SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Vi skal passes mere ind, men skille os meget mere ud

Du skal ikke sætte dit lys under en skæppe. Tag ud og tænd bål på bjergene.

Sådan sagde min nu afdøde bedste veninde, kort før hun døde. Hun var den af mine venner, som jeg hyppigst talte med om, at det at knække jantelovens negative indvirkning, og i stedet stole på sig selv, eget potentiale og sprede de budskaber, vi tror på er et vigtigt valg, som hvert eneste menneske må tage. Og leve ud. Efter bedste evne og ud fra de ressourcer og omstændigheder, vi har.

Og da jeg altid har en åbenhed for inspiration, talte ovenstående sætning om, at vi skal skille os meget mere ud, men passe meget mere ind, til mig. Sagt over en kop kaffe en søndag eftermiddag af en af mine venner. Der lige kom uanmeldt forbi.

Og hvorfor talte denne sætning til mig?

Fordi middelmådighed og ”det er godt nok”-mentalitet taler mig imod. Ikke fordi at vi ikke skal være tilfredse med det, vi har, men fordi vi personligt ikke må gå i stå i for lang tid ad gangen og må søge forbedring og stræbe efter at kunne stå som specialister. Og om ikke andet, så specialister i at være i den bedste udgave af os selv. Nu og nu og nu. For det hele er jo bare nuer.

Som vi må møde eller finde.

Stunder, hvor vi skaber et lyspunkt hver dag, så vi både kan leve hver dag som var det den sidste, men planlægge som var det den første.
Jeg appellerer til, at vi krænger trivialitetens kåbe af os.

Nyder det timelige og de mange pligter, der er i en tilværelse og på en og samme tid, tør tage fat i os selv, tænde det indre lys og tør skille os ud.

Det kan vi gøre hver dag.

Om det er at sige vores mening, undlade at købe ubrugelige produkter ved en telefonsælger, række hånden ud og give vores børn eller kære en støttende eller anerkendende håndsrækning, hjælpe et medmenneske i supermarkedet eller lignende.

Så det at passe meget mere ind og samtidig at skille os ud, bliver to sider af den samme mønt.

 

Aftentanker, februar 2015

Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 9 feb, 2015

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: