SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Afsløre utroskab

Afsløre utroskab. Du kan bruge telefoner og computere til at afsløre eller sløre utroskab

Min telefon var gået i stykker og manglede nyt batteri. Min kæreste tilbød at hjælpe mig, og jeg lånte hans telefon en dags tid for at kunne komme i kontakt med omverdenen.
Og så fik jeg en mærkelig nysgerrighed eller trang, om du vil jeg gik i hans sms- beskeder og opdagede til min gru, at han lige siden vores forholds start har skrevet med to andre kvinder. Jeg har konfronteret ham med hensyn til, om de har mødtes, men det nægter han, og det tror jeg på. Men jeg er meget rystet over at læse, hvordan korrespondancerne har udviklet sig. Havde jeg ikke lånt hans telefon, havde jeg levet i lykkelig uvidenhed, men nu plages jeg af sorg, tvivl, jalousi og frustration over hans åndelige utroskab. For det kalder jeg det. Han siger, at det ikke betød noget, at han ser netop det, at han ikke har slettet beskederne, som tegn på at korrespondancen intet betød. Forstår så bare ikke, at det har stået på i 7-8 måneder.

” Hjemme hos os er det mig, der har mest forstand på computere.”

Min kone bad mig en dag opdatere hendes Mac book, og da jeg sad og ordnede dette, blev jeg nysgerrig og gik ind på hendes Facebook, som jeg ellers ikke har adgang til, Og så brød min verden totalt sammen og en jalousi af den anden verden tog fat i mig. Hun var nemlig blevet Facebook venner med en ekskæreste, som hun tit har omtalt. Og da jeg læste deres skriveri, kunne jeg se, at hun havde besøgt ham. Det har hun intet fortalt om, og de ord jeg læste, har brændt sig fast i min hjerne. Jeg opsnappede, at endnu et møder var blevet aftalt, på en af de dage, hvor hun ellers går til sport, så jeg konfronterede hende og dette møde blev aflyst. Men at afsløre utroskab eller i hvert fald løgn og fortielse på denne måde, har bragt mig i frit fald. Jeg troede og følte, at jeg var lykkeligt gift. Og hun bedyrer, at der aldrig skete mere end lidt kysseri, og det tror jeg faktisk også på, men jeg rides af en mare med hensyn til, om hun igen kan kontakte ham eller andre på Facebook, og at jeg først alt for sent finder ud af det. Jeg er selv også venner nogle af mine ekskærester på Facebook, men jeg har intet i klemme og kontakter dem ikke. Er kun venner med dem for at følge med i deres liv, Hvordan bliver jeg jalousien kvit, og hvordan kommer vi videre sammen, for mig er det et ekstremt tillidssvigt.

Du kan bruge telefoner og computere til at afsløre eller sløre utroskab.

Det går hurtigt og er nemt som aldrig før at skrive, at oprette mailkonti, være bruger på Victoria Milan, og hvis du er en smule smart med teknikken, kan du desværre let sløre utroskab, men du kan også, fordi mange har oplevelsen af at deres egen telefon er privat, hvorfor ingen skal gå i den og afsløres i skriftlig utroskab, fordi det er så nemt at skrive og svare hurtigt til hinanden. For mig at se må vi begynde at forholde os til det vilkår, at alle stort set går rundt med telefoner mv konstant. Og at vi må erkendte og i handling praktisere, at vi er medansvarlige for hinandens tryghed, ved blandt andet at gøre det til en fælles handling at svare på beskeder, som man føler er en trussel for parforholdet.

Alt dette er jo kun på det ydre plan. Et yder plan, der sætter aktivitet i gang på et indre plan.

Selvom du har en stærk og ren tro på, at du kan stole på din partner og er villig til at lægge hånden i ilden for ham eller hende, så overvej at tage et tillidstjek med hinanden fra tid til anden. Der skal så lidt til for at bryde tilliden, også selv om det bare er en hurtig og fræk sms-korrespondance, men der skal tit mange timers terapi til for at gendanne tilliden. Det betaler sig ganske enkelt ikke at tro, at tilliden er en fast og indiskutabel faktor. På samme måde som vi i parforhold må arbejde med kærligheden fra tid til anden, må vi kigge på tilliden og finde ud af, om det er prisen værd at undlade at være åben.

Af Christel Sonne Rasmussen - 23 dec, 2014

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: