SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Jeg hørte for nyligt i en radioudsendelse, at nogle mener, at vi tænker 60.000 tanker om dagen.

Et forbløffende højt antal, og jeg smiler ved mig selv ved tanke n om, hvem der mon har talt disse tanker og er kommet frem til det tankevækkende facit.

Når jeg betænker, at tanker jo består af to elementer, nemlig vores indre selvsnak og vores indre billeddannelse, er jeg tilbøjelig til at mene, at facit formentligt er meget rigtigt. Det gode spørgsmål er jo så, hvad vi bruger alle disse tanker til, og hvilke af disse tanker, der er konstruktive og opbyggelige, og hvilke af disse tanker der blot er vane og non-sense tanker.

Hvorfor nu denne refleksion?

Jeg reflekterer over dette, fordi jeg i min lifecoaching oplever, at mange skønne mennesker mangler et “rum”, hvor de kan dele deres tanker. Coaching er blandt andet et sådant “rum”, og netop den uforstyrrede tid og det interesserede fokus på, hvad der er i spil for den enkelte, får krystalliseret værdien af de mange tanker.
Ikke sjældent oplever jeg, at der kommer mennesker til mig, som starter med at sige, at de mangler overblik og overskud. Og at vi efter få coachings har fået skabt både gennemskuelighed og kontakt med de ressourcer, som der var behov for.
Og jeg tænker, at det at vælge et forløb i life coaching eller personlig coaching er en gave at give sig selv. Nogle gange ved man, hvorfor man vælger coaching. man ønsker at blive mere bevidst om sine karrieremuligheder, man ønsker at forbedre sin generelle livskvalitet, man ønsker at kunne motivere sig selv, man ønsker at kunne være mere nærværende i sin fritid mv. men jeg vil gerne understrege, at coaching også er for dem, der ved, at noget må justeres eller finpudses, men ikke nødvendigvis er helt klar over, hvor der skal startes.

Så hvis du ligesom alle vi andre også tænker ca. 60.000 tanker om dagen, men synes, at det er svært at holde rede på, hvad du faktisk vil bruge din mentale energi på, så giv dig selv en mulighed for et uforstyrret rum. Hvor du kan blive lyttet til, udfordret, guidet og inspireret.


Så de næste skridt forekommer dig mere klare og interessante.

Hilsen

Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 2 maj, 2008

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: