SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Bag ethvert problem findes en frustreret drøm.

Jeg har arbejdet med problematikker og udfordringer i mange år.
Det ved du, når du har læst en smule på denne hjemmeside. I regier som individuel konsultation, parterapi, personaleudvikling, undervisning og nu også coaching.

Min stil har altid været coachende, altid fremadrettet og bliver det endnu mere i tiden, der kommer. Og jeg er sikker på, at ovenstående sætning, som er et både glimrende og tankevækkende citat hyppigt vil være med mig, når jeg sidder eller står over for et menneske, der “tegner deres landkort” op for mig.

Der er en stor energi låst i en situation, når den opfattes og føles som et problem. Og det er særdeles åbnende, for ressourcer, såvel mentalt, følelsesmæssigt, kropsligt, i adfærden og i de omgivelser, man befinder sig, at tænke ind i, hvad det egentligt var for en drøm, der engang var til stede, men som nu er blevet nedprioriteret eller forvansket så meget, at den er blevet til et problem.

Så jeg hilser den tankegang og det citat velkomment.
Og vil bruge mit fokus, mit engagement og min neutralitet til at åben for den drøm, der var og til at tale med dig om, hvordan den drøm nu kan realiseres af dig og i de kontekster, der nu har relevans for dig..
Lyder det ikke spændende?

– Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: