SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Hvor er de betænksomme gentlemen henne?

Lad os slå et slag for ”the gentlemen”.

Jeg har i den senere tid hæftet mig ved en tendens. Det er altid interessant at bemærke tendenser, og denne forekommer hele tiden, men er ikke så iøjnefaldende, for den kommer til udtryk ved ikke at være til stede.
Ligener du et spørgsmålstegn lige nu og tænker: hvad mon hun mener, så læs engang:

At vise hensyn og betænksomhed er noget, mange er gode til i en forelskelsesfase. Hos det forelskede menneske er fokus konstant på at gøre den anden glad og tryg, og det skorter ikke på søde ord, betænksomme berøringer, venlige forespørgsler, åbenhed, at ryste hovedpuden, hente håndklædet, springe ud af sengen og lave en morgenbakke osv. Og det gode spørgsmål er så, hvor bliver det af?

I denne tekst vil jeg rette fokus på mændene. Og det betyder ikke, at kvinderne er bedre. Mange kvinder bliver også hurtigt for individualistiske og selvoptagede.

Men kære mænd: hvor blev den af: den her med at trække stolen ud, når kvinden vil sætte sig ved et bord (ikke kun på en restaurant, men også hjemme).
Hvor blev den af den her med at åbne døren, kysse på kinden, tænde cigaretten eller fyrfadslysene, købe jordbær med hjem fordi hun elsker det osv.

Hvorfor åbner du ikke bildøren for din kæreste, vender dig om imod hende, når hun kommer hjem eller sender en betænksom sms, der ikke handler om hvornår I skal have sex igen, men om hvordan hun mon har det ?

Jeg læste i efteråret ”Giganternes fald” af Kenn Follet. Han er jo en pragtfuld forfatter, og handlingen i bogen foregår i tiden omkring 1. verdenskrig, dels i England, USA; Tyskland og Sovjet Rusland. Der er meget, vi ikke skal ønske os tilbage til, men jeg hæftede mig ved, at der var en helt anden og generelt mere respektfuld opfattelse af, at man skulle passe på kvinderne.

Og så kan du sidde og sige: Come On, Christel, – vi lever i 2011. det er næsten 100 år siden. Det er rigtigt. Men behovet for hensynsfuldheden, betænksomheden og de mange små ting i hverdagen, der er med til at holde kærligheden og tilliden i spil, er stadig et behov, vi alle mærker hver dag.

Hvis der er nogen, der er friske derude. Hvis der er nogen, der tænker: Måske er der noget om det, så prøv i 14 dage at være mere ”gentle” og skriv gerne ind om, hvad du oplever, at der sker.
Det vil være forventeligt, at der kan komme modstand i starten. At din kvinde vil sige ”:hvad er du ude på”….men se, hvad der sker, når du bliver ved. Ikke kun imellem jer, men også i din egen selvfølelse som mand.

Så lad os slå et slag for ”the gentlemen”. Det ville være synd, om det blev en uddøende race.

Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 jul, 2007

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: