SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Stresscoaching – stresssignaler.

Hvert eneste menneske har sine egne stresssignaler.
Nogle får hovedpine, andre spændinger i kroppen, atter andre oplever irritabilitet og tankemylder, ja signalerne er mangeartede og mange gange kombinerede.

Når du modtager stresscoaching bevidstgøres du om dine personlige stresssignaler. Fordi al forandring starter med B, lidt populært sagt. For lige at gøre det klart, hvad jeg mener, så starter al forandring med bevidsthed.

Det er væsentligt at gøre sig bevidst om, hvilke faktorer, der låser i nutiden, og hvilke ressourcer og ønsker, der må aktiveres og opretholdes for at forandringsprocessen bevæger sig i den ønskede retning.
Og når vi bliver bevidste om det, der stresser, og hvordan stressen indvirker på os, bliver det langt nemmere at danne sig et overblik over, i hvilken rækkefølge, en indsats skal foretages.
Ingen skal acceptere en stresstilstand. Men i stedet gøre sig klart at forholde sig til egen stress, så man får den kontrol og indflydelse på egen situation og livskvalitet, som ethvert menneske har brug for..

S tilhed
T ankehvile
R o
E nergi
S mil
S tyrke

Kunne være en af de positive fortolkninger på, hvad stress kan forandres til.
Hilsen
Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 20 feb, 2007

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: