SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

En huskeliste til dem, der vil være utro.

En huskeliste til dem, der vil være utro.

En huskeliste til dem, der vil være utro.Der skal jo efterhånden meget til, for at vi bliver rystede over andres livsstil. Men jeg må sige, at jeg bliver godt gammeldags indigneret over den undersøgelse, som det svenske utroskabssite Victoria Milan udførte i efteråret 2013.

En liste over 10 punkter, som utro sjæle så kan navigere efter. Jeg har naturligvis en kommentar til dette, både som menneske og parterapeut, men her lige et kig ind i artiklen og dens hovedpunkter:

Sådan skjuler de utro deres utroskab.

Hvordan skjuler de utro deres affære? Det fortæller de gladelig om i utroskabs-sitet Victoria Milans undersøgelse af, hvordan de utro holder deres utroskab hemmeligt. Listen kan jo så give et hint om, hvordan man afslører utroskab.

Torsdag 28.11.2013 skriver Malene Fich Weischer,

Utroskab handler ikke alene om lyst, men i høj grad også om diskretion. Victoria Milans medlemmer er eksperter i at drible uden om afsløringer, fordi de stiller store krav til sikkerhed. Deres samlede erfaringer udgør en uvurderlig kilde af information og gode råd til den, som overvejer at gå længere end til flirt, udtaler Dominika Peczynski, chef for Victoria Milan i Sverige, i en pressemeddelelse, de har sendt ud om undersøgelsen.

De utros svar på, hvordan de holder deres affærer hemmelige, har de så samlet i en liste på 10 gode råd til, hvordan man holder utroskab hemmeligt. I parentes kan man jo så også påpege, at den nok også giver et meget godt praj om, hvor man skal kigge hen, hvis man skal afsløre utroskab.

Her er de utros 10 bedste tips til at holde en affære hemmelig:

 1. Anskaf et godt alibi – f.eks. en hobby, der er helt legal at bruge tid på.
 2. Beskyt dig mod kønssygdomme og uønsket graviditet – kondom er et must, hvis man er utro.
 3. Smid alle kvitteringer, der kan afsløre, hvor du har været, ud.
 4. Cash is King’ – brug aldrig kreditkort, når I checker ind på hotellet.
 5. Brug en mobil med taletidskort, når du kommunikerer med din elsker/elskerinde.
 6. Slet sms’er og samtalelister med det samme.
 7. Vær forsigtig med at afsløre mere end højst nødvendigt for din elsker/elskerinde.
 8. Kommuniker ikke med din elsker/elskerinde via Facebook eller almindelig mail.
 9. Allier dig med en betroet ven eller veninde, som kan verificere, at du har været sammen med ham eller hende, selv om det ikke er tilfældet.
 10. Vis din samlever, at du elsker ham/hende – vil du ikke afsløres i at være utro, så er dit forhold det værd.

Christels kommentarer:

Det, der rammer mig, når jeg læser de ovenstående punkter er at jeg bliver dybt forundret og får nogle helt klare spørgsmål frem i bevidstheden. Spørgsmål som:

 

 • Kan de utro, der efterlever sådanne råd, ikke af sig selv fatte, at de er i gang med et bevidst personligt forfald?
 • Kan de ikke fatte og mærke, at de er i gang med at spalte sig selv, ja nærmest indbyder til en mild grad af selvvalgt skizofreni?

Er det helt uden for deres morals formåen at sætte bremsen i, når der opfordres til at alliere sig med en betroet ven eller veninde. For ud fra rådene her er det åbenbart ikke tilstrækkeligt, at man splitter sig selv op i to, næ en ven eller veninde skal ind i billedet og være medskyldig, Og punkt 7 får mig også til at løfte brynene. For nu kan jeg så tilføje, at de utro, som rådgives af Milan, nu kan tilføje på deres egen liste over effekter, at de også godt kan forvente en grad af forfølgelsesangst. For hvis elskeren bliver forsmået, kan denne evt. også bruge det, som han eller hun ved, imod en. Og så runder de lige af med punkt 10, der understreger, at man skal gøre sig til en kæmpe dygtig skuespiller, og også føre partneren vildt bag lyset. Og argumentet holder ganske enkelt ikke.

Det er tankevækkende, at det at se sig selv i øjnene og det at bestræbe sig på at leve efter sin samvittighed, kan slettes med et slag, hvis man ”mangler spænding i tilværelsen”; som jo er sitets gamle motto. Kun hver enkelt kan jo finde sin vej. Der er desværre bare rigtigt mange, der kommer til at betale en høj pris både personligt og socialt. At være utro og så også at kunne skrive socialt utroværdig på visitkortet, er vel næppe noget, nogen bryster sig af.

Og sagen er, at den dag, man så møder den store kærlighed og kan mærke, at man vil falde til ro, ja så kravler billerne frem fra stenen. For det gamle ord om, at ”tyv tror hver mand stjæler” har stadig meget sandt i sig. En person, der har været utro og hemmelig, haft alibier og allierede, har flyttet sine egne grænser for, hvad man vil og kan tillade sig, får mere end almindeligt svært ved at stole på andre, hvilket kan betyde, at det store kærlighedseventyr meget nemt krydres af kontrol, paranoia, jalousi m.m.

 

Så stop op og mærk efter, om det her virkeligt er din lykke, hvis du er utro.

 

For hver især må vi tage ansvar for egen lykke.

Find dog dit ståsted og dit mod, mens du stadig kan.

 

 • Meld ud, tag konsekvenserne – saml dine kræfter. Og hop ud af det splittende set up, der intet konstruktivt fører med sig på den lange bane.
Af Christel Sonne Rasmussen - 16 jan, 2016

Læs mere i samme kategori:

Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab

Det er et spørgsmål om at vælge klogt.
Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab.
Hvis begge i et parforhold ønsker at fortsætte i parterapi efter utroskab,
Selvom den ene eller i nogle tilfælde, begge parter, har været utro, vil visse tema være væsentlige at berøre.

God feedback på mænd versus kvinder og utroskab

Er kun mænd utro – forekommer utroskab ikke hos hos kvinder?
Der var en af mine mandlige klienter, der gjorde mig opmærksom på, at jeg havde skrevet mine tekster som om, at det kun var mænd, der er utro. Det var og er en god feedback, og lad mig dog nuancere det billede lidt.

Godt/gode råd: Kom videre efter utroskab

– Hvordan kan jeg være sikker på, at han/hun ikke gør det igen?
Mistroen til partneren kan være svær at slippe, hvis man har oplevet utroskab. Men det kan lade sig gøre at komme videre i sit parforhold, siger terapeut Christel sonne Rasmussen. Hun råder til, at parterne igen får talt fælles værdier igennem. For meget ofte har de levet parallelle liv og glemt at værne om fortroligheden.

Hun har det ad h. til. Han føler sig som jaget vildt. Utroskaben har kilet sig ind imellem dem.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: