SONNERASMUSSEN.DK

Typiske emner i terapi

Som NLP-terapeut oplever jeg og hjælper mange forskellige mennesker. Fælles for dem alle er, at de har brug for terapi til at komme i den rigtig retning.  

Det fornemste med par som kommer i parterapi er…

  • At få begge parter til at føle sig godt tilpas når de starter op i parterapi.
  • At få grundlagt en kultur, hvor der i terapien bliver plads til at sætte ord på problematikkerne.
  • At lære parterne at forstå og respektere hvor forskelligt, hver af parterne opfatter verden og hinandens signaler.
  • At give plads til at drømme om, hvad parret sammen kunne udvikle og opleve i stedet for det, der har været udgangspunktet for at gå i parterapi.
  • At parret genopdager sig selv og hinanden og genoplever de værdier og stemninger, der engang skabte følelsen af, at netop partneren var det vigtigste menneske i verden.
  • At komme ind til kernen af det, som virkeligt har værdi og binder sammen.
    At finde den friskhed i opfattelsen af partneren, som er blevet slidt væk igennem tiden.
  • At lade parforholdet blive den vigtigste institution i ens tilværelse, med vitalitet, ømhed og venskab.
  • At lære nye og bedre måder at kommunikere på.
  • At få øje på de pejlemærker, som er vigtige i en hverdag og en tilværelse, så man kan fokusere på det, man vil og fokusere mindre på det, man ikke vil.
  • At se krisen som en mulighed for at genopdage sig selv og hinanden.
  • At lære, hvad det er for en forskel, der gør en forskel.
  • At forstå, hvordan man kom hertil og hvad det er for trin, der skal til for at gå andre og mere konstruktive veje fremover.
  • At blive tydelig både som partnere og som de mennesker, man hver især er.
  • At lære at arbejde sammen som et team, når der er problemer, i stedet for at skabe skyttegravslignende tilstande.
  • At huske, at det er hverdage, der er flest af.

Det kan jeg hjælpe med i NLP terapi

Opbygge Selvtillid

BÅDE SOM MENNESKE OG SOM NLP-TERAPEUT FORSTÅR JEG.
Hvordan det at opbygge selvtillid er en proces, der sker i vekselvirkning med andre, og at det drejer sig om at opbygge nye tanker og ny adfærd.

EN MÅDE AT OPBYGGE NY ADFÆRD OG TANKER PÅ,
er igennem NLP terapi som kan kombineres med hypnose.

Læs mere…

 

Styrk dit selvværd

Styrk dit selvværd og opnå et sundere forhold til dig selv! Et dårligt selvværd eller mangel på selvtillid er et problem, der desværre bliver mere og mere almindeligt både mellem børn, unge og voksne. Det kan være svært at tro på sig selv med de mange krav, der bliver stillet til en med hensyn til arbejde, uddannelse, venner, familie, træning og meget andet. Men det betyder ikke, at du skal leve med et dårligt selvværd. Dårligt selvværd kan nemlig gå meget ud over din hverdag, dit forhold til andre mennesker og din overordnede livskvalitet. Lider du af dårligt selvværd og kan du ikke finde styrken til at tro på dig selv, er det derfor på tide at gøre noget ved det.

Læs mere…

 

Vrede

Vrede er en tilstand, vi alle kender til.
Vi føler vrede, når vi mere eller mindre bogstaveligt bliver trådt over tæerne, vi kender vreden fra situationer, hvor vi behandles uretfærdigt, fra situationer, hvor vi ikke respekteres, kort sagt kan man sige, at vrede er en følelse, der tit er i spil, men som alligevel på trods af sin hyppighed kan være svær at udtrykke.

 

Læs mere…

Spiseforstyrrelser

En spiseforstyrrelse er en vigtig budbringer
Flere og flere unge piger har I løbet af deres opvækst spiseforstyrrelser imidlertid er spisevægring – spiseforstyrrelse…
dog ikke kun bestemt for piger alene, også flere drenge og unge mænd har forstyrrelser i deres spisemønster.

Læs mere…

Anoreksi

Anoreksi eller Nervøs Sposevægringer er en sygdom, der på et plan handler om mad og kropskontrol på det andet plan handler om anoreksi.

Læs mere…

Bulimi

Når man har bulimi, er man optaget af mad og kontrollen over sin krop. Selvom mange bulimikere ønsker at være slanke og ønsker at kunne styre indtagelsen af mad, oplever mange en vægtsvingning og at målet om at være tynd, ikke altid virker lettilgængeligt.
Bulimi er en spiseforstyrrelse, der er kendetegnet ved overspisning efterfulgt af provokeret opkastning eller overdreven brug af afføringsmidler.

Læs mere…

 

Selvhadet

Selvhad – et væld af gamle følelser.

At hade er en følelse, som dels er beskrevet i et væld af gamle skrifter. Tænk blot på de islandske sagaer og de gamle græske og romerske fortællinger, hvor had tit lå til grund for mord, drab og alskens former for vold.

Læs mere…

Overgreb

I de senere år er det tidligere meget tabubelagte fænomen overgreb kommet mere frem I lyset.

Der er hermed åbnet for, at det er muligt og nødvendigt at lindre de smerter og hele de psykiske sår, som et overgreb har fremkaldt.

Et overgreb kan være af seksuel karakter og dermed være et fysisk overgreb I udgangspunktet, men overgreb kan også være af psykisk karakter, således at et menneske, barn som voksen, har følt sine følelsesmæssige grænser overskredet I voldsom grad.

Læs mere…

Selvtillid, selvværd og selvrespekt

med Christel Sonne Rasmussen

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Søvnløshed – søvnbesvær

Det ikke at kunne sove kan skyldes stress, eksempelvis fordi man skal til eksamen, eller problemer på ens job – arbejde.
Søvnproblemer, jeg kan ikke sove om natten
I løbet af kort tid sender Kristeligt Dagblad en artikel, der vedrører søvnproblemer.
Et fænomen, som de fleste mennesker kender periodisk til, og som nogle mennesker døjer med i udpræget grad.

Læs mere...

 

Tisser i sengen / vådligger

Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Læs mere...

Depression

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Læs mere...

 

Vinterdeprimeret

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

Læs mere...

Indlæg om NLP terapi

Selvtillid

Selvtillid – Alle taler om det, men ingen gør noget ved det.
Sådan sagde Storm P engang om vejret. Og nogle gange tænker jeg, at det er forbløffende, hvor mange mennesker, der ønsker sig selvtillid og selvværd, men ikke gør noget ved det. Og i stedet begræder deres situation og /eller bebrejder andet eller andre for, at selvtillid og selvværd er en mangelvare på den indre købmandshylde. Ja, gør dig endelig klar til at læse nogle metaforer og nogle anskuelser om selvtillid og selvværd, for at sikre dig selv, at du ikke ender i den kategori, der blot ønsker sig disse tilstande, men ingenting gør ved det..

Selvopholdelsesdrift og fightervilje

Jeg møder mange mennesker som en extrem selvopholdelsesdrift og fightervilje, fordi de har haft mange barske oplevelser igennem deres opvækst. Hvor det at være barn har været præget af uforudsigelighed, vold, forældres selvmordstrusler, misbrug mv.

Gensidig respekt og nysgerrighed

I NLP er der et meget smukt og sigende udtryk, der hedder.

“ALLE mennesker har hver deres model af verden”.

Jeg har altid syntes, at dette udtryk er et godt udtryk, og at der sjældent er uenighed om dette.

Mod eller krigstraumer.

Der er mange, der ønsker at føle sig mere modige.
Netop fordi, at mod hyppigt ses som en af de ressourcer, der er en modsætning til at være bange.
Jeg vil fortælle en case, som har haft berørt mig.

Når man skal til eksamen

Når man skal til eksamen, skriftlig som mundtlig, er der mange, der gør sig mange spekulationer på forhånd.
Mange, der har svært ved at sove, svært ved at fokusere på at få læst og svært ved at tro på, at de kan klare det. Der er mange, der skruer deres egne forventninger helt ned, og taler med sig selv om, at “hvis jeg dumper, så er det ikke verdens undergang”.

Intuition

Uanset om man følger med i quizprogrammer eller ej, lyder sætningen “stol på den første indskydelse” eller følg din intuition.
Den første indskydelse er altid den rigtige.

Det at være intuitiv, eller i kontakt med en sjette sans, eller at kunne fornemme, hvad den indre stemme siger, er livsvigtigt for os.

Håb og frygt dræner.

Jeg har talt med mange mange mennesker om håb og frygt.
Der i stor fortrolighed og med kontakt til deres inderste fortæller mig om indsigter og nogle gange hemmeligheder, som kun de hver især har båret alene og sjældent og mange gange aldrig har fortalt til andre. Fordi et nært terapeutisk rum, hvor tillid er i højsædet, vækker strenge i sjælen, der gør, at man føler sig så tryg, at alt kan fortælles. Og fordi mange beslutter sig for, at når de endelig opsøger en terapeut, så handler det om at sige alt, fordi tingene skal frem, hvis forudsætningen for, at den præcise hjælp kan gives.

Anoreksi

Anoreksi/ nervøs spisevægring.
ANOREKSI DVS. NERVØS SPISEVÆGRINGER EN SYGDOM, DER PÅ ET PLAN HANDLER OM MAD OG KROPSKONTROL.
PÅ ET ANDET PLAN HANDLER ANOREKSI – NERVØS SPISEVÆGRING OM MEGET ANDET OG MERE.

Træd ud af offerrollen

”Hvis man er offer, i en offerrolle, går man rundt med et usynligt skilt i panden, hvor der står bøddel søges”(citat: Inge Devantier, 2001).
OfferrollenJeg starter nu en serie tekster om det at være i offerrollen, gøre sig til offer eller at være offer for omstændighederne.

Telefonskræk.

Jeg har en telefonskræk og angst – jeg er bange for og skulle ringe andre op!
Jeg har i tidens løb talt med mange, der i større eller mindre grad, lider af det, der populært kaldes for telefonskræk.

Er du lykkelig nu?

De allerfleste kommer til mig, fordi der er dilemmaer eller livssmerte, som de søger – og får – hjælp og coaching til.

I mange tilfælde udvikler samtalerne sig til et forløb, hvor fokus lægges på personlig vækst.

Især disse forløb får mit hjerte og min sjæl til at synge.

Og så sker der det magiske indimellem, at et menneske kontakter mig og siger : Kan du lære mig noget om visdom?

Og uden af det bliver en mester-discipel relation, vil jeg sige, at jeg har fuld respekt for de mennesker, der ikke ud fra et selvoptaget synspunkt vil udvikle sig, men snarere lægger vægt på indsigt og de store mysterier.

Den stemning og den effekt, der opstår, når visdom er omdrejningspunktet folder en helt speciel rejse ud og åbner for spørgsmål, som, jeg ikke stiller så tit.

Case

Jeg vil her bringe en case, som har rørt mig dybt. Og som har åbnet op – også til lag i mig selv.

Og det bliver min julegave til dig derude.

I håbet og med ønsket om, at det også taler til dig.

I sandhed et stærkt eksempel på, at spørgsmålet rummer mere styrke end et svar.

En dygtig erhvervsmand kontaktede mig, Han ville lære om visdom. For blandt andet at kunne træde bagom personligheden og ind i den rene væren og essens.

Han er 45 år.

Jeg stillede ham følgende spørgsmål.

Hvad gør dig lykkelig?

Og fordi det handler om selvindsigt, lukkede han øjnene og lod associationerne komme frit.

Og blev forundret.

For der kom billeder af en stemning, da han engang sad på en træveranda en aften i en af sydstaterne. OG så ildfluer flyve omkring.

Der kom billeder af hvid sne og at lave en snemand.

Der kom billeder af at kløve brænde og være tæt på træet og duften af brændet.

Blandt meget andet.

Og så spurgte han mig om det samme.

Hvad gør dig lykkelig?

Og til mig kom der en følelse af sidde med et spædbarn i favnen..

At lytte til bestemte melankolske stykker musik.

At sidde ved fjorden en januaraften og mærke den klare kulde og energien fra vandet.

At grine spontant med et af mine børn over en indforståethed, som kun vi fatter det sjove i.

Hvad er lykke?

Nu kan det jo godt være, at det bare er os visdomssøgende mennesker, der synes, at dette var særlig fint.

Det fine – i min refleksion – er, at vi alle sammen har prints af hvad lykken er. Og at jeg synes, at du skal skabe en stund og fornemme, hvad din essens siger til dig nu.

For jeg tror, at mange mener at lykke er at have styr på økonomien, en sød partner, en lækker bil og børn, som har det godt i skolen.

Og/eller et drømmejob og gode venskaber, gode resultater på fodboldbanen og et rigt fritidsliv.

Men er det lykke, du føler, når det er det, du oplever ? Eller er det snarere sikkerhed, der skaber en tryghed i dig. Som du forveksler med lykke…

Lykke er dybere. Og tit og heldigvis til at finde og selv have indflydelse på i helt nære situationer.

Lykkens dør åbner indad.

Tag ansvar for din egen lykke. Og lad den forstærke af den fred og imødekommende hjertevarme, som der heldigvis er meget af i denne tid.

Og så skal der lyde en tak til Michael Groser, min inspirator og Danmarks dygtigste træner i enneagrammet og dets anvendelse. Det er igennem ham, at netop dette spørgsmål kom frem. Han stillede det ud i en gruppe til et af hans lærerige foredrag, Er du til Facebook, fiskefilet eller fordybelse?

Ovenstående tekst tydeliggør vist for enhver, at jeg er til fordybelse.

Jeg ønsker dig en lykkelig dag.

Dårlig vane – dårlige-vaner

Jeg kender ingen mennesker, der er foruden én dårlig vane, eller flere dårlige vaner, selvom det naturligvis er et individuelt skøn af andres vurdering
Generelt om en dårlig vane eller flere dårlige vaner.
De mere generelle dårlige vaner, også bestemt ud fra samfundsmæssig side, er:
Tobaksrygning.
Indtagelse af for megen alkohol.
Passiv adfærd.
Negative sprog-mønstre.
Overspisning.
Overforbrug.
Neglebidning.
Overdreven hjælpsomhed.
Overdreven høflighed og eller uhøflighed.
JA, MÅSKE ER LISTEN UENDELIG MHT. DÅRLIGE VANER.

En dårlig vane var på et tidspunkt ikke en dårlig vane.
Som NLP terapeut arbejder jeg ud fra,

at de dårlige vaner på et tidspunkt ikke var en dårlig vane.
På et tidspunkt var det gavnende at udføre den handling,

der så på grund af gentagelsen er blevet udviklet til at være en dårlig vane.
Eksempelvis var det på et tidspunkt anvendeligt at kunne forsvare sig verbalt,

overfor ældre søskende eller kammerater, men det på en grov måde og i alle mulige andre regier at blive ved at forsvare sig verbalt og ”bide af folk”, kan nu være en dårlig vane.
Derfor er der nogle væsentlige spørgsmål, som klienter, der ønsker at afvikle dårlige vaner, altid stilles:

  • Hvad vil du?
  • Hvad forhindrer dig i og slippe din dårlige vane?
  • Er du selv i besiddelse af de ressourcer, der skal til, for at nå dit mål mht. og ændre dine vaner?
  • Hvad vil det at nå målet, betyde for dig på sigt?
  • Hvad vil du erstatte den dårlige vane med?

NLP-TEKNIKKERNE ER SÆRDELES EFFEKTIVE TIL NETOP DÅRLIGE VANER.
Og krydret med opmærksomhed og beslutsomhed, er det muligt selv at tage skeen i egen hånd og øve større positiv indflydelse på sit liv.