SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Depression og hypnose

Hun var kun 26 år. Havde en moderat depression,

var ulykkelig og frygtsom og i konstant alarmberedskab, for der havde også sneget sig en angst for, hvad der ville komme om det næste hjørne, ind.

Meget ustabil situation, selvom hun gik på arbejde og var glad for sin kæreste, men naturligvis også var bange for at miste denne. Hun kom 10 gange henover en 8 måneders periode. Behandlingerne var naturligvis en kombination, af samtale, teknikker og hypnose. Og ved forløbets afslutning, hvor hun havde smidt medicinen, havde genvundet sit gode, gamle jeg og havde tillid til sig selv og verden. Og når, de dystre tanker eller stemninger kom over hende, kunne forholde sig til dem og ikke bare skubbe dem væk, spurgte jeg hende, hvad hun følte, der havde virket bedst.

 

Uden tøven sagde hun: “Hypnosen”.

Hypnosen, sagde jeg, og var faktisk overrasket, for det var som regel teknikkerne, hun refererede til, når vi mødtes og havde en ”siden sidst”-snak i starten af konsultationen. Ja, sagde hun. Hypnose har gjort, at jeg kunne mærke mig selv igen. Kunne mærke min sjæl og min indre ro. Det er virkningen, som jeg mærkede, når jeg sad i den gode stol, der har gjort, at jeg vidste, at der var en vej tilbage til livet.

Af Christel Sonne Rasmussen - 26 apr, 2014

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: