SONNERASMUSSEN.DK

Dig i fokus

Den vigtigeste person i dit liv er dig selv. Har du ikke dine værdier med i det du foretager dig, mister du mere og mere af dig selv. 

Motivation

Motivation og motivationsstrategier på en enkel og dynamisk måde.
Motivation og personlig udvikling af strategier.
At sætte sig op til den allerbedste præstation, har en afgørende betydning.
Et af de områder, hvor coaching er allermest givende og berigende, er indenfor motivation.
Bl.a. på grund af, at coaching har været anvendt og videreudviklet inden for sportsverdenen, hvor motivation og det at kunne motivere sig, sætte sig op til den allerbedste præstation, har en afgørende betydning.
Det at være i kontakt med sin motivation og dermed i kontakt med evnen til at motivere sig selv er en evne, som alle mennesker har, men knap så mange er bevidste om.
Det er her, at coaching kommer ind i billedet.

Læs mere…

NLP – Terapi

Behovet for terapi opstår I menneskers liv når der er en kompleks konfliktsituation, som vi ikke kan løse, med den tankegang og de ressourcer, vi har til rådighed, og her kan NLP – Terapi så komme ind.

Det at opsøge en terapeut er gavnende i forhold til afklaring, nye vinkler og at få gen- eller nyfundet ressourcer, vi ikke anede var til stede. Det er tit en personlig proces at gøre sig klar til at opsøge en terapeut; tit prøver vi selv at finde og skabe løsninger på problematikker, venner og bekendte involveres måske, men når de gamle mønstre smerteligt har gentaget sig over tid, vokser paratheden.

Læs mere…

Stresshåndtering

Stress gør folk mindre succesfulde i en omskiftelig verden.
Om vi kigger indad eller kigger os omkring, ser og mærker vi signaler på stress. Åben en avis, tænd for et fjernsyn, kig i din kalender og du vil formentligt bemærke om ikke en aktuel stress-situation, så en situation i dit eget eller andres liv, hvor stressen har holdt sit indtog.

Det kan siges så enkelt, at stress er en faktor, der er en del af alles tilværelse, fra tid til anden, i en omskiftelig verden.
Det betyder, at vi ikke som enkeltindivider, og ej heller som organisationer må sidde stress overhørig. For netop det faktum, at stress er her, pointerer nødvendigheden af at kunne begribe signaler, udløsende faktorer og hvad det er, der virker, for at minimere og undgå stress, og i stedet at igangsætte og opretholde det, der sikrer overskud, produktivitet, klarhed og begejstring, som netop er nogle af modsætningerne til stress.

Læs mere…

Coaching

Der er nu mere end 34 coachuddannelser i Danmark, af varierende længde og med varierende krav.
Jeg er uddannet som coach hos Axept, ledet af psykolog Birgitte Jepsen, og Axepts coachuddannelse består af 5 moduler, hver af 3-4 dages varighed. For at blive certificeret hos Axept, skal man træne kontinuerligt og desuden lave et omfattende eksamensprojekt, indeholdende beskrivelse og refleksion på en dvd – optaget coachsession, beskrivelse af egen personlige vækst- og læringsstil samt vedlægge 24 underskrifter og feedbackskemaer fra personer, man har coachet igennem uddannelsen.

Og Axepts underviser team er klædt på med erfaringer, viden, nytænkning og engagement.

20 års virke og erfaring.
Da jeg førhen har arbejdet som NLP – terapeut og konsulent i 12 år, og megen coaching er baseret på de virksomme teknikker i NLP – værktøjskassen, har det at tilegne mig evnen til at coache, været både spændende og nemt.

Læs mere…

Angst

Alle mennesker kender til at være bange, at være vrede, at være glade, at være triste og/eller på anden måde at være ude af balance. Der er intet odiøst eller mærkeligt ved at føle angst. Angst kommer ikke tilfældigt, men angst skaber tit et behov hos den enkelte for at få angsten væk, så vi kan leve videre, glade og ubekymrede. En indre følelse af angst skaber nemlig hos de fleste det, der kaldes en fight or flight-reaktion.

Dette betyder, at de fleste, som føler angst, oplever sig sat tilbage og ude af kontrol med situationen. Rent neurologisk sker der det, at den “primitive” del af vores hjerne og sind udløser en trang og lyst til enten at kæmpe eller flygte. Kæmpe med situationen og angsten eller flygte fra situationen og angsten. Og det at føle stor og uhåndterlig angst passer for de fleste ret dårligt med

Læs mere…

Hypnose

Hypnose er et fænomen, som de fleste har en mening om.
Uanset om man selv har oplevet at blive hypnotiseret, eller har set nogle fantastiske shows i fjernsynet, er det noget, der både fascinerer og forskrækker. For hvad er det, hypnotisøren kan – og virker hypnose mon? Eller er det bare bluff?

Når jeg som hypnotisør arbejder med terapi i min praksis, er det væsentligt at vide, at jeg arbejder terapeutisk med hypnoseterapi. Det betyder, at jeg via mentale afspændingsteknikker hjælper min klient med at komme i trance.

Hypnose – trance er en naturlig tilstand, som vi alle oplever hver dag. Det at dagdrømme, det at falde i staver, det at opleve en indre fredfyldthed er alt sammen dagligdags eksempler på den naturlige tilstand, som trance er. De fleste kender til at sidde i deres bil og vente for rødt lys, og så pludselig ”vågne op”, når der bliver dyttet, fordi det er blevet grønt.

Læs mere…

Par, i starten af 40rne

Kære søde Christel. Hvor er det ved at være længe siden. Hvilken jo faktisk både er godt og skidt? Vil du finde en tid til os? Vi er landet på begge ben, med hinanden i hånden efter vores turbulente 2011, 2012 og 2013 med stress ud over det hele, rabundus i selvstændigt firma, arbejdsløshed, økonomisk… Læs hele historien “Par, i starten af 40rne”

Parterapi august 2006

Vi var i parterapi hos dig i august sidste år Vi kom i parterapi fordi vi aldrig kunne få løst de problemer der opstod, selvom vi selv talte meget og længe om dem. Efter vi gik fra den sidste konsultation, var vi begge overbeviste om at vi havde fundet nøglen til problemet. Nu et halvt… Læs hele historien “Parterapi august 2006”

Mit ægteskab er i krise

Jeg skriver til dig da jeg er i den forfærdelige situation at mit ægteskab er i krise, og så lørdag morgen fandt jeg en artikel du har skrevet som hedder “når kvinder mister gnisten, følelser og ønsker skilsmisse” det er netop den situation jeg står i, og må sige at den ramte plet, aldrig har… Læs hele historien “Mit ægteskab er i krise”

Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring

Kære Christel. Først og fremmest vil jeg sige dig tak for alle de utroligt spændende og gode artikler/indlæg som kan findes på din hjemmeside. De er skrevet i et dejligt, forståeligt og læsbart sprog, og jeg allerede blevet lidt klogere på mig selv og mit parhold. Og her kommer så den triste del af historien.… Læs hele historien “Så stor ros og tak til dig for, at du deler din viden og erfaring”

Mand, 36 år.

Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold

Vores historie om at gå i parterapi. Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan… Læs hele historien “Vi gik i parterapi og fandt igen gnisten i vores parforhold”

Dame - 52 år

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jalousi på grund af en skilsmisse. Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen. Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse. Da jeg begyndte et nyt parforhold, udviklede… Læs hele historien “En ung 28 årig mands beretning om Jalousi”

Mand 28 år

Parterapi, utroskab

Hej Christel Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet. Jeg… Læs hele historien “Parterapi, utroskab”

Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011

Vi læser jævnligt på Christels hjemmeside, og tænker tilbage på Christel med varme mindre, derfor vores feedback om at gå i parterapi.Valget for os stod mellem og vælge en skilsmisse eller med at forsøge os med parterapi. Kort fortalt min hustru og jeg har kendt hinanden i nærmest en menneske alder. Sammen har vi 3… Læs hele historien “Vi opsøgte Christel som parterapeut i slutningen af 2011”

Om jalousi

Om en jalousider tog over…. Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold. Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op… Læs hele historien “Om jalousi”

Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab

Kære Christel. Jeg har læst dit indlæg om benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab (og efterhånden også mange af de andre indlæg på din side). Indlægget ramte virkelig plet på, hvad jeg oplever lige nu, og det var på sin vis en lettelse at se, at der rent faktisk er nogle forklaringer på den type reaktion.… Læs hele historien “Benægtelse og retfærdiggørelse ved utroskab”

Kvinde (35 år)