SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

At genfinde kærligheden.

Hvordan man kan genfinde kærligheden.

Engang gik vi rundt og sagde ”jeg elsker dig” til vores partner. Vi viste i handling, at kærligheden var ubetinget, og at interessen og lysten til at prioritere tid og nærvær var en konstant dynamik. Vi fik også ordene ”jeg elsker dig” at høre, i mange smukke former. Vi var forelskede. Og ikke kun i forelskelsen faldt ordene. Også når der var specielle oplevelser som en fælles glæde over at høre et stykke musik, grine af et tv-program, nyde duften af efterår på turen i skoven, børnenes kommen til verden osv.

Jeg elsker dig, viste vi – og sagde vi. Og var vi ikke i tvivl om. Også selv om der var belastninger. Som finanskrise, sygdom, stress, kolde vintre mv.

Og hvad skete der så?
Mange af de par, der kommer til mig, fortæller, at så dalede kærligheden. Eller som mange udtrykker det: så forsvandt gnisten. Så blev mønstre som gensidig kritik og bebrejdelse dagens orden. Så opstod der perioder med dårlig tavshed og irritation over den måde, partneren trak vejret på. Så var det ørkesløst at tænke på at gå i seng med hinanden. Og måske begyndte den ene part at gå på kurser eller uddannelse og blomstre op i sit arbejdsliv, og følelsen af ikke at følges ad, sneg sig langsomt ind.

Og man stoppede ikke op. Tænkte måske nok på at det var tid at overveje og genfinde eller genskabe kærligheden, men mønstre havde bidt sig fast og overbevisningen om, at den anden måtte starte eller gøre noget andet, var blevet en gensidig barriere.

Og når frustrationen over tilstanden, der måske endda så forstærkes af at den ene sidder meget på de sociale medier som Face Book, Twitter, MSN m.m. er det vel tid at kontakte parterapeuten. For vi har jo så meget sammen, ikke? og kan vi så genskabe kærligheden?

Jeg skriver mere om dette emne at genfinde kærligheden i løbet af den kommende tid.

Vil også gerne høre dine bud på, hvordan I har formået at genfinder kærligheden – i dens smukke form, så skriv endeligt på dit bud her på bloggen.

Venlig hilsen

Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 maj, 2006

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: