SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Sidespring

Til det næste sidespring jer skiller

Det var dråben, der til sidst fik bægeret til at flyder over, da Magelie Sellous mand og dansepartner endnu engang fandt en ny pige lige op til en stor turnering. Han havde lovet hende, at alt ville blive anderledes, når de blev gift. Det var det sidste sidespring, der kom til at koste ham dyrt.

Skrevet af Cecilie Lange.

Hendes øjne flakker hen over albummet med billeder af kulørte og pompøse kjoler fra dansetiden, imens hun bladrer imellem siderne. Hun fortrækker ikke en mine da et billede af hendes eksmand og –dansepartner pryder næste side.

”Han havde åbenbart fundet hende allerede halvanden måned efter, vi havde besluttet, at vi skulle giftes,” konstaterer hun og kigger op som for at mindes hvordan det hele startede.

Den nu 26-årige Magelie Sellou mødte sin eksmand og dansepartner, allerede da hun var 17 år. De blev smaskforelskede og indledte et forhold, der i den grad var præget af dans på meget højt niveau. Magelie forklarer, at det er en meget speciel måde at være par på i den verden, fordi det er nødvendigt at presse hinanden så hårdt. Det unge par var sammen dag og nat, og det bragte Magalie så meget glæde, at få lov at danse med sin store kærlighed, der, fordi han var et par år ældre, også var en anelse bedre end Jenna på det tidspunkt. Det hele var perfekt.

Magelie og eksmanden flyttede for et par år siden til Hong Kong, hvor de dansede professionelt, boede sammen og havde en bred omgangskreds af andre dansere, men et hjerteskærende mønster begyndte så småt at tegne sig for den unge danserinde.

Hun begyndte at møde piger i Hong Kong, som påstod at have været intimt sammen med hendes mand. Hun kunne ikke tro sine egne ører, og selvom Magelie havde mest lyst til at opføre sig tosset og skælde ud, så var hun klar over, at hun var nødt til at bevare fatningen, fordi både hendes og mandens karriere afhang af det.
Flottere og tyndere.
Ifølge parterapeut Christel Sonne Rasmussen vil mennesker med stor indflydelse i den ene eller anden forstand i højere grad have tendens til at være promiskuøse. De har typisk den erfaring, at deres fejltrin ikke rigtigt har nogen konsekvenser.

”Dette aspekt er i øvrigt kombineret med en høj grad af selvoptagethed og en usund selvglæde, der nedtoner hensynet og respekten for partneren,” forklarer hun.

”Jeg blev bare så skuffet, men jeg tog mig selv i at vende det indad. Jeg skulle nok også have gjort jobbet bedre. Jeg følte, at så skulle jeg bare være bedre end hende, han nu var sammen med. Flottere og tyndere,” fortæller Magalie.
De andre piger.
Magelie forklarer, at selvom det måske lyder mærkeligt, så havde hun i virkeligheden rigtig ondt af de andre piger, som stod på den anden side af det hele. Hun er klar over nu, at der er tale om rigtig mange piger, som har haft det elendigt over det dobbeltspil, som hendes eksmand havde gang i.

”Han har ikke kunnet vælge. Man gik bare og var usikker, og det var de andre piger også,” siger hun.
Alligevel var det, der ramte hende hårdest, da hun fandt ud af at hendes mand igennem længere tid havde haft et forhold til Magalies veninde og dansekollega og i øvrigt konen til hans bedste ven.

Magelie var i første omgang forundret over, at veninden sendte private beskeder til hendes mand og eftersom Magelie, med hendes egne ord, efterhånden havde udviklet sig til en udmærket privatdetektiv, så tog det hende ikke længe at finde frem til andre beskeder, der var af anden upassende karakter.

”Jeg følte mig så dum,” konstaterer Magelie, mens hun forklarer, hvordan hun havde delt sine dybeste hemmeligheder med veninden og fortalt om sit forhold til manden.
Magelie beskriver, hvordan hun forestiller sig, at veninden bare har holdt en facade, men inderst inde har været opslugt af latter og tænkt:

”Hah, jeg ved da godt, hvorfor I har et dårligt forhold. Det er da fordi, din kæreste knepper mig.”

Ikke mere at give

Magelie fjerner det blonde pagehår fra ansigtet og kigger rundt i den lille et-værelses.

”Jeg har aldrig haft brug for særlig meget plads,” konstaterer hun og smiler.
Hun gætter på, at det stammer fra tiden, hvor de altid boede på hotel, hende og hendes eksmand. Der var shows og turneringer hver weekend, så de lærte begge i en ung alder at leve i en kuffert. De behøvede kun hinanden og danseskoene.

Efter eksmandens affære med veninden meldte Magelie ud, at hun ikke ville mere. Hun var fast besluttet på at gennemføre den sidste store Blackpool-turnering, men efter det var det slut. Slut med alt. Eksmanden var fuldstændig knust og ville gøre alt for ikke at miste Magelie.

På trods af Magelies beslutning om at droppe forholdet og karrieren gjorde Dries det forbi med den anden danserinde, der begyndte at opføre sig modbydeligt overfor Magelie, som om hun var helt opslugt af jalousi.

”Der er rigtig mange, der er blevet såret i det, han har haft gang i. Hun drømte jo også om at danse med ham og at være hans kæreste. Hun drømte jo om, at de to skulle være stjerner sammen.”

Hun glemmer aldrig den turnering, der skulle have være den sidste. Hun var der. Veninden. Hun sad bare og kiggede på, mens de dansede, men hendes øjne brændte sig ind i Magalis bare hud på, som var de laserstråler.

”Jeg følte, at hun sad der og kiggede kun på mig. Det føltes som om jeg var helt nøgen.”

Sidste chance

Det var ikke nok for Magelie, at kæresten havde gjort det forbi med den anden danserinde. Efter turneringen var hun så udmattet og udsultet, at hun slæbte sine dengang kun 43 kilo tunge dansekrop tilbage til Danmark for at tænke tingene igennem. Var hun færdig med dansen? Var hun færdig med sin mand?

Efter ca. en måned tog hun tilbage til Hong Kong, hvor hun blev enig med sin mand om, at de skulle fortsætte helt anderledes, hvis de skulle klare den. Magalia besluttede sig for, at give forholdet og dansen en sidste chance.

Dreis og Magelie fortsatte deres fælles liv, forbedrede deres resultater og placeringer. Det så for Magelie ud til, at Dries for alvor var vågnet op og havde indset, hvad der var vigtigt. Efter ca. halvandet år kom pludselig dagen, hvor han friede til Magalia. Han forsikrede hende, at det bare skulle være dem to, for nu var alting anderledes. Hun sagde ja.

De blev gift i Hong Kong og Dries lovede, at de også skulle holde en stor fest hjemme i Danmark for venner og familie. Det skulle være helt rigtigt. Imidlertid nærmede sig VM i december og derefter det nærmest endnu mere prestigefyldte UK Open i januar. Nerverne og presset var på sit højeste hos det unge par, og en enkelt uge inden VM finder Magalie ved et tilfælde et billede på Sergeis telefon. På billedet er en anden kvinde. Kvinden var komplet nøgen.

”Jeg blev bare sådan helt kold indeni. Jeg græd ikke engang,” fortæller Magelie med en tomt blik i øjnene.
Håb. Det var det, hun mistede den nat.

”Han ændrer sig aldrig.”
Hos mænd, der gentagne gange har lavet sidespring, er det Christel Sonne Rasmussens erfaring, at der som regel er tale om mænd med et lavt selvværd, selvom at selvtilliden er stor.

”Det lave selvværd forstærker behovet for bekræftelse. Når det kombineres med en flosset moral, som kommer til udtryk i en personlig retfærdiggørelse, der kunne hedde:

Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af” eller ”det betyder jo ikke noget”,
så reagerer man ikke på den dårlige samvittighed og tager dermed ikke ved lære af den,” udtaler Christel Sonne Rasmussen.

Til det næste sidespring jer skiller
Magelie var klar over, at hun endnu engang skulle spille det spil, hun efterhånden var blevet god til.

”Smil, vær tynd, se godt ud – fuck hvordan du har det indeni.”

Hun rejser sig og går hen mod skabet i den lille et-værelses, hvor hun nu bor sammen med sin veninde. Hun åbner skabet og viser det smukke hvide stof, der skulle have været hendes danske brudekjole.

Da parret havde gennemført turneringerne pakkede Magelie sine ting. Og selvom hendes mand endnu engang brast sammen i gråd, undskyldte og lovede at droppe al kontakt med den nye pige, så hun sig aldrig tilbage.

Af Christel Sonne Rasmussen - 2 jun, 2014

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: