SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Coaching kursus hos Axept.

Jeg har netop været på coaching kursus.
Et kursusforløb, der består af 5 moduler, hvor af det første nu er veloverstået.

Det var en sand fornøjelse at møde mange ny mennesker og at møde et undreviserteam, der var klædt på til fingerspidserne med erfaring, viden, indsigt, teknikker, nysgerrighed, engagement og opmærksomhed. Blandt meget andet.

Jeg er sikker på, at coaching bliver mere og mere anvendt i tiden, der kommer. Fordi der er en fremadrettet kraft i tiden og samfundet til at håndtere de udfordringer, der kommer. Fordi der er et øget fokus på at tage ansvar og i tale, tanke og handling at vise sig selv og sine omgivelser, at der alt id er mindst en mulighed, man har overset, og at vi indeholder langt langt flere ressourcer og ideer, end vi og andre tror.

Jeg har via min NLP – baggrund haft mulighed for at arbejde efter det princip, som lidt populært kaldes “at vi har guldet indeni os”, og coaching – kurset åbnede for endnu flere måder at arbejde med dette princip på.

Selv blev jeg også udfordret. En dag kom lederen af kursusstedet ind med en træplade. En kvadratisk plade, vel 3 cm. i tykkelsen, og hun sagde, at vi den følgende dag skule lære at flække en sådan plade med et slag.

Det skabte en øjeblikkelig reaktion hos mig. Som var spændende og samtidig lidt dyster. For jeg tænkte “det kan jeg ikke. Det kan godt være, at de andre kan, men jeg kan ikke. Det kan ikke lade sig gøre” osv. Massevis af begrænsende overbevisninger og en klar følelse i kroppen om, at jeg var helt sikker på, at denne opgave ville blive en umulighed for mig.

Så opstod tidspunktet, hvor alle skulle lære at flække en sådan træplade. Vi lærte en kropsposition, indeholdende styrke. Vi lærte at lave et indre og klart fokus og trænede lidt i, med vores øvepartnere, at forestille os, hvordan vi flækkede træpladen¦
Jeg ville gerne have sprunget over denne øvelse, for selvom jeg lærte og øvede teknikkerne, tænkte jeg hele tiden, at jeg ville blive den eneste, der ikke kunne det her.

Og så blev det min tur. Rundt omkring lød der høje jubelråb og klapsalver hver gang, en person fra en anden gruppe flækkede den famøse træplade, og jeg ville lyve, hvis jeg ikke lod mig påvirke af det som en slags stress.

Men okay. Jeg måtte jo prøve.

Og fik i det moment, jeg ramte træpladen den første oplevelse af et helt klart fokus. Og til min egen undren, ja så flækkede jeg den træplade i første hug.
Det er jeg stadig positivt påvirket over.
Også fordi jeg havde nået at tænke følgende sætning mange gange før den endelige situation. Jeg tænkte “hvis jeg kan gøre det, så kan jeg gøre alt”.

Så jeg er klar.

Til at coache, til at sætte processer i gang, til at møde dig, hvor du er og hjælpe dig med at udforske, hvilke andre og eventuelt mere hensigtsmæssige veje, der findes for dig, i den situation, som du nu befinder dig i.

 

– Christel

 

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: