SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Der er nogle gange også en årsag til af børn
bliver sengevæder og at de tisser i sengen

Mit barn er vådligger han/hun tisser i sengen
Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Når børn bliver vådligger og tisser i sengen.
Når børn tisser i sengen kan det godt blive en skygge i en hverdag. For barnet selv og for familien som helhed. Hvad kan man gøre:

For børn der når børn tisser i sengen. Udover at skabe gode rutiner om at få tisset af inden sengetid, eventuelt ikke drikke så meget om eftermiddagen og aftenen, mener jeg, at der er meget at gøre. Min overbevisning hviler ikke kun på en idealistisk tanke, men på erfaring fra min terapeutiske praksis.

 

Den lille prins.

 

Selvom barnet ligger og sover, er det muligt at kunne modtage beskeden om at stå op, akkurat som vi voksne gør, når vi af og til står op om natten for at gå på toilettet.

Børn, der jo som regel, hører mange gode historier og elsker eventyr og fortællinger, har et meget modtageligt sind for de budskaber og pointer, som disse historier har.

At ens barn tisser i sengen, og oplever alt for hyppig sengevædning, kan historier med fordel bringes på banen.
Der er udviklet et eventyr, der direkte taler til barnets underbevidsthed og vækker det samarbejde mellem krop og sind, som måske aldrig har været udviklet.

En symbolsk måde at fortælle barnet på, at man skal reagere, når vandet komme. Jeg har, som en hjælp til de familier, hvor sengevædning er blevet en trættende situation, lagt denne historie ud på nettet.
Med denne historie på sengekanten, aften efter aften i nogle uger, og en bevidst snak om hvor rart det er at være tør om natten, bygger man den bro op, som førhen har manglet og har betydet, at barnet har tisset i sengen.

DER ER TO VERSIONER, HENHOLDSVIS EN PRINSE VERSION OG EN PRINSESSE VERSION.

Prins versionen bruges til drenge.
Prinsesse versionen bruges til piger.

DOWNNLOAD – UDPRINT:

Prins i word format:
Det lille kongerige og det store vand prins.doc
Prinsesse i word format:
Det lille kongerige og det store vand prinsesse.doc

 

Klient beretninger

En uopfordret respons – Feedback

Vi er en familie med to skønne piger på henholdsvis 5 og 2 år. Den store har i hele sit liv, haft en meget våd ble om morgenen, selv da hun blev ble fri i en alder af 2,5 år. I starten tænkte vi ikke videre over det, det skulle nok komme med alderen. Men… Læs hele historien “En uopfordret respons – Feedback”

Sengevædning er nu et overstået kapitlet nu.

Hej Sonne Rasmussen. Ja tiden går, så de 3 uger er blevet til over 4 måneder. Men bedre sent en aldrig. Sidst vi mailede til dig var i april. Vi fortsatte så med den nye historie du sendte os og det er gået rigtig godt. Vi læste historien indtil den 18 maj og havde i… Læs hele historien “Sengevædning er nu et overstået kapitlet nu.”

En beretning fra en tidligere vådligger

En beretning fra en tidligere vådligger. S. er 12 år. Hun er et glad barn med mange interesser og gode venner. Hun har et positivt syn på livet, selvom hun har indlæringsvanskeligheder og kæmper en sej kamp for at lære alt det, der kræves af hende i skolen. Hun er let påvirkelig, hvad angår film… Læs hele historien “En beretning fra en tidligere vådligger”

Vores datter har været vådligger

Kære Christel Jeg skriver, fordi du har hjulpet vores familie meget. Vores datter har været vådligger og jeg fandt historien om den lille prinsesse. 1000 TAK for din historie. Det har bragt lykke hos os alle. Den første nat holdt hun sig ikke tør, men hun har ikke tisset en eneste gang siden. Det er… Læs hele historien “Vores datter har været vådligger”

Om en pige som er stoppet med at tisse i sengen

Hej. Vi vil blot sige tak for prinsessehistorien, som har virket på vores 5 1/2 årige datter. Hun har haft to længerevarende perioder, hvor hun tisser i sengen hver nat uden at vi har kunne finde en årsag. Herudover har hun ind i mellem tisset en enkelt nat. Denne sidste periode febbr/marts tissede hun i… Læs hele historien “Om en pige som er stoppet med at tisse i sengen”

Tak for hjælp til blefrie nætter

Kære Sonne Rasmussen. Helt tilfældigt faldt jeg over historien med den lille prins. Jeg havde absolut ingen forventninger til at det kunne hjælpe min søn på 6 år, men jeg tænkte vi kunne prøve i den uge inden vi havde tid hos lægen. Vi havde nemlig besluttet, at der skulle ske noget med det nattetisseri,… Læs hele historien “Tak for hjælp til blefrie nætter”

Kirsten

Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins

Hej Christel I dag står der et stor flot 10-tal på vores tavle i køkkenet og vi skal holde en lille fest. Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins. Efter at have brugt 1,5 år på at blive renlig om dagen, tog vi en dyb indånding da… Læs hele historien “Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins”

Om en pige på 4 år der tisser i sengen.

Jeg valgte i stedet at tage en samtale med forældrene. Forældrene havde en fornemmelse af, at der var noget, som den lille pige var meget bedrøvet over. De kendte ved nærmere eftertanke muligvis selv årsagen og grunden til problemet. Deres kat var død, og det viste sig, at den lille pige udover at tisse både… Læs hele historien “Om en pige på 4 år der tisser i sengen.”

Beretning fra forældre om vådligger som nu er glade

Hej Christel Min datter på 8 år var hos dig for 14 dage siden. Hun har været vådligger siden fødslen, og har stort set aldrig haft mere end 2 dage uden at tisse i sengen. Vi har prøvet alt: Medicin, ringeapparat og hun har brugt natbleer altid. Det er ikke noget problem i dagtimerne. Siden… Læs hele historien “Beretning fra forældre om vådligger som nu er glade”

Mor, 36 år

Den virker faktisk…….historien om den lille prins

Hej. Lige en lille skøn beretning fra det virkelige liv. Vores søn på 5½ har tisset i sin seng alt for mange gange om natten, siden han kom af med bleen som 3½ årig. Når det gik galt, var det oftest tidligt om aftenen, altså mellem 22.00 og 23.30, hvor han sikkert var i sin… Læs hele historien “Den virker faktisk…….historien om den lille prins”

Af Christel Sonne Rasmussen - 14 jun, 2019

Læs mere i samme kategori:

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: