SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Teenage Coaching – Ungdomscoaching som supplement til studievejledning!

Under min uddannelse stødte jeg på et værktøj/model der hedder “10 års-rejsen” – som egner sig specielt godt til arbejdet med unge. Når vi som coaches spørger ind til ” hvordan ser dit liv ud om 10 år – hvad beskæftiger du dig med ” osv. osv. – får vi bl.a. fat i den unges drøm og her er meget “guld” gemt.

Guld, som måske kan bruges til at afdække studie-retning / uddannelsesvalg – faktisk er jeg sikker på at ungdomscoaching og studievejledning ville være en perfekt sammensat cocktail som sammen kunne sikre at den unges valg bliver baseret på et mere nuanceret grundlag. Samtidig får vi også sikret at ungdomscoaching ikke kun bliver for en gruppe af unge, men bliver et tilbud til flere.

Hvis vi fik teenage coaching med på ungdomsuddannelserne…

er mit bedste bud, at flere unge ville vælge “rigtigt” fra starten, hvilket selvsagt ville være godt på flere måder. Jeg oplever rigtigt mange unge være i tvivl om retningen på deres uddannelse – og når vi nu har coaching værktøjerne, hvorfor så ikke også lade de unge få glæde af det?

Anne Muxoll Søberg
AMS Coaching & Event.

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2008

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: