SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Telefonskræk.

Jeg har en telefonskræk og angst – jeg er bange for og skulle ringe andre op!
Jeg har i tidens løb talt med mange, der i større eller mindre grad, lider af det, der populært kaldes for telefonskræk.

Flere af disse har været journalister og sælgere. Mennesker, der dagligt er nødt til at tale i telefon, og derfor dagligt konfronteres med deres telefonskræk.

  • Ubehag ved at skulle ringe fremmede eller ukendte mennesker op.
  • En omfattende frygtstyret tankeaktivitet, inden man ringer op.
  • Normalt gennemgår man samtalen i sine tanker, før man ringer op.
  • Man er i kontakt med en stor nervøsitet og uro. Nogle mærker deciderede angstsymptomer.

Andre igen kan også være bange for, at telefonen ringer.

Frygter, at det er svære eller ubehagelige samtaler, der er i vente.
Mange mennesker med telefonskræk skriver i stedet for. Føler, at den tid og den ro, og oplevelsen af at have kontrol over sine egne formuleringer, er langt lettere, når det foregår ved at skrive.

Som skrevet mange steder på dette website, mener jeg, at ingen mennesker skal finde sig i at være bange. Selvfølgelig må vi være usikre, og selvfølgelig må vi føle både angst og rædsel, der er grund til det. Hvad der forhåbentligt kun sjældent er.

Men at være bange for at kontakte en person telefonisk hører ikke ind under rubrikken “livsfarlige fænomener”. Så hvis du har telefonskræk i større eller mindre grad. Og hvis du hyppigt, måske endda dagligt, er nødt til at tale i telefon, ja så vælg at gøre noget ved det.
Mange gange er det kun nødvendigt med 1-2 konsultationer, for at du føler dig så klædt på, at det med at ringe op eller at tage telefonen, vil føles som en spændende udfordring, i stedet for en ressourcekrævende handling.

Der kan anvendes både coaching, samtaleterapi og hypnose som hjælp til at minimere eller fjerne din telefonskræk.

Du behøver ikke at ringe mig op, for at få etableret kontakten.

 

Du kan også maile til mig.
Hilsen Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 jun, 2007

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: