SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Det handler om at skabe forudsætninger

 • Jeg vil gerne have mere glæde i mit liv.
 • Jeg vil gerne have, at andre viser mig mere respekt.
 • Jeg vil gerne have en bedre økonomi.
 • Jeg vil gerne have en bedre kontakt med mine børn, mine teenagere, mine forældre, min chef.
 • Jeg vil gerne have lyst til livet.
 • Jeg vil gerne have flere oplevelser og mere variation.
 • Jeg vil gerne have et spændende netværk.
 • Jeg vil gerne have en partner, der er mig tro.
 • Jeg vil gerne have harmoni i krop, sind og sjæl.
 • Jeg vil gerne have klare linjer.
 • Jeg vil gerne have, at mine drømme går i opfyldelse.
 • Jeg vil gerne være fri for alle de tanker om min eksmand & eller ekskone.
 • Jeg vil gerne være fri for jalousi og nag.
 • Jeg vil gerne sove godt om natten.
 • Jeg vil gerne opnå min idealvægt.
 • Jeg vil gerne være fri for angst.
 • Jeg vil gerne være en bedre kæreste.
 • Jeg vil gerne have, at vores familie klarer denne krise.
 • Jeg vil gerne kommunikere klart og tydeligt, så jeg bliver forstået, og så jeg kan leve i harmoni med mig selv og mine kære.
 • Jeg vil gerne kunne acceptere det, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.

 

Ja, ønskelisten om det, der skaber tilstanden af livskvalitet hos den enkelte, er lang, og du kan formentligt nikke genkendende til nogle af ovenstående punkter, der formentligt også er på din ønskeliste.

Det er godt at ønske, for vores ønsker har forbindelse med vores længsler. Og vores længsler er forbundet med vores værdier og følelser og er dermed ikke kun et intellektuelt og viljestyret fænomen, men noget, der absolut betyder meget for os.

Det gode spørgsmål er så: ”Hvorfor”??

 • Hvorfor har du ikke allerede indfriet dine ønsker?
 • Hvorfor tager du ikke mere ansvar for din egen lykke og sørger for, at det du inderligt ønsker dig, kommer til at ske?
 • Hvorfor går du rundt og er frustreret og håber på mere held og lykke, eller håber på, at nogen kommer og hjælper dig?
 • Hvorfor har du ikke for længst fundet ud af, hvad der bremser dig og har håndteret det?

Det er der naturligvis svar på i den enkelte persons historie og psyke.

Og så er der også en vinkel, som jeg vil tilføje, nemlig den, at det ikke kun handler om at ønske og om at sætte sig mål. Det handler i høj grad om at skabe forudsætninger for, at de ressourcer og processer, der baner vej for, at ønskerne indfries, er i spil.

 

At skabe forudsætninger er en proces, der foregår på alle planer

Det er at skabe en forudsætning at gøre sin lejlighed eller sit hus smukt, rent og pænt og kan være en forudsætning for mere trivsel.
Det er at skabe en forudsætning at vælge at stole mere på sig selv og sit eget potentiale, så det at melde mere klart ud og sige til og fra bliver en del af ens måde at være i verden på. Det kan skabe klare linjer og mere respekt fra andre.
Det er at skabe en forudsætning at spise mere sundt og dyrke mere motion, så noget af den tilfredshed og livsglæde, velbehag ved egen krop er i spil. Det kan være forudsætningen for at blive en bedre kæreste og føle mere lykkefølelse.

Det er at skabe en forudsætning at beslutte sig for at stoppe med at kritisere sig selv og andre. Det kan forudsætte, at du får flere oplevelser i dit netværk, fordi flere vil være sammen med dig, og det kan også forudsætte, at du som en del af din familie bliver mere tryg at være sammen med, som så kan forudsætte, at I kommer mere styrkede igennem kaos eller kritiske perioder.

Vi må hele tiden tænke ind i forudsætninger. Ind i at skabe egne forudsætninger. Og den optik er interessant. Fordi det så ikke kun handler om, at vi imponeres eller misunder, når nogen gør noget godt. Så bliver det muligt eller mindre svært at lade sig inspirere, hvis vi kan tænke: Hvilke forudsætninger har denne person skabt, som gjorde det muligt at nå sine mål??

Du kan læse meget mere i min bog Motivation om det at skabe forudsætninger. For at kende til egne motivationsstrategier og at vide, hvordan vi motiverer os selv, er en klar forudsætning for at indfri mål og ønsker.

Af Christel Sonne Rasmussen - 20 aug, 2014

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: