SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Personligt lederskab – Selvledelse

Hvorfor overhovedet coaching med personligt lederskab / selvledelse som tema?
Coaching i personligt lederskab er et af de mest givende temaer at arbejde med i coaching.

Vi har alle som mennesker brug for at føle “sikkerhed”, “at kunne skabe variation” og at opleve os som værende “betydningsfulde”. I de livsområder, hvor vi virker og agerer.
Det er væsentligt at højne sit personlige lederskab, fordi det at blive bevidst om, hvor man kan og vil lede sig selv, gør en stor forskel.
Man undgår at føle sig sat på “standby”, uagtet om det er én selv, omstændighederne eller andre mennesker, der tidligere har bremset én ned.
Det er givende at arbejde med selvledelse, fordi vi ikke får garantierne af fremtiden. Vi får ikke en garanti for, at vi bliver lykkelige, tilfredse, rige eller kreative. Det gør, at vi må orientere os i mod selv at sætte garantier. Selv må give os selv et løfte om, at hvis der er noget, vi ønsker – og noget, vi ønsker ændret, ja så må vi gøre det, der skal til, uden at bebrejde, uden at bremse ned, uden for megen tøven, fordi det altid er i hvert nu, at vi har evnen og muligheden for at lave et konstruktivt skift..

Coaching i selvledelse er relevant, fordi også du, som Anthony Robbins, så poetisk peger på, kan “Make a change in a heartbeat”.

Hvordan foregår coaching i personligt lederskab / selvledelse.
Din coach lytter til dig og undersøger de livsområder/kompetenceområder, hvor du ønsker at fremme dit personlige lederskab. Coachen spørger ind til det, der forhindrer eller har forhindret dig i at opretholde at være en god og støttende leder for dig selv og viser nye måder, hvorpå du kan forholde dig til modstand/udfordringer/bremseklodser.

Coachen lærer dig, hvordan du finder dit “Blueprint”, dine oprindelige kvaliteter og værdier, og anviser, hvordan du i konkret handling og tankehandling kan skabe og opretholde de tilstande, der gør, at du mere og mere er en personlig leder, der agerer i stedet for kun at reagere. En personlig leder, der tager udfordringer op med initiativ og interesse, en personlig leder, der skaber små, sikre, synlige succeser og ved, at målet er målet, og vejen er målet, på en og samme tid.

Coaching i personligt lederskab vil variere fra person til person. Og vil bl.a. omfatte

  • Kendskab til motivationsstrategier.
  • Kenddskb til selvledelse
  • Kendskab til successtrategier.
  • Kendskab til Blueprint, egne værdier og oprindelige jeg.
  • Konkrete teknikker til målsætning.
  • Konkrete kommunikationsværktøjer.
  • Stresshåndtering

Det er dit liv. Det er dig, der har hovedrollen.
Hvorfor vente?

Hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 21 mar, 2007

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: