SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Hvorfor er du ikke en medsøster?

Hvorfor er du ikke en medsøster der er solidarisk med dit eget køn?
Der findes et sted i helvede, for kvinder der ikke hjælper hinanden og spiller Fair Play ved og lade andre kvinders mænd være.

Som parterapeut og menneske har jeg fuldt med i debatten og bevægelserne vedr. dating.dk og nogle af de mange andre debatter der tid efter anden opstår omkring Scor.dk, VictoriaMilan.dk, Utroskabdating.com m.fl. og den smerte, det fører med sig, når gifte mænd hapses af ugifte og desperate singlekvinder for og have et lille ”uskyldigt” sidespring.

Det kan jo også være den anden vej rundt, – at en gift kvinde hygger sig med en ugift mand. I single Danmark er kombinationerne jo efterhånden utallige. Men den smerte, der rammer bredt og isnende hårdt i dem, der bliver svigtet, er mærkbar og skaber, i langt de fleste tilfælde skygger og dønninger lang tid efter to weekends i eksempelvis Randers.

Og det, uanset om det i ægteskabet ender med parterapi, skilsmisse eller en sammenbidt proces hvor man trods en affære kæmper for at komme videre sammen.

Vi må da se at komme ud af skolegården, for fair nok er der i pigegrupperne her tit gnidninger og fnidder, men det betyder jo ikke, at man så bliver ”One of the Boys”. Jeg appellerer til, at vi finder den medsøsterlighed, hvor vi som kvinder – og ikke som skolepiger – mærker dybt efter og ikke byder os selv eller en anden kvinde, at påføres fuldstændigt unødvendig smerte.

Naturligvis har jeg mødt mange par, der netop fandt hinanden, fordi en forelskelse opstod, skønt begge parter eksempelvis var i faste parforhold.

Jeg kan kun blive ved at pege på åbenhed og værdighed.

Når kærligheden banker på, vil langt de fleste jo have et behov for at åbne døren. At få lukket de døre, man har, der står på klem, giver dog den bedste soliditet og et indre fundament, der ikke bare kan genskabes.

Så tag nu den indsigt ind, at alting har en pris, og at man, skønt man er i underskud for ømhed og bekræftelse, stadig har valget og evnen til at sortere.

Jeg synes, at det er positivt at denne debat er i gang. Jeg finder debatten både forfriskende nødvendigt.

For skønt der er knap en lille million enlige i Danmark, giver det jo ikke et monopol til at opføre sig som man vil.

Når man er i tvivl om, hvad der er rigtigt eller forkert, synes jeg stadigvæk, at man må overveje, om man vil: “læse om dette i avisen i morgen.”

Og hvis der fandtes en avis for kvinder og medsøstre, giver svaret forhåbentligt sig selv.

Af Christel Sonne Rasmussen - 13 jan, 2015

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: