SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Hvorfor overhovedet gå i parterapi?

Gør I hinanden gode?

Når et forhold er blevet kompliceret, er der altid grunde til det i det enkelte pars historik. Når disse aspekter er talt igennem, og det er blevet klart, hvor der skal sættes ind, er det for mig at se lige så nødvendigt at afklare, hvordan den eventuelt fastlåste situation kan løsnes, og hvordan I selv kan puste liv ind i forholdet.

Det er grunden til, at jeg ofte stiller det spørgsmål, der meget enkelt lyder:

Hvornår har I det bedst?
– og skønt dette spørgsmål er enkelt, tager det ofte lang tid at finde svaret eller svarene på dette.

Jeg synes, at det er relevant at tænke ind i den ramme, der hedder ”Hvordan gør I hinanden gode”?

Der er nemlig flere, der beskriver, at ”vi er gode hver for sig”; forstået på den måde, at de hver for sig hygger sig med eget netværk, at de hver for sig har det ukompliceret og sjovt med børnene, at de hver for sig godt kan motivere sig til at dyrke sport eller pleje sig selv.

Men som mange beskriver:

Men når så den ene eller anden kommer hjem, så daler energien, trætheden mærkes, irritationerne og skuffelserne opstår, der snerres eller ties og lysten til at lave noget sammen er minimal eller kun ønsket af den ene part.

Vil man videre, og som du måske har læst på siden her, så mener jeg, at det at komme videre i sit forhold er at nærme sig hinanden, så må I blive gode til at gøre hinanden gode. Dette er et fint og givende fokus og et godt mål at sætte sig. At gøre hinanden gode, som jo starter med at gøre hinanden bedre og bedre.

Når det er denne optik, der vælges, bliver det ofte tydeligt for parret, hvor der skal sættes ind.

At gøre hinanden gode betyder mange gange at prioritere tid sammen

Tiden gør det naturligvis ikke alene, og derfor er svarene på ”hvornår har I det bedst”, eller ”hvornår har I virkeligt været gode” meget konstruktive og med til både at erindre og afklare, hvordan man i nutiden stadig kan skabe lyspunkter, der gør stærkere og gør godt.

Af Christel Sonne Rasmussen - 11 aug, 2014

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: