SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Er du nervøs for køreprøven?

At være nervøs for køreprøven minder meget om eksamensangst.

Eksamensangst kan afhjælpes, og kan fjernes helt, det samme gælder også for når du skal op til køreprøve.

Den forståelige nervøsitet, som mange unge har, når de er til køreprøve, bevirker desværre, at mange dumper første gang.

Jeg har haft utallige unge siddende i min praksis, efter at de er dumpet til køreprøven. De har gennemført alt, flere af dem har følt sig så sikre, som man nu kan, når man ikke er rutineret bilist, men mange mister modet og troen på, at de kan lykkes, når de er dumpet.

Jeg husker især en 18 årig pige.

Hun var dumpet to gange, og hun var nu begyndt at overveje, om hun overhovedet skulle køre bil.

Selvfølgelig skulle hun det.
Det ville da både være spildte kræfter og spildte penge, hvis hun ikke fik kørekortet. Så helt enkelt lærte jeg hende verdens bedste og mest enkle vejrtrækningsteknik, som hun kunne mestre, også når hun sad i skolevognen ved siden af kørelæreren. Og via hypnose neutraliserede jeg de dårlige oplevelser, og vi fik i fællesskab aktiveret både den ro og det overblik, der gjorde, at hun glædesstrålende kunne sende mig en sms to dage senere, hvor der stod:

”Hurra jeg bestod køreprøven, og nu er jeg bilist”.

Så hvis du er en af dem, der er dumpet til en køreprøve, eller hvis du er en af dem, der er så nervøs, at du er ved at undvige og undgå det hele, før du er kommet i gang, så vælg at gøre noget ved det.

VI undgår ikke at være nervøse i vores liv, men et er helt sikkert. Når du først har forsøgt og er bestået din køreprøve, og kommet videre, har du bevæget dig et trin op af udviklingstrappen.

Og de sejre gør dig stærkere.

Vil du man læse mere om så er det her:

 

HYPNOSE >

ANGST >

Af Christel Sonne Rasmussen - 13 maj, 2014

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: