SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Ailurofobi, Cynofobi og Ophidiofobi – Angst bange for katte, hunde & slanger.

Disse tre fobier, der er meget udbredte, er nogle af de få, hvor man kan argumentere for, at de måske har en biologisk baggrund. Som race har rovdyr som løver, tigre, og andre store kattedyr, samt ulve, sjakaler mv. – og ikke mindst gift – og kvælerslangerne absolut været reelle trusler med hensyn til overlevelse.

Men, som flere af dem, der har været i min praksis jo siger:

”Jeg ved da godt, at katte ikke er farlige, – egentligt er de jo søde og kære”.

og

”Jeg kan godt forstå, at jeg ikke kan lide høj hundeglam, men jeg er altså rædselsslagen for hunde og går over på den anden side af vejen, eller desværre: jeg undgår bestemte områder, hvis der er risiko for, at der er hunde”.
osv.

Jeg har arbejdet med klienter, der aldrig har set en levende slange i deres liv, men alligevel formår at besvime af angst, fordi nogle klassekammerater driller og råber ”se, der er en slange”- og kaster med et tørklæde eller lignende.

Ovenstående eksempel med fobien for slangerne er et tydeligt eksempel på, at nogle fobier er af symbolsk karakter og også ofte den ventil, som sindet skaber, for at få forløst noget af den angst og uro, der ellers måtte befinde sig i det unge menneskes liv.

Da fobi – fobierne for katte, hunde og slanger er temmeligt udbredte og ofte bygget op over tid, må man indstille sig på et længerevarende behandlingsforløb.

 

Læs mer om fobier her >

Af Christel Sonne Rasmussen - 20 jun, 2014

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: