SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Sygedage og fraværsdage på arbejdspladsen

Sidder du som virksomhedsleder eller tillidsrepræsentant og bemærker et stigende antal sygedage eller fraværsdage på din virksomhed, er det væsentligt at overveje aspektet “stress og stresshåndtering”.

Stress er udnævnt som den alvorligste trussel mod arbejdsmiljøet og vil derved også være en trussel for den psykiske trivsel og den fysiske indsats, produktivitet og effektivitet.

Hvorfor betale den høje pris i form af sygefravær, når man med en grundig og kyndig viden om stresshåndtering, kan minimere sygefraværet og medarbejderflugt.

Jeg tilbyder dagskurser i stresshåndtering på arbejdspladsen.

Som regel fulgt op af individuelt tilbud om stresscoaching til de hårdest ramte, og til et eksempelvis et årligt stresscheck på din virksomhed.
Udover at det vil højne mange planer indadtil på virksomheden, vil det at modtage kurser og have en eller flere tilknyttede stresscoaches være et aktiv udadtil. Du og I viser jeres medarbejder, samarbejdspartnere og konkurrenter, at I dels er opdaterede, dels gør en indsats for fortsat at være på forkant.

For hellere være på forkant end på bagkant når spørgsmålet handler om sygedage og fraværsdage på arbejdspladsen.

Ønsker du/I mere information om vores temadage og coachingforløb, priser og geografi, end det, der er at læse på Unicoaching.dk, er I velkomne til at kontakte

Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 1 apr, 2007

Læs mere i samme kategori:

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Stresshåndtering om forebyggelse og håndtering af stress

Stresshåndtering – Lær at tackle din stress, før den tackler dig.
Stresshåndtering, tid og prioritering.
Prioritering er væsentlig indenfor stresshåndtering.
Det fælles grundvilkår er, at vi har lige megen tid.

Vi mennesker har ikke den samme historie. Vi har ikke det samme helbred. Vi har ikke den samme tankegang. Vi har ikke den samme tro. Vi har ikke det samme netværk. Lad os hylde forskelligheden, men gøre os en ting helt klart.
For der er en faktor, som vi som mennesker har lige meget af, om vi lever nord eller syd for ækvator, er hvide, velhavende, arbejdsomme eller ej.

Vi har lige megen tid.
Alle har vi 24 timer i døgnet. Intet mere, intet mindre.

Stresspolitik – Udarbejdelse og af stresspolitik

Stresspolitik, hvorfor og hvordan?
Stresspolitik handler om rådgivning.
Hvad en stresspolitik bør indeholde.
Stress har stor indvirkning på effektiviteten og arbejdsglæden.

Det er tankevækkende, at det i løbet af kort tid er lykkedes at indføre en rygepolitik, ikke kun på den enkelte virksomhed, men på landsplan.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: