SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Enighed og uenighed I parforhold.

Når jeg har par I behandling, stiller jeg altid følgende spørgsmål, der afhængigt af de konflikter, parret har, skaber enten stor forundring eller forvirring, og andre gange får smilet frem.

Jeg spørger: Hvad har i enighed om?

Og så får hver af parterne tid til at sidde og notere, hvad de mener, at de er enige om.

Det er langt mere konstruktivt at tale om, end hvad der er enighed eller uenighed om, og er et godt redskab til at afklare, hvordan de blev enige om dette.

For derigennem har parret selv en oplevelse og erkendelse af, at de har været enige om mange ting, og at de derfor adskillige gange er blevet enige om dit og dat.

Det er også her, hvor det bliver tydeligt, når og hvis en af parterne er dominerende. Dominerende på den bestemmende og bedrevidende måde. Hvorfor det bliver et rigtigt væsentligt og godt spørgsmål at stille.

Du kan jo også sidde og overveje, hvad du og din partner er enige om.
Og hvordan I blev det.

Fortsat god dag – hilsen
Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: