SONNERASMUSSEN.DK

Vores historie om at gå i parterapi.

Jeg har valgt at fortælle vores historie om at gå i parterapi, da det virkelig har ført vores liv tilbage i den rigtige retning. Vi har fundet det gode frem i hinanden igen og nyder at være sammen. Jeg vil gerne berette overfor andre, hvor stor hjælp det kan være at gå i parterapi, så også andre par har mulighed for at komme på rette spor igen.

Da min mand og jeg igennem længere tid havde problemer i vores forhold besluttede vi os for at gå i parterapi. Vi var begge enige om at prøve, da der skulle en ændring til, så vi kunne få vores gode parforhold tilbage..

Min mand arbejdede meget og vi havde derfor kun sparsom tid sammen, når fritids interesser, venner, familie osv. også skulle passes. Han var ofte træt og sur når han kom hjem fra arbejde, hvilket var en skuffelse for mig, da jeg glædede mig til, at vi kunne være sammen. Så det endte med, at jeg også blev sur og at vi egentligt levede sammen hver for sig. Vi lavede ikke mange ting sammen længere og gled mere og mere fra hinanden. Så der skulle gøres noget. Vi havde igennem længere tid selv forsøgt at løse problemet, og havde også fundet løsninger, men det var svært at følge dem, hvilket skabte endnu mere skuffelse hos begge parter. Det var som om, at vi ikke kunne finde den rette vej igen, selvom vi begge ønskede det.

Da vi startede i parterapi, var vi begge meget spændte på hvordan parterapien skulle forløbe.

Jeg var også meget spændt på min mands reaktion – ville han tage det seriøst eller ville han synes at det var noget værre “pjat”?

Det første var heldigvis tilfældet og det skal Christel have æren for. Hun var god til at sætte sig ind i hver vores problemstillinger og verdener og dømte ikke nogen. Det hele blev taget med humor og i en afslappet atmosfære. Det var godt at fortælle sin historie til en tredje part og høre hendes idéer til løsning af problemet. Samtidig får man mulighed for at fortælle sine følelser og problemer til sin partner, uden det ender i skænderier. Bare det at en tredje person lytter på, gør at man tager modparten mere seriøst. For hver gang vi var i terapi blev forholdet bedre og bedre, og allerede fra først terapi kunne vi mærke en lille ændring. Vi havde lovet hinanden at vi skulle arbejde på at få noget mere kvalitetstid sammen, og lavet en plan herfor. Det var meget nemmere at holde denne gang, end når vi selv havde forsøgt noget lignende, da vi vidste, at vi næste gang skulle snakke om hvordan vores aftaler var gået. Vi fik via parterapien muligheden for at genfinde gnisten i vores parforhold og den lyser stadig et halvt år efter vores sidste terapitime. Vi er kommet ind i den gode cirkel igen og når der opstår problemer, er vi selv i stand til at løse dem stille og roligt. Hvis vi bliver uvenner er vi hurtigt gode venner igen og kan lægge det bag os. Vi samler ikke længere på dårlige oplevelser, men kun på de gode og jo flere der kommer af dem i dagligdagen jo stærkere bliver vores forhold.

Jeg håber vores oplevelse, kan være med til at rede andre i samme situation. Der er håb forude – så god fornøjelse!