SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Aerofobi – bange har angst for og skulle ud og flyve

Nogle mennesker svæveflyver i deres fritid. Mange har en drøm om at blive piloter og stewardesser. Nogle flyver til USA flere gange i deres ungdom, og så sker der det, at nogle udvikler Aerofobi, har en udpræget og intens angst for at flyve.

Jeg har i adskillige år arbejdet med mange, både kvinder og mænd, der er rædselsslagne for at flyve.

Jeg ser en tendens til, at mennesker der udvikler Aerofobi generelt i deres liv ynder at have styr på tingene.

Mange kalder sig selv ”kontrolfreaks”, og dette tankesæt, hvor man nærmest gør sig afhængig af den tilstand, som effektiv kontrol giver, møder naturligt modstand, når talen falder på at flyve eksempelvis på forretningsrejse eller til udlandet på ferie.

Det er ikke kun mennesker med behov for kontrol, der er bange for at flyve. Nogle har nydt at flyve, og bliver så dårlige efter en flyvetur, hvor der har været megen turbolens, eller efter en flyvetur i en livsperiode, hvor der er mange belastninger.

Især NLP teknikkerne og hypnose er gavnlige metoder, når man ønsker at skrue ned og i bedste fald at blive sat helt fri af Aerofobi.

Af Christel Sonne Rasmussen - 20 jun, 2014

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: