SONNERASMUSSEN.DK

En beretning fra en tidligere vådligger

En beretning fra en tidligere vådligger.
S. er 12 år. Hun er et glad barn med mange interesser og gode venner.

Hun har et positivt syn på livet, selvom hun har indlæringsvanskeligheder og kæmper en sej kamp for at lære alt det, der kræves af hende i skolen.
Hun er let påvirkelig, hvad angår film og farlige beretninger. I de perioder, hvor hun har været ekstra påvirkelig, har hun oftere haft vandladning i sengen.

Vi har egentlig ikke set det som et større problem, da S. kun tissede i sengen en eller to gange om måneden. Efterhånden som S. er blevet større, har vi dog kunnet mærke, at det påvirkede hende i højere grad. Hun blev frygtelig ked af det og følte nederlag i forbindelse med vandladningen.

Vi søgte hjælp på nettet og fandt www.sonnerasmussen.dk. Her fandt vi nogle gode råd og en beretning, som skulle læses højt for S. hver aften før sengetid i tre uger. At læse højt for børnene er en naturlig del af vores hverdag og det var derfor nemt at gribe til.

Historien handler om en prinsesse, som er eneansvarlig for, at hendes lille, smukke by ikke skal blive oversvømmet. Ved byen er der en dæmning, som skal holde vandet ude. Dæmningen kan briste og i så fald, vil prinsessen blive vækket af trylleblomsterne, der står overalt i byen.

For os var det en historie, der var til at forstå. Den varer ca. 5 min. Vi læste historien højt for hende i den angivne periode og tolkede den sammen med hende hver aften.

Det er nu fire måneder siden, vi lavede øvelsen. S. har kun haft små uheld i trusserne, hvorefter hun er vågnet og selv er gået på toilettet. Mange aftener vågner hun før midnat og går på toilettet. Hun er stolt som en pave, hver gang hun har forhindret vandet i at oversvømme hendes lille, smukke by. Vi taler stadig om historien og de praktiske trylleblomster.

At en lille hyggelig historie som denne kunne have så stor en indflydelse på vores store datter, havde vi aldrig forestillet os. Vi var ikke i tvivl om, at det skulle forsøges. Det er en god mulighed for en hyggestund i det, der godt kan blive en travl hverdag.

 

Find historien her

Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins

Hej Christel
I dag står der et stor flot 10-tal på vores tavle i køkkenet og vi skal holde en lille fest. Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins.
Efter at have brugt 1,5 år på at blive renlig om dagen, tog vi en dyb indånding da det blev tid til at tage bleen af om natten. Vi tænkte at hvis han skulle være klar til skole om et år, så måtte vi hellere komme i gang.

Efter et par uger med våd seng, vækning midt om natten for at gå på toilet, faldt jeg over dit eventyr. Vi har læst det hver aften i tre – fire uger og kan nu fejre 10 tørre nætter.

Stor tak fra mor, far og Thomas

Find historien her

Om en pige på 4 år der tisser i sengen.

Jeg valgte i stedet at tage en samtale med forældrene.
Forældrene havde en fornemmelse af, at der var noget, som den lille pige var meget bedrøvet over.
De kendte ved nærmere eftertanke muligvis selv årsagen og grunden til problemet.
Deres kat var død, og det viste sig, at den lille pige udover at tisse både om natten og om dagen, også led af mareridt, hvor hun råbte, at katten ikke måtte dø, og mareridt, hvor hun hulkede af sorg. Om dagen virkede hun meget afklaret med, at katten var død. Hun havde ikke grædt meget ved begravelsen, og forældrene troede umiddelbart, at hun let kom over hendes sorg.

Det er altid en moralsk og etisk overvejelse, hvorvidt man skal lave terapeutiske behandlinger på et 4-årigt barn.
Jeg valgte i stedet at tage en samtale med forældrene, hvor vi drøftede, hvordan de kunne håndtere kattens død, så pigen ville stoppe med at tisse i sengen. Det vil sige, at behandlingen gik på at give forældrene redskaber til at forstå og rumme pigens sorg og krise uden at dyrke den unødigt. Efter samtalen gav forældrene sig tid til at tale om døden, læse nogle bøger om døden og i løbet af nogle uger forsvandt pigens mareridt og sengevædningen ophørte fuldstændigt efter 18 dagen. Og har ikke været der siden. Denne historie er et eksempel på, at sengevædning – at tisse i sengen kan have med andet at gøre end kun en manglende indre samarbejde mellem krop og sind.

Vores datter har været vådligger

Kære Christel

Jeg skriver, fordi du har hjulpet vores familie meget. Vores datter har været vådligger og jeg fandt historien om den lille prinsesse.

1000 TAK for din historie. Det har bragt lykke hos os alle. Den første nat holdt hun sig ikke tør, men hun har ikke tisset en eneste gang siden. Det er ca. 2 uger nu. Hun er så glad.

Jeg er imponeret over, at du deler denne historie, kvit og frit Endnu en gang tak.

Kh. Vibeke

Find historien her

En uopfordret respons – Feedback

Vi er en familie med to skønne piger på henholdsvis 5 og 2 år.
Den store har i hele sit liv, haft en meget våd ble om morgenen, selv da hun blev ble fri i en alder af 2,5 år. I starten tænkte vi ikke videre over det, det skulle nok komme med alderen.
Men der skete ikke rigtig noget, heller ikke, selvom vi tog hende op, inden vi gik i seng.
Til hendes 4 års undersøgelse hos lægen, spurgte vi ind til det, men hun ville først tage det op, når hun var omkring de 7 år. Forklarede det med, at hormonet oppe i hjernen skulle være helt klar.

aVaadliggerMen jo mere vores pige egentlig selv begyndte at snakke om, at hun ville sove uden, jo mere tænkte vi på mulige løsninger.
En aften sidder jeg så og Googler rundt og støder tilfældigt på dit eventyr. Hm meget skeptisk tænker jeg, at det da umuligt kan hjælpe noget. Men herregud et eventyr kunne vi godt læse en gang imellem. Og stor er vores overraskelse, da vores store pige pludselig har en tør ble, efter en uges læsning.

Tilfældigt………tja vi vælger at tro, at det absolut skyldes eventyret. Vi er utrolig glade på vores datters vegne.

Mvh. en meget glad mor.

Find historien her