SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Coaching og søvn.

Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.

Der er rigtigt mange voksne mennesker, der har problemer med at sove.
Mange har svært ved at falde i søvn, andre sover let og vågner mange gange i løbet af en nat. Atter andre vågner meget tidligt og får ikke udbytte af de seneste nattetimer/første morgentimer.

Der er meget at gøre med hensyn til at genskabe en god og naturlig søvnrytme.
Og flere af Uni Coachings coaches har via kurser i avanceret stresscoaching tilegnet sig viden, så det at coache målrettet imod en mere stabil søvnrytme er et af redskaberne i “værktøjskassen”.

Både via kosten og vitaminer kan søvnen genbalanceres.
Og via stresscoaching kan søvnen genbalanceres.

Hvorfor?

  • Fordi søvn og kroppens balance hører sammen,
  • og fordi søvn og stress hænger sammen.
  • Er der for megen uro, mentalt og følelsesmæssigt, vil det for mange betyde, at søvnen bliver påvirket.
    Og så er den “onde cirkel” i gang.

En periode uden dyb og vitaliserende søvn gør, at energiniveauet sænkes yderligere, og gør at irritation og mangel på modstandsdygtighed bliver tydelig, både for den enkelte og dennes omgivelser.
Christel Sonne Rasmussen, der har arbejdet med mange mennesker med søvnforstyrrelser har adskillige teknikker, der sikrer, at man selv kan falde i søvn igen. For hun oplever, at den afmagt, der følger med ikke at kunne sove, hyppigt løses ved netop selv at have værktøjer og selv at kunne gøre noget.

Søvn og appetit og andre krops- “funktioner” skal jo helst bare virke. Når vi har perioder, hvor vi sover godt, kan mærke vores sult og tørst mv., tænker vi jo ikke over, hvorfor dette mon fungerer. Men selvfølgelig: I det øjeblik, at søvnen er udeblivende, føler vi afmagt. For vi aner slet ikke, hvad vi skal gøre. Og mange bliver lidt bange for at lægge sig til at sove om eftermiddagen, for “hvad nu hvis jeg så ikke kan sove om natten”. Og mange begynder at frygte aftenen, for selvom de føler sig dødtrætte, er de bange for, at de så alligevel ikke kan falde i søvn. Og så videre.
Hvis du er en af dem, der døjer med søvnproblemer, kan coaching være oplagt for dig.

Og det spørgsmål, du kan stille dig selv, for at søge netop dit svar på, hvorfor en søvnforstyrrelse er blevet en del af dit liv, er:

  • Hvor i mit liv er der ikke balance?

For søvnen er et fint tegn på, at der er områder, hvor den kendte balance ikke er tilstede.
Jeg er sikker på, at du finder nogle svar. Og har du brug for yderligere hjælp til at håndtere disse, så mail sonnnerasmussen.dk, for så finder vi en løsning.

Venlig hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Over på hjemmesiden sonnnerasmussen.dk kan du finde yderligere informationer emnet:Søvnbesvær, søvnforstyrrelse og søvnproblemer

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 feb, 2008

Læs mere i samme kategori:

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: