SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Kendskabet til motivation gør hverdagen lettere og frigiver både tid og ressourcer.

Det sker ikke mindst fordi, brugen af personlige motivationsstrategier kan være med til at sikre, at den dårlige samvittighed på et tidspunkt kan høre fortiden til.

 

Flere sportsfolk på eliteplan og jægersoldater har de senere år udgivet bøger, hvor der er pragtfulde passager om motivation. Det er både inspirerende og spændende at læse om, hvordan disse mennesker har motiveret sig selv i udfordrende og strabadserende tider. Vi er mange, der beundrer og imponeres af de mange gode bøger. Men samtidig vil jeg påstå, at det også ofte kan være svært at omsætte flere af eksemplerne til ens egen tilværelse.

Derfor har jeg skrevet denne bog. Den er nemlig skrevet med henblik på dig og mig, som er almindelige mennesker, og som lever en tilværelse, hvor det ikke er den næste landskamp eller søndagens topopgør, der har personlig betydning.

Udover at være mor og hustru har jeg siden midten af 90’erne været psykoterapeut, coach og underviser/foredragsholder. Jeg er født med en fremadskridende øjensygdom, der har gjort mig blind som 29-årig. I midten af teenage-årene blev det smerteligt klart for mig, at jeg måtte finde ud af at håndtere det, som jeg på det tidspunkt opfattede som en enorm begrænsning. Det svindende syn og den afmagt, frustration og frygt, der fulgte med, betød, at min interesse for håndtering af afmagt og det at finde mine egne motivationsstrategier blev livsvigtigt for mig. Selvom jeg kaldte det noget andet dengang, har det igennem årene vist mig, at det altid er muligt at gøre noget, og jeg bemærker, at mine klienter, som er seende, har stor gavn af den inspiration, jeg anviser.

Så jeg adskiller mig fra de fleste ved ikke at kunne se. Men de følelser, jeg har haft, og de tanker, jeg har gjort mig, adskiller sig ikke fra dem, de fleste går med. Jeg fik bare mine kriser lidt tidligt i livet. Og lærte at anskue dem som muligheder for at lave et vendepunkt.

Denne bog er til dig, som vil kende til motivationens grundnatur. Og som ønsker at få en bedre forståelse for, at motivation er langt mere end blot at “sætte sig et mål og tage sig sammen”.

Bogen motivation kan købes/bestilles via Djøfs hjemmeside:

 

God læselyst.

Af Christel Sonne Rasmussen - 12 dec, 2009

Læs mere i samme kategori:

Styrket selvværd og mere personlig udstråling.

Jeg har arbejdet med adskillige unge erhvervskvinder

Fælles for dem har været, at de har ønsket sig et styrket selvværd og en mere kraftfuld personlig udstråling. Nogle af dem har sagt jeg kan godt sælge, men når salget så er slut, ved jeg ikke, hvad jeg skal sige, jeg blive ligesom til ingenting.

Drillet og mobbet i skolen

Jeg arbejder tit med børn, der af den ene eller anden grund ikke er glade for at gå i skole fordi de bliver drillet og mobbet.Generelt vil jeg sige, at børnenes problemer befinder sig enten på et fagligt plan, et socialt plan eller et personligt plan.

Julenat i Bethlehem – Elsk muren ned

Jeg anede ikke, før jeg hørte nedenstående Youtube klip, at der eksisterer en mur rundt om Betlehem.

Og jeg blev inderligt glad, da jeg hørte Lars Lilholt synge om Betlehem og kærlighed. Og at sangens tekst nu hænger i både en dansk og engelsk udgave på muren omkring Betlehem, giver håb.

Jeg kommer tit i en særlig blid, henført og melankolsk stemning, når jeg hører Lars Lilholts melodier og tekster. En stemning, hvor grundklange i sindet, hvor længsel efter fred, længsel efter kærlighed, glæde og hjælpsomhed synger. En sang, som jeg tror, at de fleste af os har i vore hjerter, men hvor indre mure er blevet bygget op, som forsvar mod angreb og fornedrelser – og som ly for afvisninger og svigt.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: