikation kræver forståelse

Kommunikation handler om at være opmærksom på, hvad vi afsender, samt hvordan vi ønsker, at det skal modtages. Problemer i forholdet skyldes ofte misforståede budskaber eller problemer, som vi er afskrækket fra at kommunikere åbent omkring.

Vi styrker altså primært kommunikationen ved at vi sætter os ned og taler helt ærligt om de ting, som vi føler og tænker. Desuden får du og i – i parterapi en række værktøjer til at styrke kommunikationen mellem dig og din partner, så I også i fremtiden vil have lettere ved at kommunikere åbent og komme igennem jeres problemer ved at tale om dem.

Når du forstår din partner, giver du ham eller hende følelsen af, at du ”står der for ham/hende”. Og det gælder også den anden vej rundt. Heldigvis bliver vi aldrig større som mennesker, at opbakning fra den, vi holder af, har vital betydning.

Parforhold og kommunikation

Der kan altså ikke længere herske tvivl om, at parforhold og kommunikation hænger umiskendeligt sammen, netop fordi et parforhold er baseret på kommunikation mellem de to parter. Hvis du føler, at kommunikationen mellem dig og din partner ikke er, hvad den bør være eller i det mindste kunne blive meget bedre, kunne parterapi med fokus på kommunikationen være en idé at overveje.

Gennemgående er der temaer, der er svære eller umulige at tale om. Enten fordi de er tabuiserede i forholdet eller vanligvis ender i konflikter. Temaerne omhandler eksempelvis børneopdragelse, sex, prioritering af tid, jalousi, økonomi og fortiden. Mange mænd ønsker at trække en streg i sandet, hvor kvinderne har brug for dialogen. Der findes en konstruktiv midtervej.

Er du i tvivl, er du altid meget velkommen til at kontakte mig direkte, så du kan høre mere om parforhold og kommunikation og fordelene ved at sætte aktivt fokus på kommunikationen i parforholdet.

Persontyper i forholdet ang. kommunikation

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales:

Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.
Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Så læs mere…

 

Når din partner kritiserer

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales :

”Man sidder da ikke og spiser boller i karry af en dyb tallerken. Kan du ikke tage dig lidt sammen og opføre dig som et voksent menneske”.

”Jeg synes, at vi skal arbejde med vores fælles kommunikation, for du forstår slet ikke mine gode hensigter. Og det punkterer mig for energi, at der står beskidte gryder i køkkenvasken, når vi har en aftale om at rydde op efter os selv”

Så læs mere…

 

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Podcast om kommunikation uden konflikter

med Christel Sonne Rasmussen

Indlæg om kommunikation i parforholdet

[et_pb_dfbm_blog dfbm_fullwidth="off" posts_number="15" show_order_options="on" order_options_orderby="rand" show_thumbnail="off" show_comments="off" show_categories="off" show_author="off" read_more_text="Læs mere" add_more_button="on" add_more_text="Vis flere emner" add_more_fullwidth="on" _builder_version="3.19.4"][/et_pb_dfbm_blog]