SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Stress og den gode tryllefe.

Ovenstående titel leder tankerne ind på eventyr og historier, og måske de eringdringer fra vores barndom, hvor troen på en god tryllefe stadig fandtes.

Jeg ved ikke, om hun findes, men jeg lader mig tit inspirere af tanken om den gode tryllefe.

For

Hvad nu hvis der var en god tryllefe, der kunne komme ind i rummet her, og med et par drys af hendes magiske pulver, kunne neutralisere enhver stress, der fandtes i dig og omkring dig.
Hvad nu hvis denne god tryllefe kunne sikre dig, at du i enhver situation i dit livs eventyr kunne hånetere stress og være glad og tilpas, givende og modtagende, ligevægtig og sikker.

Og

Hvad nu hvis den gode tryllefe kunne hviske dig i øret, hvad der præcist skulle til, for at du i dit liv ville være i den balance, der åbnede dine øjne for alle de muligheder, der findes og ville give dig mod og modstandsdygtighed til de udfordringer, du også møder.

Så ville alting være meget lettere, ikke?
Ja, tanken er forjættende og eventyrlig. Og måske slet ikke så langt væk.
Ikke fordi at jeg mener, at vi skal tro på en naivistisk, men smuk metafor om en god tryllefe. Men fordi tanke n om den gode tryllefe åbner for, at vi kan leve os ind i, hvordan vores tilvæerlse ville væer anderledes, hvis stress ikke var der indimellem.

Og dette er kun en lille appetitvækker.
Men følg lige den hypotetiske tanke:
Hvad nu hvis den gode tryllefe skulle lære netop dig det, der ville gøre det lettere at begribe og håndtee din stress og dermed opretholde din oprindelige ligevægt som det unikke menneske, du er, hvad ville hun så lære dig? Og hvad ville hun mon bede dig huske på, i de situationer, hvor du registerer, at tankerne flyver for meget rundt, og du så småt er ved at miste grebet om evnen ti lat være nærværende=

Lad mig høre dine bud. Skriv gerne her på webloggen

– Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 3 mar, 2007

Læs mere i samme kategori:

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Stresshåndtering om forebyggelse og håndtering af stress

Stresshåndtering – Lær at tackle din stress, før den tackler dig.
Stresshåndtering, tid og prioritering.
Prioritering er væsentlig indenfor stresshåndtering.
Det fælles grundvilkår er, at vi har lige megen tid.

Vi mennesker har ikke den samme historie. Vi har ikke det samme helbred. Vi har ikke den samme tankegang. Vi har ikke den samme tro. Vi har ikke det samme netværk. Lad os hylde forskelligheden, men gøre os en ting helt klart.
For der er en faktor, som vi som mennesker har lige meget af, om vi lever nord eller syd for ækvator, er hvide, velhavende, arbejdsomme eller ej.

Vi har lige megen tid.
Alle har vi 24 timer i døgnet. Intet mere, intet mindre.

Stresspolitik – Udarbejdelse og af stresspolitik

Stresspolitik, hvorfor og hvordan?
Stresspolitik handler om rådgivning.
Hvad en stresspolitik bør indeholde.
Stress har stor indvirkning på effektiviteten og arbejdsglæden.

Det er tankevækkende, at det i løbet af kort tid er lykkedes at indføre en rygepolitik, ikke kun på den enkelte virksomhed, men på landsplan.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: