Christels blog
Af terapeut Christel Sonne Rasmussen
Det gode og lykkelige parforhold – ægteskab
Det lykkelige parforhold – ægteskab.
De fleste, hvis ikke alle mennesker søger at skabe portioner af lykke i deres liv. PÅ egen egne, og i relation med venner, familie eller ægtefælle.
Der er flere, når den stormende forelskelse har lagt sag, der utilsigtet befinder sig i negative kommunikationsmønstre, bebrejdelser, skænderier om hvem der skal gøre hvad, hårde vurderinger og deraf manglende lyst, glæde, intimitet og overskud. Den afgørende ingrediens i det gode og lykkeligt parforhold – ægteskab, hvor begge parter vokser og trives, er positivitet, støtte, indlevelse og opbakning.
De parforhold – ægteskaber, hvor parterne formår at neutralisere humørsvingninger i stedet for straks forurettet at anklage eller trække sig, men i stedet ser og opfatter partneren med mildhed og forståelse, løfter hinanden og bliver stærkere og stærkere sammen. Således er empati og et positivt livssyn og menneskesyn bærende, hvorfor det er her, indsatsen må lægges, hvis også I skal leve og blive lykkelige i 100 år. I stedet for at vurdere, at partneren er ligeglad, når han eller hun er træt efter en fortravlet dag, kombineret med at trygheden er så god, at man kan formulere, hvad man har brug for fra hinanden og bliver mødt i dette, er som nævnt en bærende forudsætning for, at man er i stand til at ”spare de gode stunder op”, så der er til dårlige tider.
For naturligvis er der også i harmoniske parforhold – ægteskaber hårde tider. Sygdom, stress, dårlig økonomi er noget, der kan ramme alle. Ingen går umærket gennem livet. Så tjek din egen og din partners empati og livssyn ud. Og læg en indsats her. Det er et af mine allerbedste bud på, at også I kan komme styrkede igennem en krise og hele igennem hverdagene. Som man med et positivt livssyn op de tidsrum, hvor man kan skabe og opleve lyspunkter sammen, afvikle hængepartier, praktisk som kommunikativt og nå større højder.
VIL DU VIDE MERE?
Læs mere i samme kategori:
Foredrag kursus – workshop i eksamensangst
Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.
Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt
Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.
Foredrag i at formulere en stresspolitik.
Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.