SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Læg kortene på bordet.

Læg kortne på borden og vær ærlig, – hvor svært kan det være? Som parterapeut er jeg anerkendende, forstående og guidende i en parterapi.

Men som menneske tænker jeg af og til mit. Ikke ud fra det, jeg hører i min praksis, men det jeg bemærker, generelt betragtet.

For hvad er det for noget?

Hvad er det for noget, når et menneske, der er i et parforhold, har en hemmelig mailkonto, som tidligere kærester og Facebook- kontakter får adgang til, men som partneren ikke ved noget om?

Hvad er det for noget, når en kæreste opdager, at der, efter flere års parforhold, er en “hemmelig” datingprofil, der stadig er aktiv – og holdes aktiv?

Hvad er det for noget, når der er modstand på at vise hinanden de mails og sms`er, der tikker ind?

Hvad er det for noget, når mobiltelefonen bliver så vigtig for en part i et parforhold, at uanset om man er på toilettet, i bad, sover, ude at løbe osv., alligevel altid skal være med?

Hvad er det for noget, når der mindst én gang om ugen ændres pinkode på mobil – eller computer ? – og man i øvrigt befinder sig i et fast parforhold ?

Det er da noget rod ikke og lægge kortne på bordet.

Det er da tegn på hemmeligholdelse og fortielser og giver da ikke andet end uro, forvirring, afmagt, trang til kontrol og mistillid.

Modtag en nødvendig skideballe.

  • Hvis du er en af dem, der føler dig ramt. En af dem, der har en eller flere hemmelige datingprofiler – og er i et parforhold. Hvis du konstant har mobilen klistret til kroppen, skifter koder på computer og mobil hele tiden,
  • Hvis du laver aftaler med en anden eller andre “ude i byen”, og lader din partner tro, at du bare skal til en frokost eller middag med en forretningsforbindelse.

Så stop op nu.
Det er for meget.

Og du gør hverken dig selv eller nogen andre en tjeneste eller noget godt. Ikke nok med, at du formentligt er ved at splitte dit parforhold/din familie ad. Du er ved at splitte din partner. Og du ved at splitte dig selv op. I en naiv tro på, at “så længe det ikke bliver opdaget, sårer du ikke nogen”: Kobl dog din sunde fornuft på. Du splitter både dig selv og andre. Fordi du sikkert mangler bekræftelse eller spænding eller noget tredje. Men stop det dog.
Læg kortene på bordet.

  • Hvis kærligheden i dit parforhold er væk, så tag dog konsekvensen. Lad være med at holde dig selv eller andre for nar.

Meld ud. – Sig tingene.

Vis, hvad der er at vise eller måske ikke at vise.

Og vid:

Det gælder stadig, selvom du forsøger at modbevise det.
Man kan ikke både blæse og have mel i munden.

Ret dig op.
Nu.

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 jun, 2007

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: