SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Solo i stedet for single.

Der kommer mange til mig, som kalder sig single, og som også er singler.

Som ønsker at møde en kæreste. Og som får terapi for at afvikle frygt for tilknytning, for at bearbejde tidligere forhold, så gamle smerter og mønstre ikke tages med ind i et kommende forhold og som har et stort savn og en kæmpe længsel efter tosomheden.

Kendetegnende for mange af disse singler er, at de føler sig ensomme. At de synes, at det er svært eller træls at være til fester med venner, som er par. At de føler sig mindre værd og tit er i kontakt med en meningsløshed. Og jeg bemærker også en idealiseret tanke om, at ”bare jeg var i et parforhold, for så ville mit liv være meget bedre og nemmere”.

Jeg tænker hver eneste gang på, at der er noget negativt i begrebet ”at være single”. For mig signalerer det, at der er et afsavn og at der mangler noget. Og derfor inviterer jeg flere af disse dejlige mennesker ti lat overveje, om det vil indvirke positivt på deres selvbillede at se sig selv som solo i stedet for single.

Det kan godt være, at du synes, at det er lidt banalt og måske endda helt unødvendigt at nævne noget sådant. Jeg har arbejdet med mennesker så mange år, at mit modargument er, at de ord vi bruger, repræsenterer den mentale baggrund eller det mentale landskab, vi bevæger os i.

Og da jeg synes, at metaforen ”at være solo” eller ”at gå solo” er et meget mere kraftfuldt udtryk, fordi jeg kommer til at tænke på bl.a. musikere, der generer motivation og styrke nok til at føle sig så gode, at de går solo, vil jeg hermed invitere også dig til at ”smage på dette udtryk”.

Når en, der er gået solo, møder en anden, der er gået solo, kan de jo finde ud af, om de vil lave en duo.

Det er jo som regel harmoni, mennesker vil have , og hvorfor ikke bruge billedet med musikken, også om kærlighedsrelationer.
Vi ved jo godt, at vi må øve os for at blive gode musikere. Og billedet med en duo, der øver og hygger sammen, giver samtidig et mere realistisk anstrøg end den til tider idealiserede beskrivelse af , at det at være i et parforhold er forbundet med idel lykke.

”Jeg er selv gået solo i mit eget liv !”
Hvordan lyder det kontra at sige ”Jeg er single”

Betyder det ikke noget for dig, om du siger det ene eller det andet, er det jo fint.

Denne lille tekst for at inspirere dig til at bemærke, hvad du benævner dig selv som.

Hav en god dag.

Venlig hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 maj, 2006

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: