SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Krise i ægteskabet efter brylluppet.

Så blev de gift, stort bryllup.
Den gamle ungpigedrøm om den smukke kjole, de glade gæster og det at tilhøre en anden for livet, gik i opfyldelse. Endelig.

Heldigvis er det ikke alle par, der oplever krise efter brylluppet, men jeg har bemærket, at der er adskillige, der kæmper med at rumme de følelser, der opstår, når de glade hvedebrødsdage er overståede.
For:

  • Svigermor fik lov at blande sig for meget.
  • Partneren, desværre tit manden, hjalp ikke med til forberedelserne, og der ligger nu en latent skuffelse imellem de to ægtefæller.

 

Krise efter brylluppet kan også handle om tvivl.

For i moden alder er der jo flere, der har været gift før, og selvom man følte, at det her var og er den store kærlighed, kan tvivlen banke på og sige:

”Ja ja, men han/hun har jo været gift før. Hvor sikker kan du egentligt føle dig” osv.

Der tales og samarbejdes tit op til et bryllup, og nogle gange sammenligner jeg det med at forberede sig til en stor eksamen. Man er fokuseret, disciplineret, engageret, målrettet, og når eksamenen så er overstået, lader man paraderne falde, og bliver lidt for skødesløs og lidt for meget ”tagende hinanden for givet ”:

Oplever I uro eller anden form for frustration efter brylluppet, så tal sammen eller søg hjælp for at få dette ryddet af vejen. Minderne omkring bryllupstiden er nemlig meget intense, og det er synd og skam, at frustrerede minder skal trække kølvand langt ind i resten af jeres liv.

Venlig hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 feb, 2009

Læs mere i samme kategori:

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

7-års-krise

Til både det individuelle menneske og til dig/jer, der er i et parforhold, har jeg en anbefaling, i forhold til når I når 7 år i et forhold. Min anbefaling er præget af den gode indsigt: Man må stoppe op for at komme videre. Sagen er nemlig den, at det at stoppe op og lave et tjek på sig selv og sit parforhold er, hvad der giver mening. Ingen går upåvirkede igennem 7 år.

Gnisten mangler i vores parforhold – ægteskab

Jeg har ofte par I parterapi, hvor den kvindelige part udtryk for, at hun ikke længere har følelser for partneren, og at hun ikke ved, om hun elsker ham mere.
At de så alligevel opsøger en parterapeut skyldes som regel, at der er børn og en lang og god fælles historie, som binder dem sammen.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: