SONNERASMUSSEN.DK

En beretning fra en tidligere vådligger.
S. er 12 år. Hun er et glad barn med mange interesser og gode venner.

Hun har et positivt syn på livet, selvom hun har indlæringsvanskeligheder og kæmper en sej kamp for at lære alt det, der kræves af hende i skolen.
Hun er let påvirkelig, hvad angår film og farlige beretninger. I de perioder, hvor hun har været ekstra påvirkelig, har hun oftere haft vandladning i sengen.

Vi har egentlig ikke set det som et større problem, da S. kun tissede i sengen en eller to gange om måneden. Efterhånden som S. er blevet større, har vi dog kunnet mærke, at det påvirkede hende i højere grad. Hun blev frygtelig ked af det og følte nederlag i forbindelse med vandladningen.

Vi søgte hjælp på nettet og fandt www.sonnerasmussen.dk. Her fandt vi nogle gode råd og en beretning, som skulle læses højt for S. hver aften før sengetid i tre uger. At læse højt for børnene er en naturlig del af vores hverdag og det var derfor nemt at gribe til.

Historien handler om en prinsesse, som er eneansvarlig for, at hendes lille, smukke by ikke skal blive oversvømmet. Ved byen er der en dæmning, som skal holde vandet ude. Dæmningen kan briste og i så fald, vil prinsessen blive vækket af trylleblomsterne, der står overalt i byen.

For os var det en historie, der var til at forstå. Den varer ca. 5 min. Vi læste historien højt for hende i den angivne periode og tolkede den sammen med hende hver aften.

Det er nu fire måneder siden, vi lavede øvelsen. S. har kun haft små uheld i trusserne, hvorefter hun er vågnet og selv er gået på toilettet. Mange aftener vågner hun før midnat og går på toilettet. Hun er stolt som en pave, hver gang hun har forhindret vandet i at oversvømme hendes lille, smukke by. Vi taler stadig om historien og de praktiske trylleblomster.

At en lille hyggelig historie som denne kunne have så stor en indflydelse på vores store datter, havde vi aldrig forestillet os. Vi var ikke i tvivl om, at det skulle forsøges. Det er en god mulighed for en hyggestund i det, der godt kan blive en travl hverdag.

 

Find historien her