SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Rigtig og forkert.

Der er to begreber, som er værd at lave om, hvis man er fanget I dem.
Det er begreberne “rigtigt” og “forkert”.

Går man som menneske rundt og laver en indre afvejning af, om tingene er rigtige eller forkerte, mener jeg, at man låser sig selv og faktisk derigennem åbner for unødige spekulationer og grublerier med anspændte kropsfornemmelser og følelsesforviklinger som en følge.

Hvad gør man i stedet?

Det man bl.a. kan gøre, er at kigge på og mærke efter, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.
Det, der fungerer, skal man nyde.
Det, der ikke fungerer, skal man bestræbe sig på at få til at fungere.

Afhængigt af konteksten er det nogle gange at sige sin mening, nogle gange at afslutte noget, nogle gange eventuelt at gøre præcist det modsatte af det, man plejer.

Så drop rigtig og forkert begrebet.

Kig på, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.

Så er du i live. Og ikke hæmmet af en indre dialog /dommer.

Hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: