SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Jeg elsker dig.

At sige – Jeg elsker dig
Jeg har igennem årene talt med mange, både mænd og kvinder, som udtrykker frustration over, at de ikke bliver komplimenteret nok i deres parforhold, og især aspektet der drejer sig om, at når man siger ”jeg elsker dig” ikke får et svar, eller får et ”ja, men jeg elsker da også dig” i en lidt høflig udgave.

Mange fortæller om, at de føler mindreværd, når de har store følelser og siger eller skriver ”jeg elsker/savner dig”, men slet ikke føler sig besvarede. Og mange beskriver også en stor uro og til tider angst, når en partner eksempelvis tager mange timer om at få besvaret en sms.

For mig at se er det meget let at overvinde dette problem. Det er ikke din partner, du skal lave om. Det er hos dig selv, du skal foretage en ændring.

For når du vil udtrykke en kærlighedserklæring eller en kompliment, så gør det først, når du er i stand til at give komplimenten /budskabet som en gave. En gave, som du giver af ren glæde og kærlighed – og dermed ikke en gave, som du forventer at få en bestemt respons på.

At der så fra tid til anden kommer respons er jo dejligt.

Hvorfor er der nogen, der kun sjældent siger ”jeg elsker dig”?

Jeg tror ,at hver enkelt menneske har sine egne subjektive opfattelser af budskabet ”jeg elskerdig ”. det kan godt lyde som en vittighed, men jeg kender mennesker, der føler, at det er så stort et udsagn, at de netop kun siger det i bryllupstalen, og hvis de er heldige, så også formår at sige det i sølvbryllupstalen igen. Andre, især mange unge, slynger om sig med udtrykket. Og det er måske en af forklaringerne på, at det kan forekomme som lidt af en kliche for mange.

Hvis du har oplevet mindreværd eller uro på grund af sms, der ikke besvares,- udtryk der ikke responderes, eller er ked af det over at du savner komplimenter, men at din partner bare siger ”jamen, jeg er ikke sådan en type, der giver komplimenter”, må du vælge dine kampe ikke forstået på den måde, at det er en kamp om at vinde eller tabe, men snarere forstået sådan, at hvis det er virkeligt vigtigt for dig med ord, så vis det selv og fortæl din partner om den følelse, det giver dig, når du uopfordret komplimenteres.

For det er de uopfordrede komplimenter, der er gode. og det er derfor også en gave, du giver, når du afleverer en kompliment eller en kærlighedserklæring.

Jeg tror på forfriskningen og fornyelsen. jeg tror på, at vi med fordel kan give os selv den opgave at undlade at bruge udtrykket ”jeg elsker/savner dig”. For at undgå klicheerne. Og for at bevæge os hen imod noget mere varieret og personligt.

Det vigtigste at huske er, at ”hvis noget ikke virker, så gør noget andet” i stedet for at fortvivle eller frustreres. Bliv ved at opretholde en proaktiv holdning, for der er altid mindst en mulighed, man har overset.

Du må meget gerne skrive til bloggen, hvis du har kommentarer vedr. dette emne. Det er altid godt at blive inspireret, og da der er mere end 200 inde på bloggen hver dag, kan du regne med, at der er ører, der lytter, øjne der læser og sind, der inspireres.

SÅ: hvad har virket for dig med hensyn til komplimenter/kærlighedserklæringer?

Hvad gør du, når en sms ikke besvares?
Hvordan overvinder du en tavs respons?

Jeg elsker dig, kan også udtrykkes således.

Forsat god jeg elsker dig sommer,

Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 maj, 2006

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Kærligheden og individualiteten skal plejes i parforholdet.

Jeg havde for nogle år siden et par I terapi. Afvigende fra mange andre par, havde dette par stor tillid til hinanden.

De kunne snakke om alt, og der havde ikke været utroskab, arbejdsløshed, tab i nær familie, flytning eller andet, der umiddelbart kunne vippe deres balance. Parret havde 3 børn, der alle trivedes i skole og børnehave, så som de selv sagde der var umiddelbart ikke noget, som var grunden til, at de havde det dårligt med hinanden i længe perioder ad gangen.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: