SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Svigermor.

De “kære” svigermødre – svigerforældre
Når jeg arbejder med par i behandling, sker der ofte det, at det viser sig, at der har været adskillige kiler igennem forholdet. Som jeg har skrevet flere steder på min weblog og hjemmeside, kan jalousi, utroskab og uenighed om børneopdragelse være en kile.

Der er dog også tilfælde, hvor svigerforældre og søskende kan være en kile.
Mange gange skorter det jo ikke på gode råd og formaninger fra især svigermødrene, og hvis et par ikke får forstået, at det er en enhed, der skal være loyale over for hinanden og gøre klart, hvilke regler, der gælder hjemme hos dem, kan eksempelvis en svigermor hærge og husere og skabe et hav af misstemninger.

Derfor er det nærliggende at tænke over, om der i dit parforhold er kommet en kile imellem dig og din partner, via jeres respektive forældre. I så fald er det altid en opfordring til, at man som par rydder op og finder ud af, hvad man mener. Og hvordan man får det sagt og markeret, indtil det går op for svigermekanikkerne, at man selv har dannet sig et ståsted. Tænk over det. Der kører tit langt flere magtspil, end man lige kan se på overfladen.

Et godt tegn på en eventuel kile fra en svigermor, er følelser som irritation og energiforladthed i vedkommendes selskab. Det skal man ikke acceptere.

Respekt for, at mennesker har andre meninger og er af en anden tid og generation. Men en endnu større respekt for egne livsværdier og anskuelser og måden, man selv gør tingene på.

Ikke?

 

Hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Tjekliste

Denne tekst skriver jeg, i den periode i Danmarkshistorien, hvor landet er i en form for undtagelsestilstand, grundet Corona-virus.
Jeg har en fornemmelse af, at det vil berøre mange par og familier, når mange opholder sig mere hjemme og er mere sammen.
Jeg tror, at det blandt andet betyder, at det bliver mere tydeligt, hvordan du og I har det sammen, når alt kommer til alt.

Når din partner er konfliktsky

Har du hørt nogle af disse udsagn ? –eller kender du stemningen, der opstår, når følgende udsagn udtales: Hvorfor går du, hver gang der er optræk til konflikt?

Du opfører dig som Rasmus Klump, – du opfører dig som om at hvis vi bare spiser pandekager eller tager en kop kaffe, så kan alle problemer bare skubbes ind under gulvtæppet.

Man kan altså ikke komme igennem livet med tavshed eller overfladiskhed.

Kan du ikke forstå, at jeg bliver træt af dig og vred, når du aldrig tager initiativ til noget nyt og altid bare spørger, hvad jeg har lyst til.

Du pleaser så meget, at jeg bliver dominerende og strid, for din selvudslettelse er anstrengende. Forstår du ikke det?

Når jeg har brug for, at vi snakker noget igennem, udskyder du det. Jeg magter ikke, at du tror, at tingene løser sig på den måde.

Jeg keder mig sammen med dig. Det hele er så forudsigeligt og hyggeligt.

Parforholdet og manglende seksualitet

Parforhold og seksualitet.
Et parforhold er den relation i vores voksne liv, der rummer de største muligheder.

Med et parforhold har vi muligheden for at opleve fællesskab, tryghed, frihed, kærlighed, venskab, sårbarhed, krise, styrke, erotik og vækst. Og et parforhold er også den relation, hvor vi har mulighed for at udvikle os individuelt samtidig med at der foregår en fælles udvikling.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: