SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Der er en enorm styrke i at kunne acceptere.

Der er mange, der har sagt det I tidens løb. Og jeg siger det også tit. Og vil blot for at repetere en god gammel sandhed sige det endnu en gang.
Der er en enorm styrke i at kunne acceptere.

At kunne, selvom en situation er svær og vanskelig og uoverskuelig, sige ja til situationen, som den er. Med det, den indeholder, med det den skaber. Den lille sætning “jeg accepterer situationen som den er lige nu” gør nemlig den lille forskel, at man indstiller den indre kamp. Så de kæmpende parter, der slås om klarheden, mentalt og følelsesmæssigt falder til ro. Og så man igen kan lade sig inspirere, enten fra omgivelserne eller inde fra til at gå videre, med de skrid, der er. Fordi der altid er mindst en mulighed, man har overset. Og fordi man s lettere kan tænke over, hvordan man vil opleve denne situation, når man tænker tilbage på den om eksempelvis et år.

En af mine bedste venner siger tit, at man skal sammenligne sig med sig selv.

For alt for mange mennesker går rundt og frygter, hvad andre tænker eller ikke tænker om dem. Alt sammen projektioner. Og da er det godt at tænke tilbage og huske, hvordan det hele var for eksempel for 10 år siden. Da går det virkeligt op for en, hvor meget, vi hele tiden forvandler os. Og at selvom det jo set fra et perspektiv blot er en lang række af hverdage, ja så er der et langt og godt træk. Som vi skal turde følge med i.

Så sæt i gang, og husk, at accepten gør, at det fundament, vi står på og nogle gange springer fra, er grundlæggende.

God weekend til dig og dine.

Christel

 

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: