SONNERASMUSSEN.DK

Angst og usikkerhed

Jeg er en kvinde på 37 år, som har oplevet et tillidsbrud i mit ægteskab
>

Min mand og jeg var ret hurtige enige om at vi ville prioritere hinanden bedre og ikke tage hinanden for givet, og komme videre.
Tillidsbruddet var en øjeåbner til at se at ægteskab og parforhold også kræver opmærksomhed.
Faktisk er vores ægteskab blevet styrket og derfor var det også meget frustrerende at mærke at jeg ikke kunne nyde det og slappe af, men blev ved med at være mistroisk og på vagt overfor om der kom flere tillidsbrud.

Jeg var meget bange for at min mand ville svigte mig igen og måske forlade mig, og min selvtillid var meget lille.

Jeg kunne godt se at jeg burde være glad og glæde mig over at vi havde fundet værdien i ægteskabet igen, men jeg var meget angst, bange og kontrollerende, og kunne ikke selv vende mit fokus.

Derfor besluttede jeg mig for at søge noget hjælp og kontaktede Christel.

Efter 3 samtaler kunne jeg se hvor mine følelser af angst og usikkerhed kom fra, og se at det kun er mig selv der har nøglen til at bearbejde disse følelser.

Det var virkelig skønt at erkende at det var mig selv som kunne styrer min situation og ikke andre som styrede mig.

Selv om jeg indimellem stadigvæk kan blive usikker, ved jeg at jeg selv kan komme videre, og at jeg har redskaberne til at kigge fremad i stedet for at fokusere på fortiden.

Jeg har fået en stor livsappetit og glæder mig over at der kun er vej – fremad.

Angst og bange

Om at være og have angst og være bange bange for angsten.
Jeg er en kvinde på 34 år, som havde et par uheldige oplevelser med mine børn.
Den ene fik hjernerystelse og den anden brækkede armen. Jeg havde aldrig troet at det kunne vælte hele min verden. Pludselig en dag blev jeg bange for alt, jeg kunne ikke tage ud og handle, køre bil eller hente mine børn i institutioner. Jeg fik hjertebanken, svede- og rysteture, kvalme, ondt i musklerne og diarre. Jeg havde det så slemt, at jeg var bange for at gå ud og tømme postkassen.

Jeg var hos lægen, som mente, at jeg havde stress og ordinerede beroligende piller. Disse piller hjalp mig ikke, så jeg fik medicin mod depression. Denne medicin blev jeg syg og dårlig af og så syntes jeg, at der måtte gøres noget. Jeg følte, at hver dag var en kamp om overlevelse. Jeg gik på nettet og læste om panikangst og fandt herigennem Christels hjemmeside. Jeg ringede til hende og forklarede hende min situation. Da hun sagde, at hun kunne hjælpe mig, græd jeg af glæde, for jeg havde været igennem 2 forfærdelige måneder.

Allerede efter mit første besøg hos Christel, fik jeg det bedre. Jeg indså, at jeg ikke var det eneste menneske i verden, som havde det sådan.

Christel gav mig nogle redskaber, som jeg kunne bruge, når jeg fik det dårligt. Hun fik mig til at indse, at jeg var meget uforskyldt i mine børns uheld og at min krop havde fået et chok. Vi fik snakket om en del ting, som jeg ikke troede, havde så stor indflydelse på mit liv bla. barndommen.

Jeg er i dag en glad og positiv person, som elsker livet. Jeg nyder hvert sekund. Jeg føler mig stærk og fuld af selvtillid. Det kan jeg takke Christel for, hun fik mig ud af mit sorte hul. Jeg håber, at min fortælling kan hjælpe andre mennesker, som pludselig bliver ramt af chok, med medfølgende angst.

Der er hjælp at få, medicin er ikke løsningen, den dulmer symptomerne, men fjerner ikke problemet! Her kan Christel måske hjælpe, hun hjalp i hvert fald Mig tilbage til livet!!!

TAK.

Eksamensangst

Jeg er en pige på 18 år som går i 2.g på gymnasiet.
Jeg har haft flere dårlige oplevelser med skriftlige eksamener.

Jeg følte mig meget presset i de perioder hvor eksamenstiden stod på, og på grund af det pres jeg følte, stressede jeg mig selv så meget at jeg til sidst ikke kunne konsentrere mig noget andet end det at føle mig presset. Det har som regel betydet at jeg ikke fik lavet en brøkdel af det jeg skulle, og er til sidst blevet nødt til at forlade eksamenslokalet.

Da der jo ikke er så lang tid igen, til at jeg står overfor selve afslutningen af min studentereksamen, så var det vigtigt for mig at jeg, når den tid kommer, kan få positive oplevelser med de prøver jeg skal op i.

Jeg tog kontakt til Christel, som sagde at hun sagtens ville kunne hjælpe mig af med eksamensfrustrationerne.

Allerede efter, bare, et enkelt møde med Christel havde hun vendt min angst, og jeg havde ikke længere de negative følelser omkring eksamen.

Efter mødet med Christel gik der kun fjorten dage før jeg igen sad ved eksamensbordet, og det forløb helt uden problemer. Jeg følte mig ikke det mindste presset, men tog hele situationen meget roligt, og kunne gå fra den skriftlige eksamen med følelsen af at være afslappetet, og have et enormt overskud.

Angst og paranoide tanker

En ung mand på 19 år kontaktede mig.
Han havde udviklet angstlignende paranoide tanker og var blevet bange for at gå ud af sit hjem.
Han vidste godt med sin sunde fornuft, at der ikke var nogen efter ham, men gik uvilkårligt og spejdede efter mørke biler og troede hele tiden, at nogen lå på lur efter ham.
Det var en meget uholdbar situation for ham og havde nu påvirket ham således, at han havde sygemeldt sig fra jobbet og slet ikke kunne se sig ud af, hvordan han fik et normalt liv igen.
Han var både meget velformuleret, ambitiøs, var i gang med uddannelse hvor han klarede sig godt, elskede sit fritidsjob og havde en god og støttende familie samt kæreste. Så han var i syv sind med hensyn til, hvordan han kunne blive angsten kvit.

Han fik en behandling.
En samtale, hvor jeg gav ham værktøjer til at håndtere situationen. Han havde selv indstillet sig på et langt forløb, for han havde aldrig haft det værre. Jeg fulgte op via sms efter en uge, hvor alt var godt.
Og i dag fik jeg en besked, – og det er nu 3 måneder siden, hvor han skriver.

”hej Christel.
Jeg vil bare lige sige, at jeg har det rigtigt godt med mit nye arbejde og ny lejlighed her om en uge. Jeg har slet ikke noget psykisk skidt, der driller mig mere.
Og er virkeligt blevet glad i min hverdag igen.
Mange tak. V.H. xx, 19 år”

Kvinde 41 år der har været til skriftlig eksamen

Hej Søde Christel.
Vil lige sende dig en kærlig hilsen, for rigtig mange af dine styrkende ord hjalp mig i går, da jeg var til skriftlig eksamen.

Jeg kom igennem opgaverne, nåede det til tiden, og skulle jeg gøre det igen, ville jeg ikke vide hvad jeg skulle ændre, for jeg gjorde mit bedste.

Om 4 uger får jeg karakteren og besked om jeg skal videre til den mundtlige eksamen. Jeg havde på mange måder frygtet det værste og var så bange for at jeg ikke var godt nok forberedt.

Men da dagen nærmede sig faldt der helt ro over mig og jeg læste dine ord i min lille bog igen og igen. Fik lavet en filmappe på min pc, med genvej fra skrivebordet o.s.v. og det virkede bare.

Nu kan jeg kun bede til at jeg har forstået og besvaret så rigtigt, at jeg også består.

Tusind tak, fordi du altid bare lige ved, hvad der skal til for at hjælpe mig.
Knus fra Dorthe.